FOTBAL  »  NATIONALA  »  25 DE ANI DE LA CM 1994

EXCLUSIV Belodedici îi răspunde lui Răducioiu, care l-a acuzat că a fost „flegmatic și relaxat cu Suedia”: „Nu știam că urma să bat eu penalty-ul!”

Belodedici a tras plasat, dar Ravelli a respins, ducând Suedia în semifinale
Belodedici a tras plasat, dar Ravelli a respins, ducând Suedia în semifinale

Articol de , - Publicat miercuri, 03 iulie 2019 10:00

Acuzat de Florin Răducioiu că a executat ultimul penalty cu Suedia, în '94, „flegmatic și relaxat”, fundașul Miodrag Belodedici neagă: „Eram concentrat, dar, recunosc, am fost indecis în momentul execuției”.

Într-un interviu exclusiv pentru Gazeta Sporturilor, Răducioiu rememora meciul de tristă amintire cu Suedia, care a consfințit eliminarea României în „sferturile” Mondialului din '94.

Fostul atacant i-a acuzat pe doi dintre colegi. În primul rând pe Prunea: „golul lui Andersson e, desigur, rodul celei mai proaste decizii pe care o putea lua Prunea la acea fază. Nu trebuie să se supere. Gafa lui ne-a costat pe toți”.

Apoi i-a reproșat și lui Belodedici ultima execuție de la penaltyuri: „La Belo m-a deranjat cumva stilul lui flegmatic de execuție, relaxat. Nu emana deloc energie și convingere”.

Belodedici: „Așa băteam eu!”

Miodrag Belodedici a comentat: „Eu stăteam pe iarbă când au început penaltyurile suplimentare. Gabi Balint, care era secund, a venit să îmi spună că trag eu. M-a surprins, nu știam că eu urmam, nu mi se spusese dinainte! Deja executase al șaselea suedez, iar arbitrul fluiera să vină cineva de la noi.

Dacă știam, poate mă uitam și eu la Ravelli, să văd ce face. Așa însă, nu am urmărit. Mă gândeam cum să bat, să mă opresc un pic înainte de a da în minge, să văd unde pleacă și să schimb în ultimul moment. Dar apoi mi-a fost teamă, dacă Ravelli nu plonjează înainte și mă fac de râs?! Am fost cam indecis.

Dar eram concentrat, în niciun caz relaxat sau flegmatic! Așa băteam eu. Nu sunt supărat pe Răducioiu. Dacă dădeam gol, ar fi spus că sunt extraordinar. Și eu regret că n-am marcat, că am ratat semifinala cu Brazilia”.

„Trebuia să fi tras tare, în dreapta portarului, cum făcusem și la Steaua Roșie în finala Cupei Campionilor din '91. Eu nu am ratat cu Suedia, că am dat pe poartă, dar a apărat Ravelli”  Miodrag Belodedici, fost internațional

"A fost vina mea, recunosc"

La rândul său, Florin Prunea a admis că a greșit: „Da, domnule, Florin are dreptate! E vina mea. Și eu îl iubesc, rămâne «fratele» meu. Ăsta a fost adevărul. Nu l-am văzut pe Andersson că vine, deși era treaba mea să mă informez. Am avut o fracțiune de secundă de lipsă de inspirație și suedezul mi-a luat mingea fix când credeam că e în mâinile mele. Ce alibiuri să mai caut acum, după 25 de ani? Nu a fost niciodată în intenția mea să o fac. Așa s-a scris istoria”.

Vezi și:

EXCLUSIV VIDEO Florin Prunea reacționează după criticile lui Răducioiu: „E vina mea. Și eu îl iubesc”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
univ_craiova1
univ_craiova1  •  03 Iulie 2019, 15:18

Cu siguranta mergem mai departe în competiție acum ca recunosc astia:)))) nu aveți ce discuta?? Căutați talente în tara și ajutați fotbalul nu doar Tam Tam Tam din guriță!!!

ge0x
ge0x  •  03 Iulie 2019, 12:25

Ca întotdeauna. Mereu aproape... Are dreptate Raducioiu. Dan Petrescu și Belodedici au bătut 11m ca doi amatori. Și tataie dădea gol. La 11 m îți iei elan și tragi tare. E ffff greu sa apere portarul dacă bați tare pe jos.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  03 Iulie 2019, 12:10

Ce vraiste era in capul antrenorului. A ajuns acolo datorita unor conjucturi. Cu acea echipa orice antrenor ar fi fost declarat ANTRENORUL MILENIULUI. In afara de acele performante ale echipei si nicidecum ale antrenorului ce mare branza a mai facut acest antrenor? Sa pui tu sa execute doi fundasi lovituri de departajare. Cat de *** poti sa fi?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează