FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20

Lobonț, băgat în ședință la FRF, după umilințele de la U20: „Nu e în regulă!”

Bogdan Lobonț // foto: Imago Images
Bogdan Lobonț // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2022 11:48 / Actualizat miercuri, 30 martie 2022 13:10

Mihai Stoichiță (67 de ani) a analizat situația reprezentativei U20 a României, învinsă în ultimele două meciuri jucate, 1-2 cu Norvegia, 0-5 cu Elveția. „Aștept să facem o analiză”, transmite directorul tehnic al FRF.

De la înființarea din finalul anului 2020, naționala U20 a României a pierdut 5 dintre cele 8 meciuri jucate. Patru dintre înfrângeri au venit la scoruri umilitoare: 1-6 cu Anglia, 0-4 cu Germania, 0-7 cu Italia și 0-5 cu Elveția, ultima consemnată în urmă cu două zile.

Ca atare, Comisia Tehnică din cadrul FRF solicită o analiză a parcursului „elevilor” lui Bogdan Lobonț. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, dezvăluie că selecționerul s-a plâns de mentalitatea și atitudinea fotbaliștilor.

Iosif Rotariu știe în jurul cui trebuie să construiască Edi Iordănescu naționala: „Îl avem pe el, dar ne entuziasmăm că a bătut Cicâldău un corner cu Barcelona”
GSP Live
Iosif Rotariu știe în jurul cui trebuie să construiască Edi Iordănescu naționala: „Îl avem pe el, dar ne entuziasmăm că a bătut Cicâldău un corner cu Barcelona”

Mihai Stoichiță îl bagă în ședință pe Lobonț din cauza parcursului naționalei U20

„Am vorbit cu Lobonț, spunea de probleme de mentalitate, de atitudine. Nu e în regulă să persiste situația asta. Se adună rezultate care deranjează. Au 3 meciuri câștigate și 5 pierdute. Hai, le-ai pierdut că ai jucat cu echipe bune, din zona «fierbinte» a fotbalului. Nu e o competiție, ci o înșiruire de meciuri amicale pentru acumularea de experiență.

Adevărul e că jucătorii care au scos capul deja în fotbalul românesc, pasibili de selecționare la echipa lui «Lobby», au fost la U19.

Vreau să fiu cât mai lucid, cât mai exact în apreciere, dar nu e bine. E și chestie de imagine. Acceptând să joci în tricoul României, trebuie să suferi, să te dăruiești, să ai abilitatea de a repara momente ale jocului care pot duce la diferențe foarte mari.

Aștept să facem o analiză a tot ce s-a întâmplat, trebuie neapărat să tragem niște concluzii”, a spus Stoichiță la Pro X.

Ultimul meci câștigat de naționala U20, 2-1 cu Polonia, a avut loc în octombrie 2021.

8:27este golaverajul naționalei U20 în cele 8 meciuri jucate de la înființare. O medie de 3,37 goluri primite / meci!

Mai multe știri despre reprezentativele României: 

Dumitru Dragomir cere „curățenie” la națională: „Nu vreau să le fac rău, dar să își ia viteză!”

Maroc U21 - România U21 2-2 » Naționala de tineret pleacă neînvinsă de la Rabat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
alenb
alenb  •  30 Martie 2022, 16:54

Isi da si nulitatea de stoichita importanta,se crede mare shef :))). Oricum nationala asta U20 e fara rost, nu are competitii internationale si se afla ca nuca in perete intre U19 si U21. Ideea ca vei "castiga experienta" in niste amicale cu alte echipe de tineret este o prostie, experienta se castiga prinzand minute in Liga 1 sau alte campionate straine, dupa caz, nu in niste amicale de tineret.

dora
dora  •  30 Martie 2022, 16:17

Nici Lobonț nu este cine știe ce sculă de antrenor dar nici nu a avut cu cine să joace. În afară de 2-3 mai răsăriți, restul...

108779877311497
George Ionescu  •  30 Martie 2022, 14:05

aceasta echipa a fost creeata ca sa schimbe mentalitatea jucatorilor ...nu conteaza ca bate cu 30-0 sau ia bataie cu 100-0 ...trebuie ca jucatorii sa fie mereu in priza sa fie concentrati sa joce mereu la capacitate maxima sa aiba atitudine ...tocmai asta ne spune Lobont ca nu e in stare sa faca...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează