FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANTRENOR

Îl întoarce FRF din drum pe Rădoi? Trei apropiați de-ai selecționerului sunt convinși: „Gata, s-a decis!”

Foștii colegi ai lui Rădoi sunt convinși că Burleanu nu îl poate convinge să rămână pe banca naționalei României
Foștii colegi ai lui Rădoi sunt convinși că Burleanu nu îl poate convinge să rămână pe banca naționalei României

Articol de - Publicat vineri, 15 octombrie 2021 08:21 / Actualizat vineri, 15 octombrie 2021 11:25

Trei foști colegi ai lui Mirel Rădoi (40 de ani), Sorin Paraschiv, Florin Lovin și Dorin Goian, sunt convinși că selecționerul nu poate fi convins să revină asupra deciziei și să rămână pe banca naționalei și la baraj.

Gazeta a luat legătura cu colegi de-ai lui Mirel Rădoi la FCSB și nu numai. Oameni care au împărțit cu el vestiarul, cantonamentele, victoriile, eșecurile. Sorin Paraschiv, Florin Lovin și Dorin Goian îl cunosc foarte bine pe selecționer. Au jucat mulți ani împreună în Ghencea sau la naționale, știu ce fel de om este.

Toți sunt de acord, când îi întrebi dacă antrenorul naționalei poate fi convins să se răzgândească și să meargă alături de „tricolori” la baraj, că „e exclus! Mirel așa e, când spune ceva, așa rămâne! Nu e doar orgoliu sau încăpățânare, e vorba de cuvânt. Ceva o fi fost între el și cei de la FRF, nu e vorba doar despre o reacție la ce a comentat presa”.

Sorin Paraschiv: „Nu-l poate întoarce nimeni când ia o decizie”

Paraschiv se știe cu Mirel din copilărie, când au ajuns amândoi la lotul național U15. „Eu veneam de la Steaua, el de la Severin. Am devenit prieteni și, mai târziu, am fost colegi mulți ani în Ghencea. Toți eram afectați de criticile presei, dar Mirel nu făcea chiar un caz din asta. Deci nu cred că acum ar fi vorba despre așa ceva, deși a încasat multe de la media. Cred că cel mai greu i-a fost după barajul cu Islanda”, spune fostul internațional.

Recunoaște că „m-a surprins și pe mine decizia lui, la fel ca pe toată lumea. Mi-aș dori să se răzgândească, deși nu cred că-l mai poate întoarce nimeni când a luat o decizie. Totuși, trebuie încercat, pentru că îi prevăd un viitor foarte bun ca antrenor”.

Dan Petrescu exclude să vină în locul lui Rădoi la „națională”: „Când am fost liber de ce nu m-ați căutat?”
SELECȚIONER
Dan Petrescu exclude să vină în locul lui Rădoi la „națională”: „Când am fost liber de ce nu m-ați căutat?”

Florin Lovin: „M-a surprins că Rădoi a acceptat naționala mare”

Lovin vede altfel lucrurile. Nu e deloc surprins de decizia lui Rădoi. Spune că „am mai vorbit cu el în ultimul timp, însă nu recent. Știu cât i-a fost de greu. De aceea nu mă miră că a decis să nu meargă mai departe de contractul cu FRF. Ne mai contram, colegial, că mai apăream la emisiuni și criticam jocul naționalei. Dar ce să fac dacă asta vedeam?! 

Nu-i e frică de baraj. Dacă era așa, renunța de acum 4-5 meciuri, când erau jos în clasament. A crezut în el, în băieți și uite că acum suntem aproape de aceste baraje”.

Florin adaugă: „Sincer, eu am fost surprins când a decis să vină la națională! Credeam că vrea să rămână la tineret, să meargă la Olimpiadă, să încheie un ciclu. Și mai e ceva. El e disperat după meseria asta. Vrea să o facă zi de zi, la un club. Oricum, la cum merg lucrurile în fotbalul românesc, eu zic că nu avem nicio șansă la baraj”.

Îl întoarce FRF din drum pe Rădoi? Trei apropiați de-ai selecționerului sunt convinși: „Gata, s-a decis!”
Dorin Goian (primul din stânga) și Mirel Rădoi (primul din dreapta) au fost colegi la FCSB // foto: Imago Images

Dorin Goian: „Rădoi e orgolios"

Dorin Goian i-a fost coleg lui Rădoi nu doar la Steaua, ci și la reprezentativa de seniori. Știe că „Mirel e orgolios și nu va da înapoi. Mai ales după cum a spus-o, e clar! Nu știu ce a fost acolo, între ei, cu conducerea FRF, însă nu e în regulă. Știau programul, știau când vor avea loc barajele. 

Poate nu se așteptau să ajungem acolo sau n-au calculat bine. Dar nici după tripla din septembrie, când reveniserăm în cărți, să nu discute cu el?! Poate a fost ceva premeditat, deși nu văd de ce, echipa începuse să arate mai bine. Eu nu țin minte, cât am fost colegi, să se fi răzgândit vreodată când zicea ceva”. 

Mirel a făcut maximum într-o grupă cu Germania, care e la un cu totul alt nivel. La ce se întâmplă în fotbalul românesc, e greu să ai performanțe. Mergem tot mai rău. 

Culegem roadele lipsei de investiții, a imixtiunii politicului, care conduce și în sport, și în fotbal. Când sunt mulți oameni nepricepuți, astea sunt rezultatele.

- Dorin Goian, fost internațional

DEZBATEREA ZILEI » Ar trebui că Rădoi să continue la naționala și în 2022?

Citește mai multe știri despre Mirel Rădoi: 

„O nenorocire!” » Marica, despre decizia lui Rădoi: „Incredibil! Cum să faci așa ceva?!”

Cum au aflat jucătorii naționalei că Mirel Rădoi nu mai continuă pe banca României: „Nu-mi venea să cred”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
1444034182634406
Constantin Zaharia  •  15 Octombrie 2021, 15:33
Postat de kyil pe 15 Octombrie 2021, 13:34

Eu sincer l as intreba pe ra2 de ce nu pleaca acum,daca tot s a hotarat sa plece? Romania sa si gaseasca antrenor pentru baraj, care baraj? VIDRARU,Pdefier1,2? Pai daca el face 3 puncte din ultimile doua meciuri ai Macedonia face 4 noi vom fi pe locul 3. Ce ,gata a batut iar Islanda? Sa fim seriosi,Romania putea mai mult. El acum a invatat sa antreneze,i a luat 1 an sa inteleaga cum sa joace 4 3 3 cu inchizator veritabil sau cu 3 fundasi cand adversarul e din alta liga. Schimbarile din meciul cu nemtii le a ratat,manea a fost praf acolo,la fel ca si Ivan. IN Islanda am batut cu noroc,cu Alibec si Stanciu in forma mare.Deci nu,ra2 nu e antrenor de nationala ,asa ca mai bine sa plece acu. Si il contraziv pe Goian. Acu avem ceva jucatori,un Stanciu care si da viata pe teren,un Puscas/Alibec in atac, Burca cu Ciri$ in aparare,Ratiu,Cicaldau, Marin,eanis,sunt cativa buni. Dar daca el s a incapanat cu Camora la inceput,apoi cu Manea fundas central ,cu Stanciu la inchidere in cateva meciuri ,normal ca am pierdut puncte. Nu spun ca suntem echipa de baraj,dar avem jucatori care acum joaca inItalia,Spania chiar Scotia,Turcia,Grecia fata de trecut cand veneau din Bulgaria,Polonia de la camile....

Dece marele strateg.Stoichita,nu preia el aceste meciuri de baraj,ca antrenor si...sa vedem ce poate .marele filosof in ale fotbalului !Cine va fi *** sa preia aceste meciuri ?! CE A AJUNS FOTBALUL LUI BURLEANU,care face in pantaloni in fata Armeniei,Islandei (de azi!)...RAU AM AJUNS !!! Nu vreau sa aud de marele Bölöni,care ne-a lasat Nationala in balta ,ptr un contract la Sporting!N-avem nevoie de el !!Imprumutati-l pe M. Lucescu ptr aceste 2 meciuri,dar nu cred ca va accepta ! Poate Mutu sa aiba curajul,pe care la avut in Italia...cine stie ?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1444034182634406
Constantin Zaharia  •  15 Octombrie 2021, 15:18

Stiti ce mi-ar placea,sa nimerim cu Scotia la primul baraj iar apoi cu o Ukranie SI SA JUCAM CA SI LA HAMBURG ... SA NE CALIFICAM LA CM...SI VA FI O PALMA PENTRU ACEST PATRIOT DE FATADA !!! Ai invatat la Nationala,sa nu mai fii incapatanat,ai schimbat sistemul itr-unul REALIST(adecvat pe o aparare compacta ,ai scos ,in fine, rezultate bune...iar frica de NECALIFICARE,ITI ARATA ADEVARATA FATA ...DE MARE OLTEAN PATRIOT !!Saracul Mihai Vitezu se intoarce in mormant!

1444034182634406
Constantin Zaharia  •  15 Octombrie 2021, 15:06

Radoi are convingerea ca NU ARE NICI O SANSA SA CALIFICE ROMANIA LA CM !Este clar ca lumina zilei !Ce,oltean sau ca este incapatanat ...NU ESTE ACESTA ADEVARUL ! Adversarii in barajul dublu..nu-i permit aceasta mult asteptata CALIFICARE ....IAR EL NU DORESTE sa adauge unui CV,destul de sifonat de ratarea unui EURO,UN NOU ESEC ,RATAREA UNUI ALT BARAJ !Eu il acuz de lipsa de PATRIOTISM (cu care s-a laudat permanent),fii d-le SINCER SI DECLARA CA N-AVEM NICI O SANSA DE A MERGE LA CM,nu te ascunde in spatele unor virtuti de oltean sau de om de cuvant !NU TE MAI CREDE NIMENI,ESTI O MARE DECEPTIE PTR ROMANI...AI PARASIT CORABIA,FIIND CAPITAN,INAINTE DE A SE SCUFUNDA !ESTE UN LUCRU CARE NU TE ONOREAZA !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează