FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Edi Iordănescu n-are emoții » Stoichiță și Burleanu ignoră clauza care l-a speriat pe Boloni: „Nu luăm în calcul demiterea”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF
Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 septembrie 2022 12:02 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2022 13:18

Mihai Stoichiță (68 de ani), director tehnic la Federația Română de Fotbal, anunță că selecționerul Edi Iordănescu (44) nu va fi demis nici dacă echipa națională pierde cele două meciuri din această lună, cu Finlanda (23 septembrie), respectiv Bosnia și Herțegovina (26 septembrie), ambele în Nations League.

Contractul dintre Edi Iordănescu și FRF prevede un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Nations League, acesta fiind, de altfel, unul dintre motivele pentru care negocierile dintre federali și Laszlo Boloni pentru preluarea postului de selecționer au picat.

Mititelu propune naturalizarea unui fotbalist de la FCU Craiova: „Am vorbit cu el, nu cred că ar refuza ideea” » Reacție din partea FRF: „A «explodat», îmi place de el”
IDEE
Mititelu propune naturalizarea unui fotbalist de la FCU Craiova: „Am vorbit cu el, nu cred că ar refuza ideea” » Reacție din partea FRF: „A «explodat», îmi place de el”

După 4 dintre cele 6 meciuri din grupă, România este ultima, cu o victorie și 3 înfrângeri. Acum, poziția FRF este următoarea: chiar dacă „tricolorii” vor pierde și restul de două partide, selecționerul va continua pe banca naționalei.

Mihai Stoichiță transmite: „Nu luăm în calcul demiterea lui Edi Iordănescu”

„Noi nu luăm în calcul acest lucru”, a transmis Stoichiță la Pro Arena atunci când a fost întrebat despre posibilitatea demiterii lui Iordănescu.

„Le-am acordat încredere tuturor antrenorilor de până acum, dar au renunțat ei. Nu a fost demis niciun antrenor de când sunt eu la Federație. Contra și Rădoi au vrut ei să plece, n-a vrut Federația”, a adăugat directorul tehnic al FRF.

România a câștigat un singur meci, 1-0 cu Finlanda, cu Edi Iordănescu pe bancă. În rest, un egal și 4 înfrângeri.

Contractul dintre FRF și Edi Iordănescu prevede că selecționerul poate fi demis fără să primească compensații în cazul unui parcurs dezamăgitor în Nations League. Iordănescu ar fi sigur că-și păstrează postul doar dacă România ar încheia grupe pe locurile 1 sau 2.

Voiam să mă folosesc de această competiție (n.r. - Liga Națiunilor) pentru a pregăti echipa națională pentru preliminariile Campionatului European. Propunerea mea, de a șterge obiectivul intermediar, a fost respinsă. 

Ceea ce m-a deranjat deosebit de mult, mi-au spus că nu pot ține un antrenor care nu câștigă, pentru că au alte obiective. Atunci de ce dracu mă cauți pe mine?

- Laszlo Boloni, în ianuarie, despre negocierile cu FRF

Mai multe știri despre echipa națională: 

27 de jucători convocați pentru Finlanda și Bosnia » Numele-surpriză din Serie B și 3 portari fără meci jucat până acum în „tricolor”

Emil Săndoi a anunțat lotul României U21 pentru amicalele cu Spania și Țările de Jos » FCSB, CFR și CSU Craiova trimit câte doi fotbaliști

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (10)
demolarii
demolarii  •  17 Septembrie 2022, 22:45

Atunci care e rolul obiectivului? Clar, sa faca loc unu întreținut ca și E Iordănescu, lângă alte epave cum sunt Stoichita și Burleanu. Fosta-i lele....Boloni nu era potrivit, vedea prea multe.

elgabri
elgabri  •  17 Septembrie 2022, 19:01

Groparii !!

francklin67
francklin67  •  17 Septembrie 2022, 15:39

Edy Iordanescu -POLITICO nu trebuie DEMIS,toti din F.R.F trebuie sa plecati,alaturi de el.Daca ramaneti impreuna e pericol pentru viitoarele competitii ca restul echipelor sa fie participanti iar noi castigam fiecare competitie autoritar fie vorba de "Europene"sau "Mondiale".Deci feriti-va vine Romania.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează