FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

UPDATE Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru amicalele cu Slovenia și Moldova » 5 debutanți

Selecționerul Edi Iordănescu îi va convoca la prima reprezentativă pe Claudiu Petrila (22 de ani), mijlocașul lui CFR Cluj, și pe Radu Drăgușin (20 de ani), fundașul central de la Genoa.
Selecționerul Edi Iordănescu îi va convoca la prima reprezentativă pe Claudiu Petrila (22 de ani), mijlocașul lui CFR Cluj, și pe Radu Drăgușin (20 de ani), fundașul central de la Genoa.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2022 18:43 / Actualizat miercuri, 09 noiembrie 2022 22:11

Selecționerul Edi Iordănescu (44 de ani) a anunțat lotul de 26 de jucători pentru meciurile amicale cu Slovenia și Republica Moldova. Pe listă se numără 5 debutanți. 

Amicalele României din luna noiembrie:

  • România – Slovenia, joi, 17 noiembrie, ora 18:30, Cluj Arena (Cluj-Napoca)
  • Moldova – România, duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, Stadion Zimbru (Chișinău)

Forțat de refuzurile primite de la cluburi, Edi Iordănescu a fost nevoit să improvizeze. Pe lista fotbaliștilor convocați în premieră se numără Mihai Popa (22 de ani, portar FC Voluntari), Radu Opruț (24 de ani, fundaș stânga Hermannstadt), Alexandru Pantea (19 ani, fundaș dreapta FCSB), Antonio Sefer (22 de ani, mijlocaș Rapid) și Claudiu Petrila (22 de ani, mijlocaș CFR Cluj).

Lotul României pentru meciurile amicale cu Slovenia și Republica Moldova

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)

MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 15/2)

Edi Iordănescu: „Au existat cluburi care au trecut peste dorința jucătorilor”

„Așa cum am spus la finalul acțiunii din luna septembrie, îmi doresc să avem continuitate la echipa națională, atât din punct de vedere al strategiei și al filosofiei de joc, cât și în ceea ce privește selecția, în vederea formării unui lot omogen și a unui grup unit. Așadar, pentru aceste două meciuri, pe lista mea s-au aflat și alți jucători din străinătate. 

Totuși, nefiind perioadă FIFA, au existat cluburi din străinătate care nu au dorit, din diverse motive, să lase fotbaliștii la lot, trecând peste dorința acestora. În aceste condiții, am fost nevoit să schimb strategia și atunci am apelat și la unii jucători de perspectivă, care noi credem că într-un timp scurt ar putea reprezenta soluții pentru prima reprezentativă”, a declarat selecționerul Edward Iordănescu, potrivit FRF.ro.

Edi Iordănescu aduce 6 jucători de la U21

Refuzurile primite de Edi Iordănescu de la cluburi, în tentativa de a construi lotul pentru meciurile amicale cu Slovenia și Republica Moldova, l-au făcut pe selecționer să treacă forțat la o întinerire. 

Ștefan Târnovanu (portar FCSB), Mihai Popa (portar Voluntari), Alexandru Pantea (fundaș FCSB), Radu Drăgușin (fundaș Genoa), Claudiu Petrila (mijlocaș CFR) și Antonio Sefer (mijlocaș Rapid) sunt cei 6 „tricolori” eligibili și pentru naționala de tineret. 

În timp ce Edi Iordănescu e refuzat de cluburi, Slovenia vine cu vedetele » Oblak și Sesko, în lotul pentru amicalul de la Cluj
ROMÂNIA - SLOVENIA
În timp ce Edi Iordănescu e refuzat de cluburi, Slovenia vine cu vedetele » Oblak și Sesko, în lotul pentru amicalul de la Cluj

„Toate planurile lui Edi au fost date peste cap. Își făcuse o strategie, dar acum trebuie să regândească tot. Cel mai probabil se va axa pe mulți jucători tineri.Ar intenționa să convoace chiar mai mulți jucători din țară, din actuala generație de U21. În niciun caz nu va apela la jucători trecuți de 32-34 de ani, chiar dacă sunt probleme în alcătuirea lotului”, au concluzionat apropiați ai naționalei.

O variantă plauzibilă, cu atât mai mult cu cât „tineretul” lui Emil Săndoi se va reuni în perioada 15-25 noiembrie. Dar, cum nu s-au găsit adversari în această perioadă, lotul U21 va juca cel mai probabil două partide de verificare cu echipe de club din țară.

Naționala U21 va disputa atunci două meciuri amicale, unul cu CSA Steaua, iar altul, cel mai probabil, cu Rapid. 

VIDEO. Edi Iordănescu a comentat plecarea lui Nicolae Dică de la FCSB

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV I-au dat planurile peste cap lui Edi Iordănescu » Cine l-a supărat pe selecționer și ce plan are pentru următoare acțiune a naționalei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
RegeleMihail
RegeleMihail  •  10 Noiembrie 2022, 10:57

Foarte bun Sefer. Am vazut cu totii ce poate in meciul cu FCSB. Pur si simplu baiatul ala nu are calitate. - poate de o miuta in parc sau la 3vs3...

bombon
bombon  •  10 Noiembrie 2022, 07:28

Cel mai important e ca am scapat de Chiriches si Tavita Popescu. Suntem pe drumul cel bun!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  10 Noiembrie 2022, 00:16

Felicitări pentru Oprut, Popa ....rușine pentru jucatorii Naționalei din B-urile Europei care în loc sa facă munca la echipe de liga 1 prin Europa , freacă puntea prin diviziile secunde. Rușine pentru persistenta de a aduce neantrenatii Fcsb-ului. ..... zici ca ai mâncat o pita de la Gigi Becali și ești dator. Vai de noi.... numai preotul de la Dumbrava mai duce Nationala la un Turneu final.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează