FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

FRF i-a stabilit soarta lui Edi Iordănescu » Anunțul făcut de FRF

Articol de GSP - Publicat luni, 03 octombrie 2022 15:14 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 15:27

Federația Română de Fotbal l-a reconfirmat azi pe Edi Iordănescu (44 de ani) în funcția de selecționer, pentru preliminariile EURO 2024.

 Deși a retrogradat naționala României în Liga C din Nations League, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță l-au sprijinit în continuare pe Edi Iordănescu. 

Mama lui Răzvan Popa, fost fotbalist la Universitatea Craiova, acuzații șocante la GSP LIVE: „Devis Mangia îi făcea avansuri și s-a masturbat în fața lui. A fost ajutat de club să scape”
GSP LIVE
Mama lui Răzvan Popa, fost fotbalist la Universitatea Craiova, acuzații șocante la GSP LIVE: „Devis Mangia îi făcea avansuri și s-a masturbat în fața lui. A fost ajutat de club să scape”

FRF a decis: Edi Iordănescu rămâne selecționerul României

FRF a publicat azi un comunicat în care anunță că lui Iordănescu i-a fost prelungit contractul pentru preliminariile EURO 2024, ca urmare a votului Comitetului Executiv. Dacă acesta va califica naționala la turneul final, înțelegerea se va prelungi.

Ce a spus Edi Iordănescu după ce i s-a prelungit contractul 

„Încrederea care mi s-a oferit mă onorează și, la fel ca și până acum, promit să pun în slujba echipei naționale toate cunoștințele mele și tot ce am eu mai bun ca să reușim să ne atingem obiectivul. Am identificat cinci probleme pe care le avem și sper să le remediem sau să le diminuăm efectele.

Nu sunt cazuri izolate, e vorba de situația în care ne aflăm. Un exemplu ar fi lipsa meciurilor internaționale ale jucătorilor români la echipele de club. Cred că am reușit să punem fundația la procesul de reconstrucție, cu jucători tineri, mulți proveniți de la Under 21, cu o mentalitate diferită, pe care ne-o dorim foarte mult, care să ne dea speranțe pentru o calificare la EURO.

 Încercăm să construim în jurul elementelor bune și să le dezvoltăm. Pentru mine e o onoare și o mândrie să mă aflu în această poziție și sper să ne bucurăm cu toții la final și să facem fericiți românii”, a spus Edi Iordănescu, pentru FRF.ro.

Edi Iordănescu trebuie să continue la cârma echipei naționale. Am văzut lucruri bune în luna septembrie, de la ele trebuie continuat. A fost dezamăgitor că am încheiat grupa pe locul 4, dar trebuie să privim în detaliu.

Cu un singur punct în plus am fi fost pe locul 2. Per total, individual, am fost peste Finlanda și Bosnia și Herțegovina la dueluri directe. În plus, deși am terminat pe ultimul loc, în cele 16 grupe din Liga Națiunilor doar trei formații de pe locul 3, nu locul 4, au avut mai multe puncte decât noi. Nu sunt niște realizări, dar sunt lucruri care contează. Edi și-a asumat o reconstrucție, sperăm cu toții să reușească și să ne aducă o bucurie pe care o așteptăm, calificarea la EURO 2024 

- Mihai Stoichiță, director tehnic FC

Edi Iordănescu, cel mai slab selecționer din istorie

În campania actuală din Liga Națiunilor, România a bifat cel mai scăzut procentaj al punctelor câștigate din toate participările all-time ale naționalei în preliminarii de CE, CM sau Nations League. E pentru prima dată când se coboară sub 40% procentaj și tot în premieră absolută, „tricolorii” au terminat o campanie pe ultima poziție.

Iordănescu junior a adunat doat 7 puncte, în cele 6 meciuri. Ceea ce înseamnă că a atins sub 39%. Niciodată în istorie nu s-a coborât mai jos de 40%! În plus, e pentru prima dată când România termină pe ultimul loc o campanie de preliminarii sau de Liga Națiunilor.

Până ca Edi Iordănescu să devină cel mai slab all-time, acest statut era deținut până în prezent de cei care au antrenat reprezentativa de seniori în campania pentru CM 2010. Atunci s-a început cu Victor Pițurcă, dar acesta a fost demis la jumătatea grupei, după ce compromisese șansele. Pițurcă adunase doar 4 puncte în 5 meciuri, ceea ce înseamnă un procent de numai 27%.

A venit Răzvan Lucescu, iar în celelalte 5 partide a făcut 8 puncte: 53% procentaj al randamentului. Media acelei campanii a fost de 40%, chiar peste actuala Liga Națiunilor!

România ar putea prinde o grupă infernală pentru EURO 2024 

La tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024, care va avea loc pe 9 octombrie, România va fi în urna a 3-a și ar putea avea adversari infernali.

Grupa horror pentru România: Spania, Franța, ROMÂNIA, Turcia, Belarus, Liechtenstein 
Grupa accesibilă pentru România:  Ungaria, Israel, ROMÂNIA, Insulele Feroe, Malta, Andorra

VIDEO Propunere pentru banca României la GSP LIVE: „De ce FRF nu e capabilă să facă asta? E o mare prostie să gândească așa”

Citește și: 

Gică Hagi nu înțelege cum o semifinalistă de la EURO e peste România: „Mi-e imposibil să cred că poate avea jucători mai buni decât ai noștri”

Gică Popescu atacă un „tricolor”: „Dumnezeule! Cu astfel de jucători să mergem mai departe?!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  03 Octombrie 2022, 17:10

De acum înainte nu știu cine ii mai da jos pe ăștia de la conducerea FRF, cu antrenor cu tot ,Realeși la al ......,congres ! Cine se aseamănă se aduna !

Hcm27
Hcm27  •  03 Octombrie 2022, 16:51

Edy,pleci singur după primele patru meciuri din Grupa de Euro!Problema e,nu ca pleci!E ca am pierdut cu tine doua preliminarii și ca vei ramine cel mai slab selecționer din istoria fotbalistică a Romaniei

Vezi toate comentariile (2)
Comentează