FOTBAL  »  NATIONALA  »  MOLDOVA - ROMÂNIA 0-5

Mihai Stoichiță, după Moldova - România 0-5: „Nu trebuie să supradimensionăm această victorie”

Mihai Stoichiță
Mihai Stoichiță

Articol de GSP - Publicat luni, 21 noiembrie 2022 12:02 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2022 14:13

Mihai Stoichiță (68 de ani), directorul tehnic din cadrul Federației Române de Fotbal, s-a arătat mulțumit de victoria pe care elevii lui Edi Iordănescu (44 de ani) au obținut-o pe terenul Republicii Moldova, scor 5-0, într-un meci amical disputat la Chișinău, pe stadionul „Zimbru”. 

Oficialul federal a remarcat evoluția entuziasmantă a unor fotbaliști precum Olimpiu Moruțan (23 de ani) și Denis Drăguș (23 de ani), jucători care s-au prezentat bine și în amicalul pe care „tricolorii” l-au pierdut, 1-2 cu Slovenia, în urmă cu câteva zile. 

Fotbalistul cu peste 140 de meciuri în Serie A regretă transferul la CFR Cluj: „Am crezut că e alegerea bună...”
CFR CLUJ
Fotbalistul cu peste 140 de meciuri în Serie A regretă transferul la CFR Cluj: „Am crezut că e alegerea bună...”

Mihai Stoichiță: „Sunt jucători la echipa națională care încep să se maturizeze”

„Cred că nu trebuie să diminuăm foarte mult evoluția naționalei Moldovei. La ei au fost 4 fotbaliști care joacă titulari în campionatul României (n.r. - Igor Armaș, Vadim Rață, Virgiliu Postolachi și Vitalie Damașcan), pe unii dintre ei i-au și naturalizat. 

Sunt jucători la echipa națională a României care încep să se maturizeze. Mi-aș dori ca jucătorii care evoluează puțin, ca Adrian Rus, să își găsească o echipă unde să joace mai mult. 

Când am ajuns la aeroport, am stat și i-am studiat pe jucători. Mi-a plăcut tare mult această normalitate pe care ei o aduc în viața de fotbalist. Am stat după cu Edi de vorbă. Modul în care privește jocul, faptul că era mai critic decât trebuia în opinia mea în legătură cu anumite momente din joc, pe mine mă bucură”, a declarat Mihai Stoichiță, la Pro Arena. 

Mihai Stoichiță: „Execuțiile lui Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan fac parte din natura postului lor”

Acele executii exceptionale ale lui Cicâldău și Moruțan fac parte din natura postului lor. Se poate întâmpla ca și un fundaș să dea asemenea goluri. Îmi aduc aminte de golul marcat de Chiricheș în fața lui Ajax. Trebuie să fim atenți și ce face un fundaș central, un fundaș lateral, un mijlocaș la închidere, jucători care nu au o așa expunere în joc. Dacă e normal pentru un înaintaș, o extremă, un inter, să iasă în evidență cu faze spectaculoase, la ceilalți trebuie să fii atent la eficiența lor în joc” a, mai precizat Mihai Stoichiță.

Mihai Stoichiță: „Eu știu că Edi își pregătește temeinic temele tactice”

„Eu știu că Edi își pregătește temeinic temele tactice pentru meciurile următoare. Dacă jocurile cu Andorra și Belarus sunt privite într-un fel, cele din iunie sunt privite altfel. 

Normal că la datele respective pot veni toți jucătorii chemați. Cluburile nu mai pot restricționa asta, pentru că este dată FIFA. Această acțiune provoacă și puțină concurență. 

Mi-aș dori să îl revăd pe Stanciu, să revină în Europa și să joace aici, să vină și să îmbine experiența lui și talentul lui cu cel al altor jucători. Tineretul este plin de entuziasm. Asta arată că vor sa dea totul pentru echipa națională. Cu cei cu care ne-am obișnuit și cu cei care vin din urmă, cred că vom construi o echipă națională bună”, a mai precizat oficialul Federației. 

VIDEO. Mihai Stoichiță, despre adversarii României în lupta pentru EURO 2024: „O grupă echilibrată”

Citește și:

Reporterii GSP, la pas pe Lusail Bulevard, un veritabil „Times Square Manhattan” în mijlocul lumii arabe

Fost mare internațional român, după succesul la scor din Moldova: „Să continuăm așa și ajungem campioni mondiali!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
Maradonatu
Maradonatu  •  21 Noiembrie 2022, 15:17

Stoichiță, fii demn și dă-ți demisia!

elgabri
elgabri  •  21 Noiembrie 2022, 15:09

Groparul Fotbalului Romanesc !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează