FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FRF șochează: îi propune lui Edi Iordănescu să continue și dacă pierde următoarele meciuri din Nations League!

Federația se gândește să continue cu Edi Iordănescu și după meciurile din septembrie / Sursă foto: GSP
Federația se gândește să continue cu Edi Iordănescu și după meciurile din septembrie / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 iunie 2022 15:35 / Actualizat sambata, 25 iunie 2022 16:03

Chiar dacă naționala României a început dezastruos aventura din Liga Națiunilor, FRF e hotărâtă să-i acorde continuitate pe termen lung selecționerului Edi Iordănescu. Nu doar pentru meciurile din septembrie, așa cum se vehicula, ci și pentru următoarea campanie de preliminarii!

Mandatul lui Edi Iordănescu pe banca primei reprezentative ar putea continua mult și bine și după luna septembrie, deadline-ul inițial setat de Federație. 

Vineri seara, într-o intervenție avută la Orange Sport, mâna dreaptă a lui Răzvan Burelanu, Mihai Stoichiță, a mărturisit că Edi Iordănescu nu-și va epuiza creditul primit la națională nici dacă „tricolorii” vor pierde partidele cu Finlanda și Bosnia și vor încheia grupa pe ultimul loc. Ceea ce ar însemna că România va porni la start în campania pentru EURO 2024 tot alături de Iordănescu jr.

Mihai Stoichiță: „Mi se pare normal ca Edi Iordănescu să continue la națională”

Bineînțeles că încrederea pe care i-o acordăm lui Edi Iordănescu este și după aceste două meciuri. Eu am mai spus-o și la vremea respectivă. Am tot schimbat antrenori, dar nu s-a întâmplat nimic, din păcate. Ne vom întâlni cu Edi și vom vedea care sunt gândurile lui, ce concluzii trage după cele șase meciuri pe care le-a condus și ce propuneri are.

Mi se pare normal ca Edi să continue la națională. Dacă vom începe să schimbăm antrenori la fiecare competiție, nu vom avea niciodată stabilitate în organizarea jocului. Tot timpul vom fi forțați să adoptăm ideile celor care vin

Dacă tot a venit, Edi Iordănescu trebuie să se încarce și cu niște suferință. Dacă te obișnuiești cu suferința și presiunea și rămâi logic în toate hotărârile pe care le iei, atunci eu cred că poate să reușească”, a declarat Stoichiță, în emisiunea moderată de Dan Udrea la Orange Sport.

Continuă Edi Iordănescu, indiferent de locul ocupat în Liga Națiunilor?

După meciurile din septembrie, FRF l-ar putea demite pe Iordănescu fără să-i achite compensații. Conform contractului, selecționerul își păstrează postul dacă România încheie grupa pe unul dintre primele două locuri. Dacă naționala va fi a treia sau a patra în grupă, Federația îl poate da afară pe Edi simplu, fără să mai negocieze rezilierea.

În declarațiile pe care le-a transmis recent, Iordănescu a arătat însă că ar fi interesat să beneficieze de un mandat mai lung, indiferent de rezultatele din Liga Națiunilor. 

Clasamentul actualizat din grupa României

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia6-48
2. Muntenegru6-37
3. Finlanda5-54
4. România1-63

Toate formațiile au câte 4 meciuri disputate

Urmează să se joace:

  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

VIDEO Edi Iordănescu nu vrea să plece de la națională „Trebuie să facem o analiză la rece”

Citește și alte știri de actualitate:

Stoichiță s-a enervat la TV: „Cum să greșească Federația dacă am ajuns la un turneu final? Am pierdut barajul din întâmplare!”

Gică Popescu a izbucnit după ce România U19 a pierdut în prelungiri barajul pentru Mondial: „Mentalitate fricoasă! Lasă-i să joace, să atace!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
vasileroaita
vasileroaita  •  25 Iunie 2022, 20:17

Acum e clar de ce i s-au pus lui Boloni conditii inacceptabile?!

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  25 Iunie 2022, 19:14

Schimbarea domnilor,bucuria experților!

pickhammer
pickhammer  •  25 Iunie 2022, 17:22
Postat de calinescu_ pe 25 Iunie 2022, 17:12

Iar e generalul Oprea la butoane ....!!!!!!

Vezi ca e redactia plina de colegi de ai lor!Sunt curios daca imi sterg si acest comentariu,asa au procedat cu toate celelalte in care am enuntat acest adevar banal si trist!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează