FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA / Nordicii ne amenință: „Suntem buni în iunie. Adorăm să jucăm atunci. Vom fi la Euro!”

Erik Hamren, selecționerul Islandei, de-abia așteaptă meciul cu România din play-off-ul Ligii Națiunilor. Programat acum în iunie
Erik Hamren, selecționerul Islandei, de-abia așteaptă meciul cu România din play-off-ul Ligii Națiunilor. Programat acum în iunie

Articol de - Publicat miercuri, 18 martie 2020 09:34

ISLANDA - ROMÂNIA / Erik Hamren (62 de ani), selecționerul nordicilor, va rămâne pe banca Islandei, chiar dacă îi expiră contractul în această vară: „Ne vom califica la turneul final. Iar eu voi fi acolo, în 2021”.

După ce s-a aflat decizia UEFA, de a amâna Euro cu un an, iar meciurile de baraj nu se vor mai juca în martie, ci în iunie, selecționerul Islandei a comentat situația pentru presa de la Reykjavik. Erik Hamren, din 2018 pe banca alb-albaștrilor, e optimist.

Erik Hamren, selecționerul Islandei: „Sunt lucruri mai importante decât fotbalul"

„Mă așteptam ca turneul final să fie mutat în 2021, dar ne interesa la fel de mult și când va fi play-off-ul. E o hotărâre bună. Fotbalul este cel mai mare sport al lumii, important pentru atât de mulți oameni, dar sunt lucruri în viață mai mari și mai importante decât fotbalul", a declarat el televiziunii Sport 2.

Două victorii la Reykjavík în iunie 2019

Tehncianul suedez a spus că „începusem deja pregătirea partidei cu România împreună cu asistentul meu Freyr Alexandersson. Știam că, dacă situația se schimbă, se va afla imediat. În asemenea cazuri, totul se modifică rapid".

Hamren crede că Islanda are un atu la începutul verii. „Suntem buni în iunie. Băieții mei adoră să joace în această lună". Anul trecut, în preliminariile CE 2020, nordicii au câștigat două partide chiar pe „Laugardalsvollur": 1-0 cu Albania și 2-1 cu Turcia.

„Obiectivul meu a fost din prima zi calificarea la Euro"

Selecționerul scandinav semnase în 2018 un contract pe doi ani, cu opțiune de prelungire, dacă se califică la Euro 2020. Nu se pune problema dacă rămâne sau nu, deși turneul final a fost decalat în 2021. 

Hamren e sigur de ceva: „Obiectivul a fost din prima mea zi aici să ajungem la Campionatul European. Jucătorii sunt foarte concentrați pe această țintă. Vom fi buni în iunie și vom obține biletele pentru Euro. Iar eu voi fi acolo".

„Jucăm în iunie și avem șanse mari să ajungem la Euro, chiar dacă în fotbal nu știi niciodată ce se poate întâmpla" - Erik Hamren, selecționer Islanda

„Din cauza interdicției, am fi jucat fără spectatori pe 26 martie. Acum, odată ce meciul a fost mutat în iunie, vom avea și fanii în spatele nostru. Această amânare a fost foarte bună pentru noi. Vom avea atunci cea mai puternică echipă" - Guoni Bergsson, președintele federației islandeze

„Nu ar fi exclus ca play-off-ul să fie amânat din nou"

Președintele federației islandeze, Guoni Bergsson, nu este sută la sută sigur că barajul se va disputa în iunie. „Sperăm să jucăm atunci, dar nu ar fi exclus ca play-off-ul să fie amânat din nou. E posibil. Trebuie să fim realiști, văzând întreaga situație. E dificil de spus", a afirmat Bergsson în presa locală. „Nu putem decât să sperăm că lucrurile se vor îmbunătăți, iar noi vom juca în iunie".

VIDEO / Euro 2020 devine Euro 2021

Citește alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1.  EURO 2020 a fost amânat pentru 2021
     
  2. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 6 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  3. Europa tremură sub presiunea tot mai mare a pandemiei cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, iar Germania, una dintre națiunile cele mai puternice, simte la rândul ei această apăsare. Sportul e afectat, mai ales cel de top, cel mai vizibil, televizat, comentat, urmărit. Ce se întâmplă însă în structurile de la alte niveluri?
     
  4. Italia renaște după dezastrul produs de coronavirus » La ora 18:00, în fiecare seară, oamenii fac un gest senzațional!
     
  5. Ivan Garcia Cortina, câștigător săptămâna trecută al etapei a treia din Paris-Nisa, a venit cu o idee catalogată simplă și genială pentru a repara calendarul ciclist, afectat și el de pandemia de coronavirus!
     
  6. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”
     
  7. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1135398979873895
 •  19 Martie 2020, 00:15

... pt astfel de increzuti mi se pare absolut cea mai amuzanta umilinta sa apara un antrenor gen Dan Petrescu si cu fata aia spasita sa-i ridice-n slavi pana-n clipa-n care-si dau seama c-au ramas pe dinafara

1992024127509850
Cantaragiu Cristinel  •  18 Martie 2020, 10:24

N am înțeles niciodată aroganța asta specifică nordicilor.Te pomenești că Islanda o fi Brazilia și nu știm noi?!Dacă se va juca în iunie,aș spune că avem șanse mai mari decât dacă am fi jucat în martie.Teoretic cel puțin,vremea ar trebui să fie mai blândă,iar realitatea e simplă.Meciul e unul foarte echilibrat având în vedere că se joacă la ei,daca am fi jucat la noi,atunci am fi fost favoriți, nu învingători dinainte,dar favoriți. Având în vedere datele problemei,zic că e 50-50.Detaliile vor face diferența in favoarea uneia sau alta din echipe.Nu văd de ce ar avea ei ceva in plus,chiar nu...Ambele echipe au jucători la nivel mediu,o execuție, o fază fixă sau pur și simplu o inspirație de moment e ceea ce le va departaja.Nu cred că se vor da 7 goluri,e posibil și extrem de plauzibil să se ajungă și la penalty. Om vedea ce și cum la timpul potrivit.Oricum,mi ar plăcea să avem un meci decisiv cu bulgarii,ar fi ceva...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează