FOTBAL  »  NATIONALA  »  FUNCȚIE

A terminat-o cu Dinamo și a revenit la FRF: „Se va implica în dezvoltarea unui mod de lucru profesionist”

Marius Dima / Sursă foto: frf.ro
Marius Dima / Sursă foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 ianuarie 2023 11:32 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2023 11:55

Marius Dima, fost preparator fizic la echipa națională (2011-2014), Dinamo, CSU Craiova, Sepsi sau FCSB, va activa din nou în cadrul Federației Române de Fotbal.

După ce a lucrat la Dinamo în prima parte a lui 2022, preparatorul fizic Marius Dima a fost cooptat în cadrul FRF, unde va ocupa funcția de coordonator al preparatorilor fizici de la loturile naționale.

„Începând din această lună, Marius Dima se alătură echipei Federației Române de Fotbal. Acesta va ocupa funcția de Manager Athletic Performance Unit și va coordona activitatea preparatorilor fizici la loturile naționale. 

Totodată, acesta va contribui la întărirea colaborării cu academiile de juniori și se va implica în dezvoltarea unui mod de lucru profesionist la nivelul loturilor de juniori în ceea ce privește pregătirea fizică a tinerilor, în concordanță cu Strategia Tehnică a FRF”, se arată în comunicatul emis de federali pe site-ul oficial.

Marius Dima, nume important în domeniu

După ce a fost la echipa națională, în mandatul lui Victor Pițurcă, antrenor pe care l-a urmat și la Al Ittihad, după experiența la Dinamo, Dima a fost angajat și la FCSB, de care s-a despărțit în vara 2020! Este un nume apreciat în breasla sa, s-a perfecționat la Clairefontaine și Londra. Totodată, a semnat și șapte cărți, printre care „Să ne antrenăm copiii corect și sănătos” și „Fotbal Pro”.

Este recunoscut pentru pregătirea sa diversificată și spartană, iar unii dintre foștii săi elevi, în Cipru mai exact, îl porecliseră „Ceaușescu”.

„Nu știu cum aflaseră ei de dictator, probabil au căutat pe net lucruri despre România. Așa mi-au zis. Jucătorii conştientizează necesitatea pregătirii fizice, datorită faptului că această pregătire este de multe ori asociată şi cu o suferinţă fizică, munca cu preparatorul nu este în topul preferinţelor lor”, a povestea Dima în trecut. 

Citește și alte știri de actualitate: 

Interviu altfel cu Budescu » În ce și-a investit banii: „E cea mai sigură afacere”

„Stau și mă întreb: «De ce nu ți-ai dat două palme?»” » 5 momente-cheie rememorate de Claudiu Keșeru: decizia pe care ar schimba-o și ce mesaj i-a trimis lui Giroud în timpul Mondialului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
Gabi000
Gabi000  •  13 Ianuarie 2023, 17:27

Mult succes!!!

Narcis17
Narcis17  •  13 Ianuarie 2023, 17:27

Un profesionist desăvărșit !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează