FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

ISLANDA - ROMÂNIA // VIDEO Vești îngrijorătoare de la corespondentul GSP la Reykjavik: „Există varianta să nu se joace, ar fi imposibil în aceste condiții!”

Articol de GSP - Publicat joi, 27 februarie 2020 10:53

ISLANDA - ROMÂNIA // Vești nu tocmai bune vin de la Reykjavik, orașul unde, peste doar 29 de zile, „tricolorii” vor înfrunta în Islanda în primul meci de la barajul pentru EURO 2020. 

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania).
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam).

Remus Răureanu, unul dintre corespondenții Gazetei Sporturilor aflați în Islanda, a intervenit în această dimineață la GSP Live, jurnalistul anunțând că vremea s-a înrăutățit și mai mult în ultima zi. Astfel, desfășurarea partidei Islanda - România, din 26 martie, poate fi în real pericol. 

„Acum e o temperatură nepotrivită pentru ieșit pe stradă. E cod galben de ninsoare, vremea s-a înrăutățit față de marți și miercuri. Acum realizez că, de fapt, ni s-au părut teribile două zile cu vreme frumoasă. Bate vântul foarte tare, sunt minus patru grade, care se simt mult mai rău din cauza vântului puternic. 

Partida nu se joacă peste două zile, doar că diferența de temperatură dintre februarie și martie nu e una foarte mare. În teorie, există varianta ca vremea din 26 martie să fie la fel ca cea de azi, ceea ce ar însemna să nu se joace meciul. Dacă va bate vântul la fel, ar fi imposibil de jucat. Cu toată insistența islandezilor și cu toată simpatia UEFA față de ei, meciul nu s-ar putea juca dacă vremea va fi la fel ca azi. 

Islandezii au întreruptă liga internă până în mai. Dacă ei ar fi știut că există condiții de jucat fotbal pentru martie sau aprilie, nu și-ar fi întrerupt campionatul. Varianta de a muta meciul la Copenhaga n-ar fi fost neapărat rațională, dar ar fi fost în interesul nostru. Islandezii au insistat să joace la Reykjavik pentru că aceste condiții speciale, cu frig și zăpadă, ar putea să fie un element important pentru ei”.

Condiții groaznice la Islanda - România

Partida de pe 26 martie va începe de la ora locală 19:45, chiar la apus, într-un peisaj nemaiîntâlnit în fotbalul de la nivelul european cel mai bun. 

Islandezii nu au mai evoluat pe terenul propriu în luna martie, tocmai din cauza condițiilor meteo, însă UEFA le-a permis de data asta să folosească stadionul Laugardalsvollur, ceea ce constituie un dezavantaj semnificativ pentru "tricolori". Vezi AICI reportajul realizat de echipa GSP deplasată în Islanda!

VIDEO // Remus Răureanu a ajuns în Islanda pe terenul lui Knattspyrnufelag, echipă care a produs o rușine imensă pentru dinamoviști în 1997

Vezi și: 

VIDEO Ianis Hagi și ursul Polarsson » Reportaj GSP la Reykjavik, cu o lună înaintea „barajului”: frigul, zăpada și gheața sunt adevăratele pericole!

EXCLUSIV Islandezii au stat de vorbă cu GSP: „Terenul nu va fi bun, dar tot aici jucăm și noi” + „Knattspyrnufelag e cea mai bună echipă de la noi, a voastră care e?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
1198649370199221
Dumitru Florin  •  27 Februarie 2020, 18:21

Din toate aceste comentarii, personal, trag o singura concluzie: ne este extrem de frica de intalnirea ci islandezii!!! Se gasesc tot felul de argumente care sa induca ideea ca este un teren total impropriu pentru disputarea jocului, care, de fapt, nu sunt alceva decat alibiuri pentru un eventual esec! Acest Raureanu, devenit expert in terenuri de fotbal, uita ca onorabila noastra federatie programeaza jocuri in lunile decembrie si februarie (care doar in actualul sezon s-au aratat mai prietenoase pentru fotbal), cand terenurile au fost cand pline de zapada, cand inghetate bocna, dar... "spectacolul" a mers mai departe. Sau, FRF| a gazduit jocuri ale echipei nationale fie pe nisip, fie pe noroi! Si, nimeni nu a plans. Dar cand Steaua a jucat la Kiev pe un "gazon" care dadea lectii si ghetii de pe defunctul patinoar "23 August" (si a si castigat!) cum a fost??? Acum prea ii tinem pe "profesionistii fotbalului romanesc" in puf, sa nu-i bata vantul, sa nu le pice ploaia in cap, sa nu-i arda soarele (cel autohton, ca de fite e bun ala din Bora Bora sau Haiti). Hai sa ne gandim mai putin la starea gazonului, sa puna "baietii" osul la bataie, sa dea adevarata valoare a stiintei jocului si sa castige si ei doua jocuri! P.S. Daca trecem de Islanda si ne "pica" Ungaria, ce facem, incepem sa ne plangem ca vor fi spectatorii impotriva Tricolorilor si cerem mutarea partidei in Africa?

dobrescum
dobrescum  •  27 Februarie 2020, 15:04
Postat de theopalas pe 27 Februarie 2020, 12:12

A ajuns Raureanu sa ne prezica vremea peste o luna. Nu cred ca pentru asta ai fost platit sa te duci acolo. Sa vii cu astfel de supozitii de doi bani. Acest articol poate fi încadrat la fake news si titlul la clickbait.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

drack009
drack009  •  27 Februarie 2020, 13:51

Noi nu suntem în stare să îngrijim un teren când e vremea bună şi ne plângem că la alții e rău pe vreme rea....

Vezi toate comentariile (7)
Comentează