FOTBAL  »  NATIONALA  »  DINAMO

Dinamo poate da un străin la naționala României! Lui Filip Mrzljak i s-a propus naturalizarea: „Dau totul dacă mi se oferă șansa”

Articol de - Publicat miercuri, 04 decembrie 2019 17:10

Croatul Filip Mrzljak (26 de ani), „închizătorul” lui Dinamo, a dezvăluit în presa de la Zagreb că „am fost întrebat dacă mi-ar plăcea să-mi iau cetățenia română. Aș accepta să evoluez pentru România. Aș da totul într-un meci împotriva Croației”.

Filip Mrzljak, 26 de ani, a învățat fotbal la Academia celui mai important club croat, Dinamo Zagreb, și e din 2015 în Liga 1. A trecut pe la Pandurii și Astra înainte de a ajunge la alt Dinamo. Dinamo București.  

„După cinci ani aici, voi avea dreptul să joc”

Mijlocaș central, acesta tocmai a dezvăluit într-un interviu pentru cotidianul croat Sportske Novosti că i s-a propus să joace la naționala noastră: „Am fost întrebat dacă mi-ar plăcea să-mi iau cetățenia română. După cinci ani aici, voi avea dreptul să evoluez pentru România”. 

Întrebat cum va răspunde ofertei, „închizătorul” a răspuns: „Aș accepta. Nu m-am impus acasă, aici mi s-a oferit o șansă. Aș accepta. Și aș da totul într-un meci împotriva Croației”.  

Mrzljak a ajuns în România în 2015, la Pandurii. S-a mutat după numai un sezon la Astra Giurgiu, iar din această vară evoluează pentru Dinamo. Mijlocașul are 27 de jocuri la naționalele de juniori ale Croației.

„Românii sunt naționaliști”

Mrzljak le-a povestit jurnaliștilor de la Zagreb că „momentan, sunt doi atacanți străini despre care s-a spus că ar putea fi selecționați. Însă românii sunt naționaliști. Nu obișnuiesc să naturalizeze străini, caută localnici. Vorbesc despre străini numai dacă aceștia ar aduce un plus de valoare”. Atacanții la care se referea el ar fi Billel Omrani (CFR) și Dumitru Cardoso (Gaz Metan), urmăriți cu atenție de Mirel Rădoi.  

Dinamo poate da un străin la naționala României! Lui Filip Mrzljak i s-a propus naturalizarea: „Dau totul dacă mi se oferă șansa”

„Le place viața relaxată, cu distracții”

Croatul susține că „românii suferă din cauza problemelor de la națională. Jucătorii se confruntă cu momente dificile când ajung la cluburi unde trebuie să fie profesioniști sută la sută. E vorba de mentalitate. Iubesc viața. Le place viața relaxată, cu distracții, după meci ies la bere. La națională sunt multe certuri... Au vrut să întinerească echipa. Au introdus o regulă care obligă cluburile să folosească doi jucători U21. I-a ajutat la naționala de tineret să ajungă în semifinalele Euro, dar la seniori stau mai rău”. 

„Gheorghe Hagi e Regele. Crește jucători, îi formează și îi vinde. A creat o mare academie. E un fanatic al fotbalului. Muncește 24 de ore la clubul său, Viitorul. Fiul său a ajuns la Genk, dar nu îi este ușor”

„Mă simt minunat la București. Vorbesc română și nu mă gândesc să mă întorc acum acasă. Dacă ești bun de la început, poți să joci zece ani aici” - Filip Mrzljak 

„Bucureștiul e super. Poate un turist care vine aici pentru două-trei zile are impresia că nu e un oraș dichisit, dar dacă stai mai mult descoperi că e foarte frumos” - Filip Mrzljak 

Nistor se plânge de situația de la Dinamo

Vezi și: 

VIDEO GSP LIVE Florin Prunea pune presiune pe jucători: „Meciul cu Chindia e decisiv! Anul ăsta ne jucăm viața”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  04 Decembrie 2019, 22:56

Cu toata simpatia pt el, dar nu are fata de nationala. Nu rupe el norii cu Dinamo, cum o sa ajute echipa nationala?

sasesase
sasesase  •  04 Decembrie 2019, 20:31

E slăbuț rău croatul! Avem închizători mai buni decât asta.

fc_fcsb_o_gluma_proasta
fc_fcsb_o_gluma_proasta  •  04 Decembrie 2019, 18:39

Din categoria : Alte abureli ale gazetei. :)) ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează