FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

De ce l-a convocat Edi Iordănescu? » Fotbalistul din Liga 1 care e într-o formă dezastruoasă, dar a prins lotul României la meciurile din Liga Națiunilor

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de , , - Publicat marti, 20 septembrie 2022 08:30 / Actualizat marti, 20 septembrie 2022 09:48

Aflat într-o formă dezastruoasă la FCSB, fiind printre cei mai slabi la ultimele două etape de campionat, Florinel Coman a fost convocat de Edi Iordănescu la prima reprezentativă, în detrimentul lui Maxim. Cifrele căpitanului lui FCSB din derby-ul cu CSU Craiova șochează: zero dueluri câștigate în atac, zero driblinguri și doar 8 pase bune trimise colegilor.

Joci slab la echipa de club, atunci ești selecționat la echipa națională. Această etichetă i se poate aplica perfect lui Florinel Coman. Care a deziluzionat în ultimele apariții în tricoul roș-albastru, dar a fost chemat sub tricolor de Edward Iordănescu.

Iordănescu schimbă strategia la națională, pe un post problematic: ultima dată a jucat într-un 0-5! Cum ar putea arăta primul „11”
finlanda - românia
Iordănescu schimbă strategia la națională, pe un post problematic: ultima dată a jucat într-un 0-5! Cum ar putea arăta primul „11”

Căpitanul vicecampioanei a ajuns luni în cantonamentul primei reprezentative, la mai puțin de o jumătate de zi distanță de meciul cu CSU Craiova, în care a avut o prestație penibilă.

Coman a fost titular în Bănie și a purtat și banderola de căpitan. A fost schimbat la pauză de Dică, după o repriză în care randamentul său a fost aproape zero barat. Cifrele din monitorizarea InStat chiar șochează:

  • a încercat doar 14 pase
  • numai 8 dintre ele au fost bune
  • 6 pase greșite
  • a disputat doar 7 dueluri
  • a câștigat un singur duel
  • în ofensivă, a purtat 5 dueluri
  • n-a câștigat niciun duel în atac
  • a încercat 3 driblinguri, nici unul n-a fost reușit
  • a pierdut 7 baloane în 45 de minute, dintre care 3 au fost în propria jumătate

Din perspectiva indexului InStat, parametru care reprezintă media tuturor reușitelor și nereușitelor unui fotbalist pe parcursul unui meci, Coman a fost chiar cel mai slab în derby-ul Craiova - FCSB. A avut un nivel de numai 177, ceea ce înseamnă foarte slab. 

A fost chiar și sub Oaidă (183), autorul autogolului din cauza căruia FCSB a fost învinsă, dar și sub Tamm (197), gafeur în mai multe rânduri împotriva trupei lui Mirel Rădoi. Nu departe de acest nivel a fost Coman chiar și la meciul din etapa precedentă, cu Voluntari. 

A jucat un pic mai mult decât în Bănie, 55 de minute, însă a fost al 3-lea cel mai slab din echipa lui Nicolae Dică. Între cele două jocuri, disputate în săptămâna care a precedat reunirea echipei naționale, Coman n-a fost deloc folosit împotriva lui Anderlecht, meci în care FCSB a avut cea mai bună evoluție în ultimele săptămâni

3 milioane de euroa costat Florinel Coman, cel mai scump transfer realizat de Gigi Becali în ultimii 20 de ani, de când e patron la FCSB

Florinel Coman revine după un an și jumătate

Coman n-a mai fost la echipa națională din primăvara lui 2021. Atunci, antrenor era Mirel Rădoi și Coman a fost folosit tituar în meciul cu Macedonia, de pe Arena Națională, din preliminariile Campionatului Mondial. În minutul 13 a suferit o ruptură și a fost înlocuit. 

2 goluria marcat Coman în acest sezon, ambele în preliminariile Conference League: cu Saburtalo (scor 4-2) și cu Viking (1-2), însă n-are nicio reușită în Liga 1

Accidentarea a fost gravă, l-a scos din circuit pentru restul sezonului 2020-2021, iar de atunci n-a mai fost deloc convocat. La prima reprezentativă, Coman a debutat în 2019, însă în 3 ani are doar 5 selecții și niciun gol marcat. 

În schimb, la România U21, tot într-un interval de 2 ani, Florinel a jucat 19 meciuri, a marcat 4 goluri și a evoluat și la turneul final al Campionatului European de tineret, unde a fost printre cei mai buni „tricolori”.

21 de luniau trecut de la ultimul gol marcat de Coman în Liga 1, în partida FCSB - UTA 3-0, din decembrie 2020, iar de atunci el a mai bifat 41 de meciuri pe prima scenă

Alexandru Maxim e ignorat, Edward Iordănescu nu explică de ce

Dacă Florinel Coman a fost convocat, în ciuda formei slabe pe care o traversează la FCSB, în schimb, Alexandru Maxim, unul dintre străinii care se remarcă din campionatul Turciei, a fost ocolit de selecția făcută pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia.

Edi Iordănescu n-a oferit nicio explicație oficială pentru această alegere, mai ales că selecționerul n-a avut și nici nu va avea până în preziua disputei cu Finlanda nicio conferință de presă. Cifrele lui Maxim în acest sezon sunt foarte bune.

  • titular în toate cele 7 meciuri susținute de Gaziantep
  • de 6 ori integralist și o dată schimbat în minutul 87
  • a marcat 3 goluri, ultimul chiar duminică, împotriva campioanei Trabzonspor
  • a oferit două pase de gol
  • cu el în formula de bază, Gaziantep e pe locul 9, cu 11 puncte, după 7 etape

VIDEO EXCLUSIV Petre Marin, mesaj clar pentru Iordănescu: „Când nu ai rezultate, indiferent cum te numești, ești contestat! Avem nevoie de timp”

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Revenit la națională, Nicolae Stanciu anunță: „Sunt pregătit să-mi asum rolul de lider!”
ROMÂNIA
Revenit la națională, Nicolae Stanciu anunță: „Sunt pregătit să-mi asum rolul de lider!”
Emil Săndoi, entuziasmat înaintea debutului pe banca României U21: „Spiritul de echipă trebuie să fie la cote maxime!”
ROMÂNIA U21
Emil Săndoi, entuziasmat înaintea debutului pe banca României U21: „Spiritul de echipă trebuie să fie la cote maxime!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
Jache1x
Jache1x  •  20 Septembrie 2022, 22:32

Mare greseala ca este pus antrenor Iordanescu.

calin.radulescu
calin.radulescu  •  20 Septembrie 2022, 18:49

Maxim e zero barat la Echipa Nationala... Face figuratie meci de meci... N-are legatura ce face la echipa de club... Pur si simplu la nationala e praf...

istet10
istet10  •  20 Septembrie 2022, 18:40
Postat de mihneailie030 pe 20 Septembrie 2022, 10:11

Edi este leit ta'su, Anghel Iordănescu. Asa a făcut și Puiu cu mai mulți fotbaliști pe care i, a ignorat, din motive numai de el știute. Au fost mulți în situația asta, cel mai reprezentativ-Timotei, cel care a jucat în Portugalia, la un nivel înalt!

Lasnd concurenta de care iti pomenea altcineva, dar de ce nu vrei sa-ti amintesti ca Timofte si Craioveanu si ala de la Progresul care a iubit-o pe doamna lui Dan Petrescu nu erau acceptati de jucatori la lot. Cand Hagi, Popescu, Petrescu, Stelea, Prunea siinaca cativa i-au spus lui Tata Puiu ca ei nu mavin daca astia apar in lot, ce te asteptai sa faca? Acum, generatia lui Hagi jr. , P. Marin, Cicaldau, Coman ajunsesera sa dea tonul in vestiar. Este unul din motivele pt care unii "batrani" si-au anuntat retragerea.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează