FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U21

FRF, planuri mari înainte de EURO U21: „Vom juca semifinala”

România U21 s-a calificat la turneul final după 1-1 cu Danemarca +16   FOTO
România U21 s-a calificat la turneul final după 1-1 cu Danemarca

Articol de GSP - Publicat luni, 01 martie 2021 12:22 / Actualizat luni, 01 martie 2021 13:22

Mihai Stoichiță (66 de ani), directorul tehnic al FRF, speră că reprezentativa U21 a României va ajunge în semifinale la Campionatul European din acest an. 

  • Grupele se joacă în perioada 24-31 martie, iar fazele eliminatorii vor fi între 31 mai și 6 iunie;
  • România a fost repartizată în grupa A, alături de Ungaria, Germania și Țările de Jos (Olanda).

Echipa națională de tineret a României, antrenată de Adrian Mutu, se pregătește de a doua prezență consecutivă la un Campionat European U21. În martie, tinerii „tricolori” vor da piept cu Țările de Jos, Ungaria și Germania, iar oficialii Federației se gândesc la calificarea în semifinalele competiției, fază atinsă de România și la precedenta ediție, în 2019.

Mihai Stoichiță, despre Campionatul European U21: „Vom juca semifinala”

„Este un turneu final în care distanța dintre grupe și semifinale este foarte mare. Nu doar de câteva zile, cum a fost acum doi ani, când ne-am bucurat împreună de ce am realizat acolo. Să sperăm că distanța asta va fi pentru noi o perioadă de pregătire a unei semifinale. Așa sper eu. 

Acum doi ani am avut o grupă mai grea și am spus că vom juca semifinala. Îmi fac mea culpa că nu am fost mai optimist. Acum tot așa spun, vom juca semifinala, din ce văd că se întâmplă în jurul echipei și ce atitudine are Mutu sunt optimist”, a declarat Stoichiță la PRO X. 

Programul României la Campionatul European U21:

  • 24 martie 2021: ROMÂNIA - Țările de Jos 
  • 27 martie 2021: Ungaria - ROMÂNIA 
  • 30 martie 2021: Germania - ROMÂNIA

EURO U21, în două bucăți: 24-31 martie și 31 mai – 6 iunie

Va fi a doua prezență consecutivă a „tricolorilor” mici la festinul european, după semifinala din 2019, apoi va veni, cert, și a treia reprezentație, căci România va evolua din oficiu la CE U21 din 2023 în calitate de gazdă, alături de Georgia.

La Euro 2021 vor fi patru grupe a câte patru formații, iar primele două clasate vor merge mai departe în sferturile de finală. Ungaria și Slovenia vor figura drept cap de serie. Deschiderea va fi la Budapesta, iar finala se va disputa la Ljubljana. Particularitatea competiției va fi aceea că e spartă în două calupuri. Grupele se joacă în perioada 24-31 martie, iar fazele eliminatorii vor fi între 31 mai și 6 iunie.

Cum ar arăta lotul ideal pentru România U21 pentru Campionatul European

  • Portari: A. Vlad, Aioani, Micle 
  • Fundași: Pașcanu, Ghiță, Chindriș, Boboc, Haruț, Opruț 
  • Mijlocași: I. Hagi, Fl. Coman, T. Băluță, Man, Mihăilă, Olaru, Vl. Dragomir, M. Marin, Moruțan, Mățan, A. Ciobanu 
  • Atacanți: Drăguș, V. Costache, G. Ganea 
  • Rezerve: H. Moldovan, D. Ciobotariu, R. Grigore, Velisar, Rațiu, Itu, Petrila, Casap, Dobre, Dulca, G. Simion, Oaidă, Ad. Petre, Carnat

VIDEO. Ce ar alege Dennis Man: Euro U21 sau preliminariile CM cu naționala mare?

Citește mai multe știri de actualitate:

FRF oferă replica după criticile lui Mihai Rotaru: „Sfidăm logica! Mihăiță a făcut o greșeală”

Josep Maria Bartomeu a fost reținut de poliție! Alți doi foști șefi de la Barcelona au fost arestați

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
3941682949255687
Sorin Ioniche  •  11 Martie 2021, 14:49

Mesaj pentru Denis Mann: Ai sa regreti daca nu vei juca toate meciurile la nationala u21 a Romaniei. Tu ai nevoie sa te obisnuiesti cu turneele finale. Nu e momentul acuma sa joci pentru nationala de seniori pentru ca ai timp de asta dupa ce nu mai poti juca pentru u21. Toti jucatotii care sunt eligibili pentru a juca la acest turneu final u21 trebuie sa fie in lot, nu sa joace 3 meciuri la seniori in preliminariile mondialului pentru ca este timp sa joci la nationala mare mult si bine. Nu va ganditi sa tot jucati preliminarii, ganditi-va sa jucati turnee finale. In felul acesta veti creste fotbalistic mai bine si veti face nationala mare sa aiba sanse mai mari sa redevina o nationala cu care sa se bata de la egal la egal cu forte mari ale fotbalului mondial. Sfatul meu pe care il zic cu tarie: Toti jucatorii care pot juca pentru nationala mica trebuie sa joace pana la ultimul meci al nationalei Romaniei u21. Este valabil si cu jocurile olimpice Destul de mare greseala va fi daca nu va fi procedat asa

Vezi toate comentariile (1)
Comentează