FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA // Criteriul «180 de minute» ar lăsa 15 „tricolori” acasă » Analiză GSP despre marile probleme ale lui Rădoi înainte de „baraj”

Răzvan Marin nu-și găsește deloc cadența la Ajax și ar putea pierde naționala // foto: GSP
Răzvan Marin nu-și găsește deloc cadența la Ajax și ar putea pierde naționala // foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 06 martie 2020 16:16

După tragerea la sorți a Ligii Națiunilor, selecționerul Mirel Rădoi a vorbit și despre apropiata semifinală din play-off-ul pentru Euro 2020, partida din deplasare cu Islanda, din 26 martie

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania).
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam).

„Nu sunt fericit că jucătorii noștri nu sunt folosiți la echipele de club. Sper ca toți cei care vor fi convocați să aibă minimum 180 de minute jucate în ultima lună. Din grupul extins de 70, am creionat un lot de 35 și vom rămâne la 23. Pentru unii, sunt sigur că o să fie decizii destul de greu de acceptat. Vor fi jucători care nu vor fi prezenți și care au fost până acum”, a spus Rădoi. 

GSP.ro propune un scenariu: dacă azi ar fi reunirea, pe criteriul enunțat de Rădoi, al celor 180 de minute, 14-15 dintre obișnuiții naționalei n-ar prinde lotul de Reykjavik.

Doar Pantilimon și Silvi Lung jr., la portari 

Dintre cei 5 goal-keeperi din circuitul naționalei mari în 2019, doar doi ar îndeplini doleanța lui Mirel Rădoi. Costel Pantilimon (Omonia) a scăpat de statutul de eternă rezervă, fiind titular la ciprioți, iar Silviu Lung (Kayserispor) este și el integralist în ultimele 4 runde.

Rădoi a anunțat însă că nu va renunța la Tătărușanu (Lyon), chiar dacă apără extrem de rar, ultima dată în 2 februarie. În aceeași situație se află și Ionuț Radu (Parma), folosit ultima oară pe 9 februarie, în Cupă. Florin Niță (Sparta Praga) este accidentat. 

Chiricheș, Benzar, Rus ar fi out 

Primul căpitan al naționalei, Vlad Chiricheș (Sassuolo), n-a mai jucat la club din septembrie 2019, de 18 etape! A evoluat însă 3 meciuri la națională în perioada septembrie - octombrie, accidentându-se în Feroe. A revenit doar la pregătire, dar sunt semne că ar putea fi convocat, chiar peste "criteriul 180". Nici Romario Benzar (Lecce) n-a mai prins lotul în ultima lună. 

Adrian Rus (Mol Vidi), accidentat, nu a jucat deloc în 2020. Mogoș (Cremonese) a pierdut și el echipa, din decembrie. Certitudini sunt Ionuț Nedelcearu (Ufa), Alin Toșca (Gaziantep), integralist perfect în acest sezon, dar și Andrei Burcă (CFR). 

„Bătrânii” Cristi Săpunaru (Kayserispor) și Gabi Tamaș (Astra) au evoluții constante la cluburi și în 2020. A revenit în prim-plan Cristi Manea (CFR), o veste bună la reculul lui Benzar. Valentin Crețu (FCSB) și Alexandru Pașcanu (Voluntari) ar putea fi soluții de lot.

Răzvan Marin și Tudor Băluță rămân marile probleme 

La mijloc, Răzvan Marin (Ajax) are doar un singur joc în campionat în acest an, pe 22 ianuarie, plus 9 minute în Cupă (4 martie). 

Iar Tudor Băluță (Den Haag) a pierdut și el echipa de trei runde (11 februarie ultima apariție). Alexandru Chipciu (CFR) s-a accidentat, dar el jucase oricum doar 82 de minute de la reluarea Ligii 1. 

O altă problemă: Constantin Budescu (Astra) nu a prins niciun minut în 2020. Alexandru Mitriță (New York City) nu are decât un meci în SUA, dar abia a început sezonul. Și-au revenit însă Alexandru Maxim (Gazantep), care s-a redescoperit în Turcia, la fel și Ianis Hagi (Rangers) în Scoția. 

Dintre cei care impresionează și evoluează constant sunt și autohtonii Mihai Bordeanu și Ciprian Deac (CFR), Dan Nistor și Cicâldău (CSU Craiova), dar și "stranierii" Sergiu Hanca (Cracovia, golgeter în Polonia) și Nicușor Stanciu (Slavia). La capitolul "posibili" s-ar încadra Florin Tănase sau Deian Sorescu (Dinamo), ambii evoluând constant la formațiile de club.

ISLANDA - ROMÂNIA // Criteriul «180 de minute» ar lăsa 15 „tricolori” acasă » Analiză GSP despre marile probleme ale lui Rădoi înainte de „baraj”
  • Deși a schimbat echipa de club, Dan Nistor rămâne cel mai bun pasator decisiv din Liga 1 și o variantă pentru „tricolori”

Explozivul Mihăilă, „incerții” Keșeru și Andone 

Cei doi stranieri nu s-ar încadra în regula celor 180 de minute în ultima lună. Keșeru (Ludogoreț) a prins doar 61 de minute în două runde de campionat și încă 64 cu Inter, în EL. 

Florin Andone (Galatasaray) abia a revenit după o accidentare și a bifat doar 11 minute în ultimele 4 etape. George Țucudean a adunat numai 34 de minute în Liga 1, în 2020. A impresionat însă vitezistul Valentin Mihăilă (CSU Craiova).

George Pușcaș (Reading), Andrei Ivan (CSU Craiova), Gheorghe Grozav (Kisvarda), Florinel Coman (FCSB), golgeterul Ligii 1, dar și Alibec (Astra) ar reprezenta soluții pentru Rădoi, ei punctând și la reușitele personale.

43 de jucătoria folosit Cosmin Contra în cele 10 meciuri din 2019, din preliminariile Euro 2020

VIDEO // Informații din Islanda acolo unde România va juca pe 26 martie, barajul pentru calificarea la Euro 2020

Vezi și: 

Cotele „tricolorilor” s-au prăbușit înainte de barajul cu Islanda! Ionuț Radu a pierdut 20%, colaps total pentru Tătărușanu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
adriann_
adriann_  •  06 Martie 2020, 18:48

Oameni ca Sapunaru, Tamas si Maxim, care au apucat sa joace sezoane bune in campionate de top din Vestul Europei, nu trebuie sa lipseasca din primul 11. Asta daca vrem sa scoatem ceva din acest meci.

kamouniyak
kamouniyak  •  06 Martie 2020, 18:08

Tatarusanu- Manea, Burca, Nedelcearu, Camora- Nistor, Sapunaru- Deac, Ianis, Mihaila- Puscas. Rezerve: Radu- Cretu, Tamas, M. Constantin, Tiganasu- Cicaldau, Bordeianu- Iancu, Budescu (Paun), Mitrita- Alibec. Fara Stanciu sau Keseru in acest moment, iar Bancu nu e fundas. Primul 11 la tineret: Vlad- Boboc, Pascanu, Chindris, Velisar- Oaida, Olaru- Man, Morutan, Coman, Ad. Petre. Poate vreunul conta mai mult la echipa mare?

873506842768319
Manda Liviu  •  06 Martie 2020, 17:36

***Cum dracu sa pui pe lista pe Chiriches ,Tanase ,Ivan ,Baluta care nu joaca sau cand joaca sunt printre cei mai slabi din echipa.Asta e un meci cu o echipa care joaca fizic si ai nevoie de titulari cu meciuri in picioare

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează