FOTBAL  »  NATIONALA  »  REACȚIE

Gică Popescu se revoltă! Acuză cluburile din Liga 1 de rezultatele de la naționale: „Băi, unde să mai joace juniorii dacă vin străini de calitate îndoielnică?”

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 octombrie 2022 07:35 / Actualizat duminica, 02 octombrie 2022 10:18

Gică Popescu a comentat rezultatele obținute de naționalele României de tineret și de juniori.

Fost internațional și membru în Generația de Aur, Gică Popescu este de părere că numărul mare de străini care joacă în Liga 1 afectează dezvoltarea juniorilor români și consideră că echipele au o parte din vină în rezultatele obținute de echipele naționale.

Cât ar câștiga Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice de la FRF: „Mai dau ceva din casă. M-a surprins salariul lui”
FRF
Cât ar câștiga Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice de la FRF: „Mai dau ceva din casă. M-a surprins salariul lui”

Gică Popescu, deranjat de numărul mare de străini din Liga 1: „Banii publici ar trebui să fie pentru români, nu pentru străini!”

„La echipele de juniori, cred că o mare parte de vină au au şi cluburile. Dacă facem o statistică şi ne uităm la jucătorii care au participat la aceste acţiuni, câţi dintre ei joacă la echipele de club? Nu ştiu dacă jumătate dintre ei sunt titulari la echipele de club. 

Cei mai mulți patroni din Liga 1 doresc ca echipele lor să rămână în Liga 1, pentru că trăiesc din drepturile de televiziune. Așa că foarte multe echipe de Liga 1 sunt pline de jucători străini de calitate medie, care vin din campionate slabe şi îşi își găsesc refugiul la echipe din România, unde câștiga 5.000 – 6.000 de euro. Iar jucătorii de la echipele naționale de tineret rup băncile de rezerve.

Sunt echipe care sunt finanţate de Consilii Judeţene și Primării. Băi oameni buni, dacă finanțați echipe din banii publici ar trebui să fie pentru români, nu pentru străini! Nu putem să plătim din bani publici, iar 80% din jucători să fie străini.

Jucătorii de la echipele naţionale rup băncile de rezervă şi joacă străini aduşi la final de carieră, că dacă ar avea calitate ar sta în Belgia. Nu se duc acolo pentru că nu au valoare şi vin aici, iar antrenorii spun că sunt jucători cu experienţă. De ce am nevoie de jucători cu experienţă? Fac performanţă? 

Dacă ai aduce jucători de afară şi ai juca în cupele europene, ai reprezenta fotbalul românesc în cupele europene ar fi de înţeles. CFR a jucat în grupe, a făcut performanţă an de an și are o scuză,

 Farul promovează jucători tineri, FCSB a început şi a dat drumul la jucători tineri. Dar în rest sunt echipe în Liga 1 care au 8-9 jucători străini din 11.

Băi oameni buni, unde să mai joace cei de la loturile de juniori dacă vin străinii şi le iau locul? Străini care sunt de calitate îndoielnică... Ăsta e un refugiu al jucătorilor care nu au loc în campionatele străine şi vin în campionatul românesc”, a spus Gică Popescu la PrimaSport.

Ce rezultate au obținut naționalele României:

  • Finlanda – România 1-1 (Liga Națiunilor)
  • România – Bosnia 2-1 (Liga Națiunilor)
  • Turcia U18 – România U18 2-0 (amical)
  • România U18 – Portugalia U18 0-1 (amical)
  • Spania U18 – România U18 1-1 (amical)
  • Letonia U19 – România U19 0-0 (calificări Turul de Elită)
  • România U19 – Lituania U19 0-0 (calificări Turul de Elită) 
  • România U19 – Austria U19 2-0 (calificări Turul de Elită)
  • România U21 – Spania U21 1-4 (amical)
  • România U21 – Olanda U21 0-0 (amical)
  • Norvegia U17 – România U17 2-1 (amical)
  • România U17 – Cehia U17 1-3 (amical)
  • Uzbekistan U17 – România U17 1-2 (amical)
  • România U18 – Portugalia U18 0-1 (amical)
  • România U18 – Turcia U18 0-2 (amical)
  • România U18 – Spania U18 1-1 (amical)
  • Cehia U20 – România U20 2-1 (amical)
  • România U20 – Germania U20 0-1 (amical)

VIDEO Alexandru Pelici, declarații după victoria României cu Austria: „Gândiți-vă că până acum 10 zile nu ne cunoșteam”

Citește și: 

Comisia Tehnică a luat decizia în cazul lui Edi Iordănescu » Ce se întâmplă cu selecționerul, după retrogradarea din Liga Națiunilor

Gheorghe Hagi, discurs-manifest după ce România a retrogradat în Liga C a Ligii Națiunilor: „Nu v-am zis că o să cădem în groapă?”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (24)
ortega
ortega  •  02 Octombrie 2022, 21:31

Geniul Nicolas bine ? Sănatos ? Titular la Aversa ?

Mondo
Mondo  •  02 Octombrie 2022, 20:27

Popescu ar trebuii sa se uite in primul rind in curtea proprie la club si acasa. Ce a produs academia lui Hagi sint rebuturi dati afara de peste tot, iar acuma au cel putin 4 jucatori cu origini Africane, iar pe de alta parte ce cauta Nicolas Popescu la nationala, el are mai multe minute jucate la diferite nationale decit in Liga 2 sau Liga 1. Unde a fost vazut/descoperit Nicolas Popescu ? Fotbablul Romanesc a fost distrus de blatisti, si profitori ai generatiei de tinichea.

danglumetu
danglumetu  •  02 Octombrie 2022, 17:21

nu exista in romania antrenori specializati, scoliti, pt copii si tineret, bautura si injuratura sint de baza, iar unicul capitan al barcelonei care a facut puscarie se preface ca nu stie! academia lui hagi e uzina de mediocritati!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează