FOTBAL  »  NATIONALA  »  ITALIA

Cine e Mateo Retegui, atacantul care i-a blocat drumul lui Andrea Compagno spre naționala Italiei: „Are golul în sânge” » Putea juca hochei și a fost ignorat de Argentina

Mateo Retegui, alături de selecționerul Mancini
Mateo Retegui, alături de selecționerul Mancini

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2023 23:58 / Actualizat marti, 21 martie 2023 00:15

Mateo Retegui (23 de ani) este numele atacantului ce l-a îndepărtat, momentan, pe Andrea Compagno (26 de ani), golgeterul celor de la FCSB, de visul de a fi convocat în lotul Squadrei Azzurra.

Atacantul central împrumutat de Boca Juniors la Tigre a fost chemat de selecționerul Roberto Mancini, în timp ce vârful celor de la FCSB a fost doar pe o listă mare de potențiali convocabili. Retegui a fost preferat pentru dubla cu Anglia și cu Malta, din preliminariile EURO 2024. 

Selecționerul se opune turneului la care Rusia vrea să revină pe teren: „Așa ceva ar fi criminal!”
RUSIA
Selecționerul se opune turneului la care Rusia vrea să revină pe teren: „Așa ceva ar fi criminal!”

Mateo Retegui, convocat la naționala Italiei în fața lui Andrea Compagno

Retegui, născut în Argentina, a înscris goluri pentru Club Atletico Tigre după împrumutul de la Boca Juniors, dar nu a intrat în planurile lui Lionel Scaloni, care a convocat 33 de jucători pentru amicalele Argentinei cu Panama și cu Curacao. 

Cine este omul care l-a îndepărtat pe Compagno de visul de a-și reprezenta țara? Retegui a îmbrăcat tricoul Argentinei la selecționatele U19 și U20, dar n-a reușit să se impună la Boca. 

Veron: „Are golul în sânge”

A fost mai mult împrumutat până la această vârstă. Mai întâi, la Estudiantes, acolo unde Juan Sebastian Veron a fost președinte, apoi vice, după care a ajuns la Talleres Cordoba. Anul trecut, a fost trimis la Tigre, o echipă din zona de nord a capitalei Buenos Aires, și acolo a erupt: 37 de goluri în 46 de meciuri în 12 luni!

Are golul în sânge”, l-a lăudat marele Veron, fostul coleg de la Lazio al lui Mancini. Se spune chiar că argentinianul i l-a recomandat pe Mateo fostului său coleg de la echipa capitolină. Presa italiană și engleză este de părere că italo-argentinianul are șanse mari să fie chiar în primul 11 în Squadra Azzura contra Albionului, joi!

Jocul cifrelor

„Nu ar fi ceva nou pentru Italia să apeleze la jucători din America de Sud. Milioane de imigranți au trecut peste Atlantic la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, iar descendenții lor pot juca și pentru Italia. 

În anii 1930, când Italia a câștigat primele Cupe Mondiale, în echipă erau jucători născuți în Uruguay, Brazilia și mai ales în Argentina. Buenos Aires este probabil cel mai italian oraș din lume în afara Italiei, unde versiunea locală a limbii spaniole vine cu o puternică intonație italiană. Dacă Retegui va debuta împotriva Angliei, va fi al 24-lea argentinian care va purta tricoul albastru", au scris jurnaliștii de la The Sun.

Cine e Mateo Retegui, atacantul care i-a blocat drumul lui Andrea Compagno spre naționala Italiei: „Are golul în sânge” » Putea juca hochei și a fost ignorat de Argentina
Mateo Retegui

Familie dedicată hocheiului

Până la convocarea sa în premieră, unica conexiune a lui Retegui cu Italia a fost bunica sa. Întreaga sa carieră s-a consumat, până acum, în Argentina, fiind un produs al acestui fotbal. Sau al hocheiului! 

A cochetat și cu el acest sport, îmbrățișat de întreaga sa familie. Mama sa a fost jucător de hochei în anii '90. Sora sa a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokio, în echipa antrenată de tatăl său! 

Carlos Retegui are numeroase titluri ca jucător, apoi s-a afirmat ca antrenor al echipei naționale feminine. Tânărul Mateo a fost și el sedus, inițial, de hochei, până a descoperit fotbalul. Culmea este că a practicat acest sport la River Plate până să treacă direct la marii rivali de la Boca, la fotbal!

Problema atacantului central? Îl avem pe Scamacca, este și Gnonto, sper că vor fi bine. Scamacca n-a mai jucat un meci întreg, a jucat doar 65 de minute în Cupa Angliei. Gnonto este singurul care joacă regulat în Premier League. Acum, îl urmărim și pe Retegui.
- Roberto Mancini, selecționerul Italiei, conform Corriere dello Sport

Milan pe urmele lui „Harry Kane” din Argentina

Joi ar putea debuta contra Angliei, tocmai el, vârful care și-a câștigat eticheta de Harry Kane din Argentina. Joacă bine cu ambele picioare și este puternic, amenință poarta adversă atât în fazele la sol, cât și în aer. 

Mateo joacă o carte mare. Conform Calcio Mercato, AC Milan a pus ochii pe el, campioana en titre a Italiei ar putea face o ofertă pentru el la vară.

8 milioane de euroeste cota de piață a lui Mateo Retegui, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. De 4 ori mai mare decât a lui

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Selecționerul Rusiei refuză turneul propus de Federație: „Ar fi criminal! Ne-am întoarce cu 7-8 accidentați”

Nici jumătate de an pe bancă! » S-a întors să salveze Sevilla și e dat afară după 5 luni și jumătate

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
soad
soad  •  21 Martie 2023, 08:43

Sau poate ITali nu e Romani sa conteze mai intai daca joci la FCSB, si mai apoi forma si calitatile

corectu
corectu  •  21 Martie 2023, 07:44

Compagno la Nationala Italiei? Executa bine penalty-urile,mai da cate un gol cu capul si...cam atat.

zb59
zb59  •  21 Martie 2023, 07:23

Hello, ziaristii lui peste prajit, de ce mentionati ca este vorba de “ field hockey”. Nu de alta, dar este totusi o mare diferenta intre cele diua sporturi! Sau pentru voi nu este!?:)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează