FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

VIDEO De la „nu mă interesează naționala” la „nu-mi pot lua gândul de la ea” » Tamaș se declară nedreptățit și propune un nume-surpriză: „De ce nu se vorbește despre el?”

Gabi Tamaș, în centru, în tricoul echipei naționale
Gabi Tamaș, în centru, în tricoul echipei naționale

Articol de - Publicat luni, 16 ianuarie 2023 11:38 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2023 12:26

Gabi Tamaș (39 de ani) a sugerat că merita convocat la echipa națională la începutul sezonului, atunci când evolua la Petrolul Ploiești și era într-o formă bună. 

În prima parte a acestui sezon, Gabi Tamaș a îmbrăcat tricoul Petrolului. A jucat pentru ploieșteni până în octombrie, când i-a fost reziliat contractul.

Tamaș a avut evoluții apreciate în acea perioadă, dar nu a fost convocat la echipa națională, pentru care a jucat de 67 de ori, ultima dată în 2018.

Astăzi, la conferința de prezentare la noua echipă, Concordia Chiajna, Tamaș a sugerat că se considera îndreptățit să fie convocat în acea perioadă. Chiar dacă în vara lui 2022, în plină campanie de Liga Națiunilor, spunea că „nu mă interesează pe mine echipa națională”.

„Ar însemna SFÂRȘITUL!” » CTP nu crede în apărarea Simonei Halep și se teme de un scenariu sumbru: „Practic, o șansă nulă”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
„Ar însemna SFÂRȘITUL!” » CTP nu crede în apărarea Simonei Halep și se teme de un scenariu sumbru: „Practic, o șansă nulă”

Gabi Tamaș: „De la echipa națională nu-ți iei niciodată gândul”

„Nu poți să-ți iei niciodată gândul de la națională cât joci. Ți-l iei apoi, când te lași.

Dacă s-a mers pe schimbarea echipei naționale, nu ai ce să comentezi. Deși ai putea spune că eram în formă și jucam bine. Eu, dacă aș fi fost antrenorul echipei naționale, aș fi luat cei mai în formă jucători la momentul respectiv.

Mie, ca antrenor, îmi trebuie rezultate acum, nu în 3-4 ani. Meciurile oficiale le ai acum, pe durata a 2-3 luni. Dacă nu aduci cei mai în formă jucători, atunci echipa națională pierde. Iar antrenorul pleacă”, a precizat Tamaș.

Gabi Tamaș: „Despre Larie de ce nu s-a discutat?”

Ulterior, experimentatul fundaș central a oferit două variante de stoper pentru națională, Cristian Săpunaru (38 de ani) și Ionuț Larie (36):

„Dacă un jucător face mai mult decât ceilalți, eu spun că merită convocat. Precum Săpunaru...

Mai este cineva, că tot se vorbea de fundașii centrali. Larie. Nu a fost niciodată convocat, deși echipa lui e sus an de an. A trecut de 30 de ani, dar nu s-a discutat nimic de el, deși echipa lui este pe primul loc iar el este căpitan.

Am putea găsi niște jucători în formă, care ar putea ajuta echipa națională.

La un moment dat, Păun era cel mai în formă jucător din Liga 1. L-au chemat, dar nu l-au băgat! Sunt foarte multe exemple.

Depinde de filosofia lor, pe ce criterii merg. Nu e treaba mea cum fac alegerile. Mă chemi, vin. Nu mă chemi, nu vin”.

Tamaș a debutat la echipa națională în februarie 2003, într-un amical cu Slovacia, câștigat cu 2-1. Ultimul meci în „tricolor” l-a jucat în octombrie 2018, în Liga Națiunilor, 0-0 cu Serbia.

Mai multe știri despre echipa națională: 

Periplu după „tricolori” » Edi Iordănescu, cu ochii pe câțiva stranieri de bază: „Joacă o lună, apoi câteva etape pe bară”

A terminat-o cu Dinamo și a revenit la FRF: „Se va implica în dezvoltarea unui mod de lucru profesionist”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
Tarabas
Tarabas  •  16 Ianuarie 2023, 16:01
Postat de bogat pe 16 Ianuarie 2023, 13:33

Tamas, Sapunaru si chiar si Larie sunt mai fotbalisti la varsta lor decat ce avem la nationala in prezent. E drept ca ar fi greu sa-i rechemi in momentul asta dupa ce ai renuntat la ei de ceva vreme sau nici nu i-ai luat vreodata in calcul. Insa nu trebuia sa fi renuntat asa de repede la ei, de ceva ani se face aceeasi greseala la nationala cu intineririle astea programatice desi selectia ar trebui facuta pe valoare iar tinerii crescuti alaturi de jucatori experimentati. Nu inteleg de ce obiectivul la nationala este varsta echipei (cu substrat in a le face platforma de vanzare) si nu valoarea ei. Argentina a castigat cupa mondiala cu un lot cu medie de varsta 28 de ani, marocanii au produs suprize la acelasi campionat mondial cu o nationala cu media de varsta peste 26 de ani, la nationala Romaniei media de varsta e 24.

Daaaaa, sunt super fotbalisti... toti ne amintim cu nostalgie serile albe generate de calificarile memorabile obtinute de cei trei sub culorile nationalei ! Scuze dar daca tot e sa pierd o calificare (si nu cred ca vreunul din cei mentionati ar ridica semnificativ nivelul nationalei), prefer sa o pierd cu jucatorii tineri ce inca mai au potential de crestere, decat cu jucatori de aproape 40 de ani.

lulu
lulu  •  16 Ianuarie 2023, 13:48

Când era treaz,cand venea sau cand nu-l interesa?sau în niciuna dintre situații?

lulu
lulu  •  16 Ianuarie 2023, 13:48

Când era treaz,cand venea sau cand nu-l interesa?sau în niciuna dintre situații?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează