FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FRF, răspuns pentru Ladislau Boloni: „Niciodată n-am folosit asta ca argument în negocieri!”

Ladislau Boloni / Sursă foto: Imago Images
Ladislau Boloni / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iunie 2022 17:04 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 17:24

La câteva ore după dezvăluirile făcute de Ladislau Boloni, Federația Română de Fotbal a emis un comunicat prin care îi răspunde tehnicianului de 69 de ani, cel care acuzase public modul în care Burleanu&co. au negociat instalarea acestuia pe banca naționalei.

După ce Boloni a spus că Federația nu i-a putut oferi un salariu mai mare fiindcă pe lista priorităților ar fi fost Cupa Satelor, tehnicianul a fost ținta unui scurt comunicat emis de cei de la FRF, care precizează în apărarea lor că bugetul destinat Cupei Satelor nu a afectat în vreun fel negocierile cu reputatul antrenor.

FRF, răspuns de ultim moment pentru Ladislau Boloni

„În urma declarațiilor domnului Ladislau Bölöni din 21 iunie 2022, cu privire la negocierile pentru preluarea postului de selecționer al naționalei României, Federația Română de Fotbal dorește să facă următoarele precizări: Bugetul rezervat Cupei Satelor sau oricărei alte competiții FRF nu a fost în niciun moment folosit ca argument în negocierile cu domnul Bölöni pentru preluarea postului de selecționer

Numele competițiilor a fost menționat doar în prezentarea de către Administrația FRF a actualului context al fotbalului românesc, în care Federația Română de Fotbal finanțează din fonduri obținute din mediul privat sau de la FIFA și UEFA nu mai puțin de 54 de competiții și activitatea a 19 loturi naționale. 

Negocierile pentru preluarea postului de selecționer, indiferent de numele candidatului, au avut la bază principiul FRF de a recompensa, prin bonusuri de performanță, îndeplinirea obiectivelor asumate”, se arată în comunicatul emis de frf.ro

Boloni iese la atac: „Cu strategia mea am fi obţinut alte rezultate” + „Mi s-a spus că nu pot primi salariul lui Daum pentru că trebuie să finanțeze Cupa Satelor”
FRF
Boloni iese la atac: „Cu strategia mea am fi obţinut alte rezultate” + „Mi s-a spus că nu pot primi salariul lui Daum pentru că trebuie să finanțeze Cupa Satelor”

Ladislau Boloni atacă: „FRF mi-a spus că nu pot primi salariul lui Daum pentru că trebuie să finanțeze Cupa Satelor”

Într-un interviu acordat pentru Adevărul, Ladislau Boloni a vorbit despre negocierile purtate cu FRF pentru postul de selecționer.

Dorit de Răzvan Burleanu înainte ca Edi Iordănescu să fie numit pe banca „tricolorilor”, Ladislau Boloni, acum antrenor Metz, a dezvăluit ce l-a deranjat în privința salariului cu care a fost ofertat de FRF. 

Eu sunt convins şi acum că dacă Daum a avut 50.000 de euro pe lună, atunci pentru mine ar fi trebuit să dea 60-70.000! Bine, eu ştiam că cer imposibilul, dar voiam să primesc răspunsul la nişte întrebări. De pildă, de ce se poate 50.000 pentru Daum, iar un antrenor român ar trebui să primească nici măcar jumătate?

Dar, de fapt, eu ceream doar să fiu respectat, aşa cum a fost respectat şi Daum. Mai ales că, fără nicio exagerare, cred că am făcut mai mult decât Daum în cariera mea de antrenor. Şi puteam fi mai util pentru echipa naţională decât a fost Daum.

Repet, am pus problema sumei respective, doar pentru a primi nişte răspunsuri. Ulterior, când am avansat în negocierile cu FRF, mi-am scăzut pretențiile financiare la mai mult de jumătate din suma cerută iniţial. Și mi s-a dat şi un alt motiv pentru care nu puteam să primesc salariul pe care l-a avut Daum. Mi s-a spus că Federaţia are şi alte obiective acum. Printre care şi finanţarea Cupei Satelor. Iar treaba asta chiar m-a supărat!

E un argument copilăresc să pomeneşti de Cupa Satelor, când vorbeşti cu mine pentru postul de selecţioner”, a spus Ladislau Boloni, conform sursei citate. 

Nemulțumirile lui Laszlo Boloni în momentul în care a refuzat oferta lui Răzvan Burleanu:

  • Faptul că data de final a contractului nu era fixă, ci depindea de parcursul naționalei în Liga Națiunilor și campania de calificare la EURO 2024.
  • Importanța pusă de FRF pe rezultatele din Liga Națiunilor.
  • Partea salarială. Deși pe parcurs a spus că „latura financiară nu a constituit o problemă”, Boloni a revenit și a afirmat că-și dorea un salariu apropiat de cel al lui Christoph Daum (540.000 euro anual), mai degrabă decât cel al lui Mirel Rădoi (300.000).

VIDEO Ladislau Boloni, despre motivele pentru care nu s-a înțeles cu FRF

Citește și alte știri despre naționala României:

Boloni iese la atac: „Cu strategia mea am fi obţinut alte rezultate” + „Mi s-a spus că nu pot primi salariul lui Daum pentru că trebuie să finanțeze Cupa Satelor”

Boloni ar fi adus în Comisia Tehnică de la FRF mulți dușmani ai lui Burleanu, dar și un străin!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
petschovschi
petschovschi  •  22 Iunie 2022, 12:22

FRF recunoaște în comunicat că ”Administrația FRF” (adică Burleanu sau Stoichiță, că ăștia au negociat) i-a pomenit lui Boloni de Cupa Satelor (sau, mai exact, că FRF cheltuie bani și cu Cupa Satelor).

Analiza
Analiza  •  22 Iunie 2022, 09:48
Postat de francklin67 pe 21 Iunie 2022, 23:18

Ar fii EXTRAORDINAR daca F.R.F in locul comunicatelor isi da DEMISIA si asta foarte URGENT ,DEMISIA Politrucilor(Burleanu,Edy si toti care va inconjoara).Pentru ca microbistii sa aiba vise e nevoie imediat de DEMISIE.

Asa este ! Cu Burleanu o sa ajungem coada Europei! Microbiști din ziua de ani nu mai pot spera la nimic !

Analiza
Analiza  •  22 Iunie 2022, 09:45
Postat de mauru007 pe 22 Iunie 2022, 05:54

Daum a avut rezultate mai bune ca Boloni in fotbal, 5 campionate si o cupa fata de Boloni care a avut 3 campionate si o cupa. Nu mai zic de 4 locuri doi in Bundesliga.

Poate Daum avut rezultate la vremea lui. Dar nu vezi ca nu a mai antrenat de 5 ani ?! Cu Boloni este alta treaba!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează