FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

EXCLUSIV Un fost antrenor al echipei naționale afirmă: „E bine că s-a amânat barajul! Pierd ritmul și asta îi slăbește”

Ionuț Badea se bucură de amânarea barajului din Liga Națiunilor cu Islanda
Ionuț Badea se bucură de amânarea barajului din Liga Națiunilor cu Islanda

Articol de - Publicat luni, 27 aprilie 2020 13:55

Ionuț Badea, fost secund la naționala de seniori a României, crede în Mirel Rădoi și actuala generație și se bucură de amânarea barajului din Liga Națiunilor, care o dezavantajează pe Islanda.

Semifinala barajului pentru EURO 2020 dintre Islanda și România era programată inițial pentru 26 martie, însă pandemia de coronavirus a blocat fotbalul mondial. Aproape sigur, România va înfrunta Islanda în septembrie, în timp ce Liga Națiunilor ar fi programată pentru octombrie-noiembrie. Ionuț Badea, antrenor la Campionii FC Argeș și fost secund la naționala României, e de părere că această amânare ne ajută.

Ionuț Badea: „Au pierdut din ritm, posibil să fie mai slabi"

„E mai bine, pentru că din ce am sesizat, Islanda nu mai e echipa de la Euro 2016. Oricum, ei sunt beneficiarii unui sistem implementat acum 15 ani, un sistem cu un stil danez, antrenamente și antrenor de acolo. 

S-a creat și această simbioză dintre public și jucători, au acel 4-4-2 constant. Omogenitatea e foarte mare, iar pierzând din ritmul ăsta e posibil să-i facă mai slabi", crede tehnicianul român.

„Nu avem omogenitate! Dar cu entuziasm putem câștiga"

Totodată, Ionuț Badea crede că astfel diferența dintre cele două naționale se micșorează. Vede România ceva mai slabă decât echipa care a prins Euro 2016, asta și din cauza pierderii unor jucători exponențiali, cu mare experiență. Are însă încredere în băieți și în Mirel Rădoi și speră ca echipa noastră să prindă o zi mare. 

„Despre noi nu pot spune că avem o echipă omogenă. Noi nu suntem beneficiarii unei strategii precum cea a islandezilor. Încă din 2014 am avut o mixtură de generație. Echipa de acum e mai slabă decât cea din 2016, care a mers la EURO. 

S-a mai pierdut din experiență, în timp ce acum vin jucători tineri. Dar cu mult entuziasm, cu un antrenor care a căpătat înțelepciunea de a gestiona grupul cum e Mirel, putem scoate un rezultat bun", a mai zis Badea.

11 meciurifără înfrângere a adunat Ionuț Badea pe banca lui FC Argeș, care este la doar un punct de promovarea în Liga 1

26 martie 2020este data la care trebuia să se dispute barajul dintre Islanda și România

„Se joacă un baraj, orice se poate întâmpla într-un singur meci. Dacă prindem o zi foarte bună, nu ne poate sta nimeni în cale. Am încredere în naționala României și sper să treacă cu bine peste cele două meciuri de baraj" - Ionuț Badea, antrenor Campionii FC Argeș

VIDEO Dan Negru vorbește despre neîncrederea în naționala lui Mirel Rădoi:

Citește mai multe știri despre naționala României:

Nicolae Dică despre primul jucător străin ce ar putea fi convocat la naționala României: „Eu și Rădoi l-am dorit la Steaua”

Adrian Bumbescu nu-l mai vrea pe Chiricheș la națională și i-a găsit înlocuitor: „Cu el n-ai emoții!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close