FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Iordănescu rămâne la națională și vrea să taie în carne vie! Renunță la 6 jucători

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de - Publicat joi, 07 iulie 2022 18:56 / Actualizat vineri, 08 iulie 2022 01:25

Mandatul selecționerului României, Edi Iordănescu, va fi prelungit indiferent de rezultatele din septembrie, chiar dacă naționala termină pe ultimul loc grupa din Liga Națiunilor.

FRF merge pe mâna lui Edi Iordănescu (44 de ani) și în preliminariile Euro 2024. Anunțul a fost făcut de directorul tehnic, Mihai Stoichiță. Viitorul selecționerului nu mai depinde de obiectivul interimar din Liga Națiunilor. Iordănescu își va continua mandatul chiar dacă "tricolorii" vor încheia grupa pe locurile 3-4.

După primele 4 meciuri, disputate în iunie, România este ultima în clasament, cu doar 3 puncte, după Bosnia-Herțegovina (8p), Muntenegru (7p) și Finlanda (4p). Ultimele jocuri din septembrie, cu Finlanda, deplasare, și cu Bosnia-Herțegovina, acasă, nu mai ard atât de tare.

"Cred că nu va fi cazul să luăm în calcul rezultatele din toamnă în cazul în care sunt propuneri pentru ceva legat de viitorul echipei naționale. Acum, am tot schimbat antrenori, au plecat ei. Până la urmă, dacă avem aceleași rezultate, se pare că greșeala nu e a antrenorilor", a declarat Mihai Stoichiță ieri, la DigiSport Special.

Edi Iordănescu a dat raportul

Edi a prezentat azi, în fața Comisiei Tehnice, raportul explicativ al înfrângerilor rușinoase cu Muntenegru (0-2 la Podgorica, 0-3 la București) și cu Bosnia-Herțegovina (0-1 la Zenica), iar concluzia este că selecționerul vrea să taie în carne vie și să renunțe la 5-6 jucători, care au decepționat. Federalii îl susțin. Iordănescu a întărit ideea că trebuie intervenit la nivelul selecției pentru a construi o echipă cu atitudine și mentalitate corecte. 

"Mi se pare normal să aibă astfel de propuneri. Vorbim de rezultatele negative. Dacă drumul bătătorit nu a mers, trebuie să încerci altul. Trebuie să evaluezi viața individuală și de grup a jucătorilor. Trebuie să reușească în calitate de antrenor. Nu pot să spun că vor fi îndepărtate nume importante din lot, vor fi jucători care nu au dat randament", a adăugat Mihai Stoichiță.

Iordănescu și-a prezentat raportul timp de 4 ore. Au fost trei capitole. Selecționerul a explicat felul în care au fost pregătite meciurile din iunie și a punctat cu date statistice faptul că tricolorii au suferit teribil din punct de vedere fizic. Edi a făcut și câteva propuneri pentru implementarea unor soluții pe termen scurt, mediu și lung. 

”Știu că atât Contra, cât și Rădoi au lucrat bine, dar cu toate astea lucrurile n-au funcționat. Trebuie luate măsuri mult mai drastice. Nu vreau să fiu și eu compătimit”, a spus Iordănescu în fața Comisiei Tehnice, potrivit surselor GSP.

Numit în ianuarie, Edi Iordănescu a condus naționala în 6 partide, iar bilanțul este negativ: o victorie (1-0 cu Finlanda), un egal (2-2 cu Israel) și 4 înfrângeri (0-1 cu Grecia, 0-2 și 0-3 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia).

Două amicale în noiembrie

Edi Iordănescu a început să pregătească deja campania pentru Euro 2024, care va începe în martie 2023. FRF l-a asigurat pe selecționer că încearcă să perfecteze două amicale în noiembrie, unul acasă și unul în deplasare. Au fost contactate mai multe federații. 

Tragerea la sorți pentru grupele din preliminariile Euro 2024 va avea loc pe 9 octombrie, la Frankfurt. Campionatul intern va fi întrerupt între 13 noiembrie și 2 decembrie, perioadă în care se dispută meciurile din faza grupelor de la CM 2022 din Qatar.

Clasamentul grupei României în Liga Națiunilor

Cu două etape rămase din grupele Ligii Națiunilor, România este ultima în grupa B3, cu doar 3 puncte obținute în 4 meciuri. Liderul grupei este Bosnia, cu 8 puncte, urmată de Muntenegru, cu unul mai puțin. Finlanda este a treia, cu 4 puncte.

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia6-48
2. Muntenegru6-37
3. Finlanda5-54
4. România1-63

Toate formațiile au câte 4 meciuri disputate

Străinul din România care s-a săturat de hegemonia CFR-ului: „Nu se poate ca doar ei să ia titlul an de an, aș vrea FCSB sau Craiova”
CHIAJNA
Străinul din România care s-a săturat de hegemonia CFR-ului: „Nu se poate ca doar ei să ia titlul an de an, aș vrea FCSB sau Craiova”
Rapid - FCSB NU se joacă pe Arena Națională: „Nu mă așteptam la acest stadion”
Rapid - FCSB
Rapid - FCSB NU se joacă pe Arena Națională: „Nu mă așteptam la acest stadion”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
adriann_
adriann_  •  08 Iulie 2022, 09:48
Postat de mishu_74 pe 07 Iulie 2022, 22:41

ati vazut cum merg treburile? din cauza obiectivului prost, impus de catre FRF, Boloni a refuzat, si-a spus punctul de vedere. celalalt, Iordanelu a acceptat pentru ca stia si el ca nu se va putea indeplini obiectivul, dar mai stia si ca FRF va renunta la acel obiectiv si el va ramane in continuare. :) vedeti diferenta de mentalitate? Boloni si-a spus punctul de vedere, care l-a si costat postul de selectioner, celalalt, a tacut malc, a acceptat supunerea pentru ca stia ca FRF il va confirma in continuare. mda, inca un secol si nimic nu se va schimba in mentalitatea mioritica. nu degeaba Mioritza e opera de capatai a romanilor.

Faptul ca sub guvernarea Securitatii Romania a ajuns un stat esuat se vede cel mai clar in povestea asta de la echipa Nationala. Intr-un stat functional pur si simplu nu poti sa faci asa ceva intr-un domeniu care starneste pasiuni aprinse pentru milioane de oameni. Daca isi batea cineva joc in felul asta de Nationala Germaniei se lasa cu proteste de strada, dupa care se pravaleau peste Federatia lor toate controalele existente in tara aia, pana se facea adunare generala si se schimba conducerea...

Paksi
Paksi  •  08 Iulie 2022, 07:56

Domnule Burleanu! Cuvintul dat trebuie respectat! Și cu Bölöni dar și cu Ed.Iordanescu!

armatura
armatura  •  08 Iulie 2022, 07:18

Ne trebuie un tactician bun.Avem numai antrenori fara experienta care nu stiu sa schimbe tactica din mers dupa evolutia competitiei.Jucatorii sunt decenti.Tinerii sunt chiar buni pt ce are Romania.Nimerim tactica intr-un meci ca la 6/49 si rupem cate o echipa ca Austria si ne intrebam de ce.Dar si o dam de gard cu tactica si ne dau aia 3-0.Bine facea Piturca si Petrescu!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează