FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

FRF ignoră contractul » Ce se va întâmpla cu Edi Iordănescu după Liga Națiunilor

Edi Iordănescu // FOTO: Imago
Edi Iordănescu // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 august 2022 14:00 / Actualizat sambata, 20 august 2022 14:32

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a vorbit despre viitorul selecționerului Edi Iordănescu.

După 4 meciuri, România e ultima în Liga Națiunilor, cu 3 puncte, dar oficialul Federației este de părere că selecționerul Edi Iordănescu nu este în pericol de a fi demis.

FRF explică schimbările de selecționeri: „Lobonț era foarte ocupat” » Ce spune Stoichiță despre Bratu și Adrian Văsâi
FRF
FRF explică schimbările de selecționeri: „Lobonț era foarte ocupat” » Ce spune Stoichiță despre Bratu și Adrian Văsâi

FRF nu se gândește la demiterea lui Ed Iordănescu

„Nu e nimic pierdut. E un vis de a te califica. Cred că primul meci e cel mai important, cu Finlanda, pe care trebuie să-l câștige. E normal să fie puțin tensionat, pentru că știe cât de important este acest meci. Dacă vom câștiga cu Finlanda, va fi altfel.

Din ce am înțeles, din ce am vorbit și cu domnul președinte, Edi are sprijin total din partea noastră. Nu cred că ar fi cazul să dai un antrenor afară după niște rezultate, dacă munca pe care o face te mulțumeste.

Dar trebuie să ai clauze intermediare și trebuie să cântărești ceea ce face.  Probabil că Edi va continua indiferent de rezultate, pentru că modul lui de lucru este profesionist. 

Edi a avut anumite supărări, dar i-am zis că așa e la fotbal. Nu ne-a spus de ce e supărat. Sigur că Edi va dori să continue”, a spus Mihai Stoichiță la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Clauza care l-a enervat pe Boloni, ignorată pentru Iordănescu

După meciurile din septembrie, FRF l-ar putea demite pe Iordănescu fără să-i achite compensații. Conform contractului, selecționerul își păstrează postul dacă România încheie grupa pe unul dintre primele două locuri.  

Dacă naționala va fi a treia sau a patra în grupă, Federația îl poate da afară pe Edi simplu, fără să mai negocieze rezilierea.  Aceasta clauză a fost refuzată de Ladislau Boloni, astfel că FRF s-a orientat către Iordănescu.

Iordănescu a arătat însă că ar fi interesat să beneficieze de un mandat mai lung, indiferent de rezultatele din Liga Națiunilor, iar FRF pare dispusă să nu activeze clauza din contractul selecționerului.

Clasamentul actualizat din grupa României

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia6-48
2. Muntenegru6-37
3. Finlanda5-54
4. România1-63

Toate formațiile au câte 4 meciuri disputate

Urmează să se joace:

  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

VIDEO Daniel Pancu, noul selecționer al României U20: „Mă simt onorat”

Citește și: 

FRF explică schimbările de selecționeri: „Lobonț era foarte ocupat” » Ce spune Stoichiță despre Bratu și Adrian Văsâi

FRF i-a prezentat pe noii selecționeri de la U20 și U21 » Stoichiță i-a stabilit un obiectiv îndrăzneț omului cu 4 campanii de calificare ratate: „Să fie clar!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
mihaistoica
mihaistoica  •  20 August 2022, 18:28
Postat de mihaistoica pe 20 August 2022, 17:11

Prietene, nu te supăra, pe cine numeşti "jurnalist sportiv"?! *** Ăsta care, dacă vorbeşte şi asta cât mai rar, că oricum nu spune nimic, găfâie, se repetă, se bâlbâie până se satură moderatorul şi bagă publicitate. Aaa, da, ***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

YATO
YATO  •  20 August 2022, 17:14

Iordanescu are spate se stie.

alenb
alenb  •  20 August 2022, 17:11

Selectioneri angajati pe pile si cumetrii, jucatori selectionati pe pile, echipa facuta pe pile, o selectionata antrenata de baiatu’ lui Tata Puiu si avandu-l ca playmaker pe baiatu lui Hagi, 2 nulitati cu tati super influenti, asta e Romania, asta e fotbalul romanesc. Mai tineti minte in ziua instalarii ce declara baiatu lui Tata Puiu? “Ma grabesc sa-l sun pe ianis”. :)). Si atunci de ce tot circul contactarii unor antrenori titrati (Petrescu, R Lucescu ori Boloni)? Ca oricare dintre ei nu ar fi acceptat acel “obiectiv intermediar” sa fie la cheremu cuplului Burleanu-Stoichita dupa doar cateva luni de mandat? De ce nu s-au dus direct la Edy sau la Mutu si trebuia acea farsa a negocierilor cu Boloni? Ca doar cu un Edy sau cu un Mutu putea sa-si pastreze acest atarnator de “nea Mihai” pozitia influenta la selectie, primul 11 etc adica calea deschisa spre cascavalu impresarilor sau patronilor care vor sa-si vada jucatorii vopsiti.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close