FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Laszlo Sepsi nu uită: „Am fost înjurat de fanii naționalei din cauza etniei”

Laszlo Sepsi (numărul 3), în tricoul echipei naționale a României. 
Foto: Arhivă GSP
Laszlo Sepsi (numărul 3), în tricoul echipei naționale a României. Foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 15:09 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 16:49

Laszlo Sepsi (35 de ani), fost fundaș stânga al naționalei României, cu 4 selecții în „tricolor”, a povestit, în direct la GSP Live, tratamentul reprobabil de care a avut parte la „națională” din cauza etniei. 

Fostul fotbalist a fost întrebat de moderatorul Costin Ștucan dacă a fost vreodată înjurat pe stadionele din România, din cauza faptului că este de etnie maghiară. Întrebarea a venit în contextul în care meciul dintre Sepsi și FCU Craiova, din runda cu numărul 23 din Liga 1, a fost oprit definitiv în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei oltenilor. 

VIDEO. Laszlo Sepsi, înjurat de fanii naționalei din cauza etniei: „Suntem obișnuiți”

„Eu sunt obișnuit cu situația asta, am trăit-o de multe ori. Am fost de multe ori înjurat și făcut în feluri cumplite, fiind folosite aceleași cuvinte care au fost adresate de cei din galeria celor de la Craiova. 

Bine, pentru mine deja era obișnuință. Știam că dacă mă duc la București sau avem deplasare la Pitești, Craiova, Târgu-Jiu se întâmplă asta. Dacă mergeam la București și o băteam pe Dinamo sau pe Steaua, era o problemă mai mare. 

Dacă ne băteau ei, nu ne mai înjurau așa tare. Pur și simplu nu le mai auzeam”, a relatat Laszlo Sepsi, în direct la GSP Live. 

Laszlo Sepsi, înjurat de fanii României din cauza etniei: „La echipa națională ar trebui să fie o altfel de atitudine din partea supoterilor”

Laszlo Sepsi a punctat că a fost înjurat de fanii echipei naționale la București, acolo unde „tricolorii” disputau un meci din preliminariile Campionatului European din 2016, organizat în Franța. Românii s-au impus atunci în fața Irlandei de Nord, scor 2-0 (14 noiembrie 2014). 

„Ceea ce m-a deranjat a fost că la un moment dat au fost câțiva oameni care au folosit aceste cuvinte inclusiv când jucam în echipa națională. Nu mai țin minte ce meci a fost, dar era în preliminariile pentru EURO 2016. S-a întâmplat la București. Eram pe bancă atunci. 

Am ieșit la încălzire și am mai primit câteva cuvinte «frumoase». Experiența mea nu mă mai lăsa să aud astfel de lucruri, adică să le pun la suflet, dar nu mi se părea normal, mai ales când ești la echipa națională. 

Ok, când ești adversarul Stelei sau FCSB-ului, Rapidului mai primești câte ceva de la un suporter. Dar la echipa națională ar trebui să fie o altfel de atitudine din partea suporterilor, indiferent că e vorba de un jucător de naționalitate maghiară, sârbă. 

În istoria echipei naționale am avut jucători de tot felul de naționalități, care cred că și-au făcut datoria pentru echipa națională. Nu s-au dus acolo să facă act de prezență. Au încercat să dea maximul ca să ajute echipa națională”, a mai declarat Laszlo Sepsi. 

Citește și: 

„Ce ai face dacă Mutu ți-ar ieși în față la vânătoare?” » Fostul fotbalist din Liga 1 a răspuns, după ce „Briliantul” i-a furat logodnica

Cazul „Pintilii”, a treia oară pe masa Comisiei de Disciplină » Ce se întâmplă cu antrenorul FCSB la derby-ul cu CFR Cluj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
DMA87
DMA87  •  31 Ianuarie 2023, 19:43

Daca ai fost injurat la Pitești, înseamnă că e lumea dusă rău. Tocmai pe tine, care ai făcut liceul acolo. Respectele mele pentru tine, ca jucător și ca om.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close