FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORONAVIRUS

ISLANDA - ROMÂNIA // Și Islanda își pune măști » Un fotbalist din prima ligă e în carantină!

Articol de - Publicat marti, 03 martie 2020 20:18

ISLANDA - ROMÂNIA // Țara în care „tricolorii” vor juca pe 26 martie în barajul pentru Euro 2020 a intrat abrupt în vârtejul coronavirusului: 14 cazuri confirmate, 5 chiar azi! Un fotbalist din prima ligă e în carantină.

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania).
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam)

Pentru „tricolori" se anunță o deplasare complicată la Reykjavik nu doar din pricina vremii, ci și a coronavirsului. Gripa cu pericol letal a ajuns la sfârșitul săptămânii trecute și în Islanda, unde, până ieri după-amiază, erau deja confirmate 14 cazuri, 5 fiind anunțate chiar în cursul zilei de marți!

Există și circa 300 de oameni în carantină, între care și un fotbalist din prima ligă, Thorsteinn Már Ragnarsson (Stjarnan), care a avut neșansa să fi fost coleg de job chiar cu primul conațional diagnosticat! Mijlocașul nu e însă internațional.

Majoritatea celor testați pozitiv au venit din vacanțe petrecute în nordul Italiei sau din Austria. În plus, au fost raportați 7 islandezi intrați în carantină la un hotel din Spania, ca măsură de precauție după ce au nimerit în același stabiliment cu un doctor italian bolnav de coronavirus.

Probleme cu Bjarnason: va veni de la Brescia

Gudni Bergsson, președintele federației de fotbal, a admis în presa națională că situația e îngrijorătoare în perspectiva partidei cu România. „Urmărim cu atenție evoluția cazurilor și încercăm să respectăm toate recomandările medicale în domeniu. Sperăm că lucrurile vor merge în direcția bună și ne dorim ca toți jucătorii să fie apți pentru barajul de Euro", a spus șeful KSI.

Nordicii își fac deja probleme cu unul dintre oamenii importanți, Birkir Bjarnason, jucător la Brescia, în Italia, țara europeană cel mai grav lovită de epidemie. 

De asemenea, ar mai fi Emil Hallfredsson de la Padova, dar veteranul de 35 de ani, cu 71 de selecții în reprezentativă, nu va fi, probabil, printre convocații pentru întâlnirea din 26 martie.

Federația de la Reykjavik se confruntă însă cu o primă situație delicată: jucătoarea Berglind Björg Torvaldsdóttir n-a primit permis de acces în Spania pentru un turneu al naționalei feminine pentru că evoluează la AC Milan, într-unul dintre orașele europene drastic afectate de coronavirus. 

92.800 de cazuride coronavirus au fost confirmate până aseară la nivel global, majoritatea fiind în China (80.152), Coreea de Sud (5.186) și Italia (2.502)

Islanda - România, amânat din cauza coronavirus?! Anunțul-șoc făcut de FIFA: „Sănătatea e mai importantă!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
maccsero
maccsero  •  04 Martie 2020, 11:07

Trebuie să cerem anularea meciului și victoria cu 3-0. Islandezii îi pot infecta pe băieți.

spritz123
spritz123  •  03 Martie 2020, 21:35
Postat de Crush Sand pe 03 Martie 2020, 21:23

BAIAT BUN ACEST VIRUS,COREEA DE SUD(5186),DAR VECINII DIN NORD-ZERO...PE BUNE,S A OPRIT FIX IN INTERIORUL SUDULUI,NU SI A PERMIS SA TRAVERSEZE GRANITA...ASTA DA MANIPULARE...:)

Pai e logic..a zis Kim "stati la locurilii voastre"...daca mai scoate si pistolul..fuge corona ...direct cu virus sau fara direct in africa

spritz123
spritz123  •  03 Martie 2020, 21:33

Inainte aveam ca scuze, zborul lung, vantul, oile..acum este terenul, coronavirusul si mai ales ca nasamtzatzii astia de islandeji vor sta calare 4-5 pe jeniul Eanis si nu ne putem desfasura jocul in viteza cu pase din prima

Vezi toate comentariile (4)
Comentează