FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV Ședință-fulger în FRF, de când Boloni nu răspunde! Edi Iordănescu are șanse din ce în ce mai mari să fie selecționer: urmează încă o rundă de negocieri

Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu, directorul tehnic, respectiv președintele FRF
Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu, directorul tehnic, respectiv președintele FRF

Articol de - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022 07:00 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 10:14

Edi Iordănescu (43 de ani) susține că e aproape să semneze cu un club din Arabia Saudită, dar contactele lui cu Federația s-au intensificat. Burleanu și Stoichiță nu mai sunt convinși că Ladislau Boloni ar fi soluția cea mai bună pentru națională, plus că i-a iritat cu amânarea răspunsului, inclusiv prin mesajul transmis ieri prin intermediul Gazetei. Toate detaliile, mai jos.

Selecționerii potențiali sunt plimbați ca într-un roller-coaster, pică favoritul și apoi apare o altă soluție care nu fusese considerată  principală. Acum a reapărut puternic în cărți Edward Iordănescu, privit luna trecută doar ca o variantă de rezervă. Surse GSP povestesc că apele s-au agitat ieri, spre seară, când a fost stabilită o nouă rundă de negocieri Edi - FRF.

Asta după ce a mai trecut o zi în care Boloni nu le-a răspuns lui Burleanu și lui Stoichiță. Ba antrenorul în vârstă de 68 de ani chiar a confirmat pentru Gazetă că, după o întâlnire avută în Franța și după o negociere la București, el a ignorat apelurile telefonice ale oficialilor din FRF. 

Reacție dinspre FRF, după declarațiile lui Boloni: „Nu am apreciat niciodată persoanele care nu răspund la telefon”
SELECȚIONER
Reacție dinspre FRF, după declarațiile lui Boloni: „Nu am apreciat niciodată persoanele care nu răspund la telefon”

FRF și-a întors atenția către Edi Iordănescu: „Doar cu tine mai vorbim!”

Iritați de tragerile de timp, conducătorii l-au apelat urgent pe Edward Iordănescu si au stabilit chiar că el e acum ținta principală, singura soluție din momentul de față! De ce Burleanu și Stoichiță nu mai insistă pentru „soluția Boloni”?  Surse din Federație susțin că pe parcursul discuțiilor dintre FRF și Loți, au fost mai multe episoade (replici, stil de negociere, comportament) care i-ar fi convins pe cei doi șefi ai Federatiei că tehnicianul n-ar fi o alegere tocmai bună pentru echipa națională.

Iordănescu a admis la un moment dat că a fost contactat din FRF. Aceleași surse povestesc că discuțiile dintre Edward și Federație au continuat de curând, în ultimele zile și chiar aseară târziu. Și că el ar fi fost asigurat că ar fi acum nu doar prima, ci și singura opțiune în tratativele pentru angajarea unui selecționer. 

Ieri după-amiază, fostul antrenor de la CFR și FSCB a insistat la DigiSport că se află în tratative avansate cu un club din Arabia Saudită: „Discuțiile sunt în ultima fază, există o ofertă concretă, așa cum nu există de la FRF”. Clubul la care se referă e Al Fateh, locul al 11-lea în campionat. 

Arabii îi oferă un pic peste un milion de euro pe sezon, o sumă pe care Federația nu ar putea s-o egaleze, dar Iordănescu e întors din drum de discuțiile pe care le-a avut de curând cu conducătorii FRF.

Iordănescu și FRF continuă negocierile în weekend  

E atras să conducă naționala, chiar și pentru un salariu cu mult mai mic, conștient fiind că în Asia ar mai avea ocazii să ajungă. Continuarea negocierilor lui cu Federația e programată pe finalul acestei săptămâni, eventual duminică, după ce Burleanu va fi revenit în țară. 

Atunci se va pune pe masă oferta clară, se va discuta punctual despre obiective și bani, deci abia după întâlnirea face-to-face se va ști dacă pachetul FRF îl va convinge pe loc pe Edi sau dacă și tratativele cu el vor fi la fel de complicate ca acelea aproape închise cu Bölöni. 

300.000 euroar fi câștigat Boloni dacă ar fi acceptat să conducă echipa națională. Edi Iordănescu nu va primi o ofertă mai mare de atât, dar el ar avea ocazia să-și sporească venitul cu calificarea la Campionatul European, o performanță care i-ar aduce un bonus mai mare decât salariul anual

Mai multe știri despre echipa națională: 

Izbucnirea lui Dorinel Munteanu: „Cam deplasat din partea lui Boloni. O idioțenie!”

Boloni, prima reacție! » GSP s-a deplasat la Târgu Mureș și a discutat față în față cu Loți: „Pot spune ceva acum și peste 20 de metri să «explodeze» totul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
176901212832165
Dan Petnaise  •  14 Ianuarie 2022, 19:46

Boloni a plecat din aeroport cu rucsacul lui în spate? :)))))))

176901212832165
Dan Petnaise  •  14 Ianuarie 2022, 19:44

Edi este un om integru. Nu contează banii pentru el.

176901212832165
Dan Petnaise  •  14 Ianuarie 2022, 19:43

Cred că Edi este un om de caracter. Dacă va fi contactat de FRF va accepta și nu va accepta banii arabilor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează