FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERDICȚIE

EXCLUSIV „Nu mai ai voie!” » Burleanu s-a săturat și l-a cenzurat pe Stoichiță

Articol de , - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 07:06 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 08:03

Mihai Stoichiță a trecut atât de des peste selecționerii loturilor de juniori încât Răzvan Burleanu a intervenit și i-a interzis directorului tehnic să mai apară în cabine în fața jucătorilor. Oficialul avusese conflicte și cu Adrian Mutu, și cu Mirel Rădoi din cauza pornirilor lui de a se implica în deciziile antrenorilor.

Mihai Stoichiță a ajuns în Federație în 2016 și de atunci a tot câștigat influență și s-a implicat din ce în ce mai mult, atât de mult încât s-a ajuns să fie nevoie ca Burleanu să-l cenzureze.

Președintele FRF i-a transmis de curând directorului tehnic că nu mai are voie să intre în vestiare ca să le dea indicații jucătorilor din loturile naționale de juniori. Stoichiță i-a ales în anii aceștia pe toți selecționerii, și pe ai seniorilor, și pe ai juniorilor. Pentru că aleșii lui îi deveneau îndatorați astfel, Stoichiță ajunsese să se implice și în selecție, și în alegerea unor indicații tactice.

Iată urnele finale pentru Euro 2024! » România poate da peste doi „balauri”! Cum arată grupa horror și cea accesibilă
EURO 2024
Iată urnele finale pentru Euro 2024! » România poate da peste doi „balauri”! Cum arată grupa horror și cea accesibilă

Florin Prunea a mai pomenit de-a lungul timpului subiectul acesta, unul pe care tehnicianul poreclit „Lippi" l-a dezmințit ori de câte ori l-a comentat. 

Sursele din Federație care povestesc acum despre interdicția pe care i-a transmis-o Burleanu lui „nea Mihai" confirmă că el nu se comporta ca un șef de Comisie Tehnică, ci ca un superior al tuturor selecționerilor, unul îndreptățit să ignore autoritatea acestora și să le facă el o parte din muncă.

Doar Rădoi l-a pus la punct pe Mihai Stoichiță

Rădoi a fost singurul care a reacționat când Stoichiță a încercat să le dea indicații fotbaliștilor. Mirel s-a supărat fiindcă directorul tehnic le transmitea comenzi jucătorilor în timpul partidei cu Islanda, încheiată cu scorul 0-0, și a protestat în declarații publice, în conferința de presă de după joc: 

„Nea Mihai are patimă, are pasiune, înțeleg că e greu pentru un fost antrenor să-și stăpânească pornirea de a da indicații, dar comportamentul acesta trebuie să înceteze! Dacă alt antrenor va accepta, foarte bine, dar pentru mine e o problemă când o persoană din Federație le dă indicații jucătorilor. Dacă spectatorii le transmit ceva jucătorilor nu am nicio problemă, dar nu accept ca un om implicat direct să facă așa ceva!". 

Stoichiță a căutat pe urmă să diminueze conflictul cu Mirel, iar selecționerul se simțea și el îndatorat în relația cu „nea Mihai", care-l adusese în FRF și-l ajutase să obțină licența Pro și posturile de „principal" al lotului de tineret și apoi al celui de seniori.

VIDEO Propunere pentru banca României la GSP LIVE: „De ce FRF nu e capabilă să facă asta? E o mare prostie să gândească așa”

Citește și: 

Panduru a răbufnit când a auzit discursul lui Burleanu: „Am ajuns în 2022 și încă n-am înțeles ce înseamnă Liga Națiunilor”

Îl țin în brațe pe loserul perfect! FRF ignoră statistica: Edi Iordănescu e cel mai slab selecționer din „era Burleanu”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
steaua.libera
steaua.libera  •  28 Septembrie 2022, 12:35

Se spune ca devii abuzator in general dupa ce ai fost abuzat. Cred ca nea Mihai inca e marcat ca a trebuit sa-i raspunda lui Jiji direct de pe banca si acum face si el la fel cu antrenorii de la loturile mici :))

custov
custov  •  28 Septembrie 2022, 11:16

2 pacalici ,culmea si fecesebisti !!!!!

steaua.libera
steaua.libera  •  28 Septembrie 2022, 11:06

Yesman-ul de ieri al lui Jiji e azi strateg la FRF. Suntem nebuni?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează