FOTBAL  »  NATIONALA  »  UEFA

UEFA pregătește schimbări importante în Liga Națiunilor: Mai multe locuri pentru Euro și Cupa Mondială

Articol de - Publicat vineri, 14 octombrie 2022 12:29 / Actualizat vineri, 14 octombrie 2022 12:29

De bine ce România tocmai a picat în grupa C valorică, UEFA vrea să elibereze date în favoarea Ligii Națiunilor, ce în viitor ar putea distribui mai multe locuri la Campionatul Mondial și Campionatul European.

Din informațiile cotidianului francez L'Equipe, forul continental vrea să simplifice calificările la CM, începând cu ediția din 2026, și la Euro (2028). Intenția este de a reduce componența grupelor, formate în prezent din 5 sau 6 echipe, la 4 sau 5.

4 episoade șocante cu Gabi Tamaș la Petrolul: „Și-a aruncat colegul de la masă după ce s-a îmbătat tun, apoi căuta să bată antrenorul!”
PETROLUL
4 episoade șocante cu Gabi Tamaș la Petrolul: „Și-a aruncat colegul de la masă după ce s-a îmbătat tun, apoi căuta să bată antrenorul!”

Miza pe Liga Națiunilor

Prin aceasta „se urmărește eliberarea a două date pentru Liga Națiunilor, pe care forul continental va paria puternic în viitor”. 

Ideea este de a limita numărul meciurilor dezechilibrate, între națiunile puternice și cele slabe, pentru că nu interesează nici televiziunile, care ating audiențe scăzute, nici spectatorii, puțin motivați să meargă pe stadioane.

În schimb, am avea două meciuri suplimentare pe sezon între echipe puternice. Exemplu? În locul unei „duble” Anglia - Andorra, în preliminarii, un tur-retur Anglia - Germania, în Nations League. În ceea ce privește preliminariile CM 2026 și CE 2028, ar putea fi 12 grupe în zona europeană, și nu 10, câte sunt în prezent.

„UEFA ar putea distribui mai multe locuri pentru Euro și Cupa Mondială, prin play-off”

Iar pentru a spori și mai mult importanța Ligii Națiunilor, acolo unde noi tocmai am picat în grupa C valorică, L'Equipe anunță că aceasta „ar putea distribui în viitor mai multe locuri pentru Euro și Cupa Mondială, prin play-off”

Noile formate, deocamdată în curs de definitivare, ar urma să fie adoptate de Comitetul Executiv UEFA pe 25 ianuarie.

VIDEO. Edi Iordănescu: „Nu vreau să fac paralelă între grupa de la EURO și Liga Națiunilor”

Citește și:

Reacția presei daneze după umilința celor de la FCSB: „Silkeborg i-a maltratat de două ori într-o săptămână pe români”

Promisiune făcută în fața suporterilor lui Dinamo Kiev după eșecul cu Rennes

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
doublem
doublem  •  14 Octombrie 2022, 22:20

12 grupe preliminare pentru CM 2026 unde se evalua că Europa ar avea 16 echipe. Ar însemna că doar 4 locuri 2 din 12 grupe preliminare s-ar califica. Cam greu pentru toți dar poate vor fi mai multe secondante la baraj. Altfel vor fi grupe decise cu mult înaintea încheierii și va fi plin de piese de teatru România - Bosnia. Iar dacă înmulțești meciurile de play-off - fie din preliminarii , fie din liga națiunilor te contrazici singur că ai eliberat date din calendar.

MaxiP
MaxiP  •  14 Octombrie 2022, 21:34

Mie mi s-ar părea decent sa nu dai locuri diviziilor inferioare. Califica la turneele finale echipele ce se califica în final 4 în liga națiunilor, în prima divizie. Și atunci se lupta și ele sa ajungă în prima liga, nu ss coboare sa le fie mai ușor.

boribgue
boribgue  •  14 Octombrie 2022, 13:44

Dar sa faca, domn'e, pe baza de invitatie. Primesti invitatia, raspunzi ca da, vrei sa participi, si apoi apari la TV: "Tocmai ne-am calificat la Campionatul European. Felicitari selectionetului si tuturor jucatorilor. E o mare reusita pentru fotbalul romanesc. Dintre toate statele, Malta a ales sa nu participe anul asta, e o pierdere, dar noi suntem foarte increzatori in noi. Va pup, s-au deschis inscrierile pentru optimi. Al vostru, Razvi Burleanu"

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close