FOTBAL  »  NATIONALA  »  

EXCLUSIV E Chiricheș căpitanul greșit al naționalei? Fost component al staff-ului: „E un fel de lasă-mă să te las. Căpitanul trebuie să fie mai câinos. Pe Hagi, colegii îl știau de frică!”

Articol de - Publicat vineri, 02 aprilie 2021 11:45 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 12:14

Capacitatea de motivator a căpitanului Vlad Chiricheș este pusă la îndoială de Valeriu Răchită, unul dintre oamenii din stafful lui Victor Pițurcă la echipa națională. Fostul fundaș de la Steaua a declarat la GSP Live că actualul purtător al banderolei nu are toate calitățile necesare pentru a fi un lider 

Întors la echipa națională, toamna trecută, după o perioadă marcată de accidentări, Vlad Chiricheș și-a recăpătat banderola de căpitan. În septembrie 2020, el declara: „Nu a fost nicio alegere din partea jucătorilor. Antrenorul ia decizia asta şi el e în măsură să aleagă căpitanul echipei. Sunt complet refăcut. Cu capul limpede”. 

Căpitan și în cele trei meciuri de debut din preliminariile CM 2022, fundașul lui Sassuolo a fost criticat în special pentru evoluțiile din jocurile cu Macedonia de Nord (3-2) și Armenia (2-3). După înfrângerea de la Erevan, Valeriu Răchită - un antrenor care a lucrat cu Chiricheș la echipa națională - a ridicat un mare semn de întrebare și în privința capacității fotbalistului de a-și motiva colegii din teren: 

„Totul depinde de concentrarea jucătorilor, de valoarea lor și de faptul că liderul trebuie să strângă echipa lângă el. Chiricheș este liderul din teren, este căpitanul echipei, dar nu este un jucător cum erau Hagi, Popescu, Chivu, care să bage și frică în coechipieri atunci când nu făceau ce le spune căpitanul. 

Chiricheș este mai boem, mai prietenos cu colegii. Lucrurile astea se răsfrâng probabil și în vestiar. Căpitanul trebuie să fie mai câinos. Vlad este un fel de lasă-mă să te las! „Bă, faceți fiecare pentru el”. Nu! Aduceți-vă aminte de Roy Keane de la Manchester United! El era primul care băga materiale, se ridica și urla la Scholes și la ceilalți jucători că dacă nu fac ca el îi omoară, îi mănâncă. Toată echipa îl urma”

31 de meciuriîn postura de căpitan are Vlad Chiricheș pentru echipa națională. E pe locul 6 în clasamentul fotbaliștilor cu cele mai multe banderole purtate, după Hagi (65), Chivu (50), Ștefănescu (43), Cornel Dinu (38), G. Popescu (34)

Răchită nu a fost mulțumit nici de jocul căpitanului, nu doar de atitudinea sa: „Chiricheș e un jucător de valoare, dar mai pierde orientarea în spațiu. Au fost niște găuri incredibile în zona lui. Dacă lângă Chiricheș era un jucător cum e Chivu, să-l completeze, să-l acopere, nu am fi avut probleme. Dar nu-l mai avem pe Chivu”.

Drăgușin, văzut ca viitorul naționalei mari

Campion de trei ori cu Steaua, Valeriu Răchită are o soluție de viitor pentru postul de fundaș central la echipa națională: 

„Trebuie folosit Radu Drăgușin, trebuie să-l cultivăm la echipele naționale. Îmi aduc aminte că, atunci când a plecat la Juventus, cred că avea 70 de kilograme îmbrăcat de munte și cu rucsacul în spate. Acum , la Juventus, a pus masă musculară, are fizic de fundaș central adevărat. Cred că va fi viitorul fundaș al echipei naționale pe care ne vom baza mult timp. 

Am jucat și eu pe postul lui și l-am văzut cum gândește. Are o maturitate extraordinară pentru vârsta lui. Să joci lângă Bonucci, Chiellini, De Ligt, cu Buffon în spate, și să ieși cu pas din apărare fără să-ți tremure picioarele, toate astea mă fac să cred că el va fi viitorul. Mutu l-a ales pe Ciobotariu, probabil a văzut la antrenamente că se completa cu Pașcanu, dar Drăgușin va juca în curând. Și va trebui să nu îi dăm în cap dacă va greși. Avem talentul ăsta de a omorî din fașă orice jucător”.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DESPRE ECHIPA NAŢIONALĂ: 

Dennis Man și Ianis Hagi, „tocați” după meciurile României: „S-a întors de parcă se plimba cu prietena pe bulevard”

Planul-șoc al Federației: Mutu în locul lui Rădoi + Cristi Chivu la U21!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
ripensistu
ripensistu  •  02 Aprilie 2021, 18:06

Nu va este rusine sa mediatizati un jucator care a jucat pentru oier, cel mai mare infractor din Romania? Oricine a jucat si o zi la FaciCeSpuneBecali nu se poate numi fotbalist.

calinescu_
calinescu_  •  02 Aprilie 2021, 17:59

CHIRICHES SI CU GARDOS SUN PRIMELE PRODUSE MARCA TOMY NEUBERT ...!!!! DOUA GLOABE TRANSFORMATE IN ARMASARI DE TOMY CARE SUNT SUB NIVELUL LUI VOLUNTARI SAU CHIAJNA ....!!!! CUM SA JOCI CU CHIRICHES FUNDAS CENTRAL CAND EL NU ARE VITEZA , NU ARE DETENTA SI NU ARE FORTA ...!!!!

3967273396627441
Macarie Ion  •  02 Aprilie 2021, 16:33

Tamaș e peste Chiricheș asta e clar...Rădoi să plece și după el ar trebui și Burleanu. Nu m-ai avem șanse la Mondiale..!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close