FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

ROMÂNIA U21 // EXCLUSIV Un rapper român a compus trei melodii în cinstea „tricolorilor” » George Pușcaș, Andrei Radu și Tudor Băluță sunt protagoniștii! Ascultă-le AICI

România U21 // Ionuț Andrei Radu și George Pușcaș +1   FOTO
România U21 // Ionuț Andrei Radu și George Pușcaș

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2019 20:26

Prestația naționalei de tineret la EURO 2019 a făcut mândri foarte mulți români și nici artiștii nu au rămas indiferenți față de performanța trupei lui Mirel Rădoi.

Botezătoru', pe numele lui real Tiberiu Văsii, a compus trei cântece dedicate României U21, mai cu seamă jucătorilor care l-au impresionat: George Pușcaș, Andrei Radu și Tudor Băluță. Melodiile poartă numele celor trei fotbaliști români.

Pasionat de fotbal, rapperul în vârstă de 25 de ani a mai compus o melodie în trecut despre „sportul rege” și nu a ratat ocazia de a o face din nou.

„Sigur pe mine, unde trebuie ca Andrei Radu”, „În spatele blocului, băgam o miuță / Înalt și puternic ca Tudor Băluță” sau „Au văzut și ei ce pot, cum puștiu' n-are nicio teamă / Sunt ca George Pușcaș, când trag, e de pus în ramă” sunt doar câteva dintre versurile rapperului cu trimitere la jucătorii naționalei de tineret.

- Cum ți-a venit ideea?
- Ideea mi-a venit după ce am văzut un clip de la un concert din Anglia, unde un tip avea o melodie despre Thiago Silva (PSG). Atunci mi-a picat fisa și m-am gândit că băieții ăștia au avut rezultatele pe care le-au avut și de ce să nu aibă și ei o recunoștință de genul acesta. În SUA, fiind baschetul foarte popular, rapperii de acolo au o groază de menționări în melodiile lor. Noi nu suntem cu baschetul, dar le avem cu mingea de fotbal.

- De ce crezi că nu s-a gândit nimeni la asta?
- Nu știu de ce nu s-a gândit altcineva înaintea mea. Probabil că ceilalți nu sunt atât de mari fani fotbal, nu au o afinitate așa mare sau sunt fani ai naționalei doar când e bine. Eu am zis să merg un pic mai departe, având în vedere că sunt și suporter mai activ.

- De ce i-ai ales pe Pușcaș, Radu și Băluță?
- I-am ales pe cei trei, pentru că au fost, din punctul meu de vedere, cei mai buni de acolo. Eu zic că puteam să ne calificăm în finală dacă jucam de la ora 22:00. Seara am fi bătut Germania. Și dacă am fi avut același număr de zile de odihnă, dar deja e un extra motiv. Și cu ziua aia în minus, jucând seara, pe o vreme relativ mai răcoroasă, eu zic că băteam Germania.

- Cât a durat procesul?
- A durat cam o săptămână cu totul, înregistrat, scris versuri. Am făcut o postare pe pagina mea și a fost ca o glumă prima dată (n.r. și-a întrebat urmăritorii dacă merită „tricolorii” U21 o melodie), doar că cinci minute mai târziu m-am gândit: «Băi, dar chestia asta trebuie să fie serioasă!» și i-am dat mesaj unui prieten din Constanța, Gabriel Price, care este foarte bun pe partea instrumentală. În același timp a vrut și el să îmi scrie să îmi spună «Bă, am văzut postarea ta, hai să facem treabă!». Și ne-am sincronizat, astfel încât în trei nopți, cât timp eu scriam versurile, el lucra la partea de instrumental. Ziua mergeam la studio să înregistrez.

  • Naționala U21 A României s-a calificat în semifinalele EURO 2019, după ce a învins Croația U21 (4-1), Anglia U21 (4-2) și a remizat cu Franța U21 (0-0) în grupe. În penultimul act, „tricolorii” nu au putut trece de Germania U21, care s-a impus cu scorul de 4-2.

Ascultă mai jos melodiile:

VEZI ȘI:

VIDEO George Pușcaș, despre EURO 2019, viitor și ce calitate a lui Cristiano Ronaldo i-ar plăcea să aibă: „Încerc să copiez o grămadă de chestii”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
polilula
polilula  •  10 Iulie 2019, 08:46

Îl vrei la Neversea?

magic4ever
magic4ever  •  09 Iulie 2019, 23:07

Rima dupa rima, sa joace tricolorii bine!Buna initiativa, keep going!

5abie.spintecatoru
5abie.spintecatoru  •  09 Iulie 2019, 22:19

Dã la Pușcaș Pistolaru pentru fratilii lui, Radu Ligamente Întinse si Baluță zis Nebunu, pe rime dalea rep , trăiască familia lu Vasi zis Botezătoru se dea măicuța Domnului sa ajungă la nivel de mondial,universal pă sistem dă cometă....ale le leeeee

Vezi toate comentariile (3)
Comentează