FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Lista preliminară a stranierilor convocați pentru turneul final al Campionatului European de tineret

Adrian Mutu (42 de ani)
Adrian Mutu (42 de ani)

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 martie 2021 17:16 / Actualizat vineri, 05 martie 2021 17:21

Selecționerul reprezentativei U21, Adrian Mutu (42 de ani), a anunțat lista preliminară cu cei 7 stranieri convocați pentru faza grupelor a Campionatului European de tineret din Ungaria și Slovacia.

„Tricolorii mici” vor debuta la EURO 2021 pe 24 martie, împotriva Țărilor de Jos, iar apoi vor mai evolua cu Ungaria, una dintre țările gazdă, și Germania, pe care România a întâlnit-o și în semifinalele turneului precedent, EURO 2019.

Cei 7 jucători convocați de Adrian Mutu evoluează în Italia și Spania, iar printre ei se află și Radu Drăgușin, care a debutat la Juventus în acest sezon, sub comanda lui Andrea Pirlo.

Lista preliminară a lui Adrian Mutu:

  • Vlad Dragomir (Virtus Entella/Italia) 
  • Radu Drăgușin (Juventus/Italia) 
  • Denis Drăguș (Crotone/Italia) Marius Marin (Pisa/Italia) 
  • Louis Munteanu (Fiorentina/Italia) 
  • Andrei Rațiu (Villarreal/Spania) 
  • Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania)

Programul României la Campionatul European U21:

  • 24 martie 2021: ROMÂNIA - Țările de Jos 
  • 27 martie 2021: Ungaria - ROMÂNIA 
  • 30 martie 2021: Germania - ROMÂNIA

EURO U21, în două bucăți: 24-31 martie și 31 mai – 6 iunie

Va fi a doua prezență consecutivă a „tricolorilor” mici la festinul european, după semifinala din 2019, apoi va veni, cert, și a treia reprezentație, căci România va evolua din oficiu la CE U21 din 2023 în calitate de gazdă, alături de Georgia. 

La Euro 2021 vor fi patru grupe a câte patru formații, iar primele două clasate vor merge mai departe în sferturile de finală. Ungaria și Slovenia vor figura drept cap de serie. Deschiderea va fi la Budapesta, iar finala se va disputa la Ljubljana. Particularitatea competiției va fi aceea că e spartă în două calupuri. Grupele se joacă în perioada 24-31 martie, iar fazele eliminatorii vor fi între 31 mai și 6 iunie.

VIDEO. Adrian Mutu vorbește despre ultimele evenimente de la selecționata lui Mirel Rădoi

Citește și alte știri despre echipa națională:

România U21 a început să planifice EURO 2023! Naționala lui Adi Mutu a stabilit primele amicale

Campionatul European U19, anulat de UEFA! România pierde șansa de a găzdui turneul final

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
forumer47
forumer47  •  06 Martie 2021, 05:35

Aceiasi selectie dubioasa cu care ne-a obisnuit *** de Mutu. Nu exista argument pe lumea asta care sa justifice absenta lui Dobre de la Dijon!!! Singurul roman din Ligue 1 nu e chemat nici macar la U21. Are 366 de minute, nu e mult, dar unii dintre baietii aia chemati, de ex Dragus, viseaza la asemenea numar doar. E chiar inexplicabila absenta lui Dobre. Bine, motivul e cunoscut: sa aiba loc baietii cu impresari smecheri de prin Liga 1. O sa fie aduse petarde de la Hagi gen titirezul pitic Matan. Sa mai zic ca de Adeyemi de la Salzburg si Daniliuc de la Nice, ambii cu destule minute la echipele lor si cu parinti romani, sunt ignorati? Au fost sunati macar de cineva sa fie intrebati daca vor sa joace pt Romania? Mutuleee, Slughitaaaaaa, trezireaaaaa!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează