FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Boloni iese la atac: „Cu strategia mea am fi obţinut alte rezultate” + „Mi s-a spus că nu pot primi salariul lui Daum pentru că trebuie să finanțeze Cupa Satelor”

Ladislau Boloni // foto: Raed Krishan
Ladislau Boloni // foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iunie 2022 10:49 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 11:18

Ladislau Boloni (69 de ani) a vorbit despre negocierile purtate cu FRF pentru postul de selecționer.

Dorit de Răzvan Burleanu înainte ca Edi Iordănescu să fie numit pe banca „tricolorilor”, Ladislau Boloni, acum antrenor Metz, a dezvăluit ce l-a deranjat în privința salariului și spune că el ar fi avut mai mult de 3 puncte după primele 4 partide din Liga Națiunilor.

FRF devine FRFF » Votanții lui Burleanu sabotează fotbalul masculin pentru fotbalul feminin
FRF
FRF devine FRFF » Votanții lui Burleanu sabotează fotbalul masculin pentru fotbalul feminin

Ladislau Boloni atacă: „FRF mi-a spus că nu pot primi salariul lui Daum pentru că trebuie să finanțeze Cupa Satelor”

„Sunt ferm convins că aş fi făcut anumite lucruri mai rău decât selecţionerul actual. Dar anumite lucruri, sigur le-aş fi făcut altfel. Cred că dacă am fi folosit strategia mea, am fi obţinut alte rezultate.

Eu sunt convins şi acum că dacă Daum a avut 50.000 de euro pe lună, atunci pentru mine ar fi trebuit să dea 60-70.000! Bine, eu ştiam că cer imposibilul, dar voiam să primesc răspunsul la nişte întrebări. De pildă, de ce se poate 50.000 pentru Daum, iar un antrenor român ar trebui să primească nici măcar jumătate?

Printre explicaţii a fost şi aceasta că acum adversarul e puţin mai altfel. Şi aici a venit replica preşedintelui cu Muntenegru (n.r- „Avem grupă ușoară! Și eu, dacă mă dezbrac și iau treningul de antrenor pe mine, tot bat Muntenegru”) .

Dar, de fapt, eu ceream doar să fiu respectat, aşa cum a fost respectat şi Daum. Mai ales că, fără nicio exagerare, cred că am făcut mai mult decât Daum în cariera mea de antrenor. Şi puteam fi mai util pentru echipa naţională decât a fost Daum.

Dar, repet, am pus problema sumei respective, doar pentru a primi nişte răspunsuri. Ulterior, când am avansat în negocierile cu FRF, mi-am scăzut pretențiile financiare la mai mult de jumătate din suma cerută iniţial. 

Și mi s-a dat şi un alt motiv pentru care nu puteam să primesc salariul pe care l-a avut Daum. Mi s-a spus că Federaţia are şi alte obiective acum. Printre care şi finanţarea Cupei Satelor. Iar treaba asta chiar m-a supărat!

E un argument copilăresc să pomeneşti de Cupa Satelor, când vorbeşti cu mine pentru postul de selecţioner”, a spus Ladislau Boloni pentru Adevărul.

Selecţionerul nu mai lucrează pentru echipa naţională, ci pentru a-şi salva pielea. Pentru a nu fi dat afară. Iar eu acest lucru nu mi-am dorit. Atât pentru imaginea mea, cât şi pentru binele echipei naţionale 
– Ladislau Boloni

VIDEO Mesajul lui Florin Motroc la GSP Live: „Performanța se face cu suferință!”

 Citește și:

Bursa transferurilor: toate mutările făcute în Liga 1 în perioada de mercato

Pițurcă e chemat înapoi la naționala României: „Îi plătesc eu salariul, 20-40.000 € pe lună, cât e nevoie!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
adriann_
adriann_  •  22 Iunie 2022, 14:41
Postat de valihaita pe 21 Iunie 2022, 19:11

Daca asta e singurul tau vis atunci te las in pace :))) Eu visez sa devin miliardar si sa fiu sanatos bulletproof :)) chiar daca as vedea o selectionata alcatuita numai din perlele Rapidului :))

Stii cum e, fiecare isi doreste ce n-are.

polistul68
polistul68  •  21 Iunie 2022, 22:03
Postat de malinr pe 21 Iunie 2022, 18:07

Nu ma asteptam ca Boloni sa-si puna poalele in cap. Asta cu Cupa Satelor e de adorrmit boboci.

De ce ? Omul spune motivele care au dus la sistarea negocierilor...printre altele, si asta a fost un motiv...adica i spui unui antrenor ca Boloni, cu rezultate...ca nu-i poti oferi mai mult ca ai Cupa Satelor ? Orice institutie serioasa are un buget...care e structurat pe diferite activitati...nationala mare trebuie sa aibe un buget, iar Cupa Romaniei , Cupa satelor, Cupa oraselor, etc, trebuie sa aibe alt buget...faptul ca , gasesti o asemenea scuza denota amatorism, chiar rea-vointa. Si atunci, te poti astepta la ceva bun, daca iei in calcul si celalalte diferente de viziune ? Unui om calculat, metodic, meticulos, nu poti sa-i motivezi unele refuzurile folosindu-te de...Cupa satelor.

gigelos
gigelos  •  21 Iunie 2022, 21:29
Postat de melcul_furios pe 21 Iunie 2022, 14:49

Nu este vorba de suma de bani ci de respect si da, asa ii demonstrezi ca ii respecti valoarea, prin salariu. Data trecuta cand a fost antrenor avea un salariu, cel care a venit dupa el a castigat cu cca 30% mai mult si cand Mircea Sandu a fost intrebat de ce nu l-a platit mai bine pe Boloni a raspuns smechereste "pentru ca nu a cerut mai mult". Vrei un produs sau un om bun? Platesti pretul. Diferenta intre o echipa de club (indiferent de nume) si nationala Romaniei azi este ca la un club stii ce se intampla, cum stai pe cand la nationala totul merge prost si oamenii au pretentii de Romania din 94, cand bateam Argentina si Anglia pe cand noi ne luptam greu cu Finlanda si Muntenegru.

Nu a fost vorba de bani . Dl Hagi Goe impreuna cu pipera , albania , generatia , cu neamul popestilor , toti erau disperati sa-l puna pe cel neasteptat cu paine la masa sa fie selectioner . A venit Benfica , Loti a intrebat care e viitorul lui la Nationala , mai erau parca 2 meciuri , n-a primit raspuns ...la revedere . A procedat super corect

Vezi toate comentariile (32)
Comentează