FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Stoichiță, contrat în direct de Geambașu: „Edi a fost reconfirmat în unanimitate în situația asta jenantă? Nu e în regulă! Unanimitate e și un pic mai la Est”

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a fost contrat de jurnalistul Cristian Geambașu, în momentul în care anunța că selecționerul Edi Iordănescu a fost confirmat în funcție cu unanimitate de voturi.
Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a fost contrat de jurnalistul Cristian Geambașu, în momentul în care anunța că selecționerul Edi Iordănescu a fost confirmat în funcție cu unanimitate de voturi.

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 septembrie 2022 21:07 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2022 21:23

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a fost contrat de Cristian Geambașu, editorialist GSP, în momentul în care anunța că selecționerul Edi Iordănescu a fost confirmat în funcție cu unanimitate de voturi.

Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi că Edi Iordănescu rămâne selecționer și pentru campania de calificare la Euro 2024. Mihai Stoichiță a încercat să explice alegerea Comisiei Tehnice.

Dan Petrescu are planul făcut pentru echipa națională: „Am strategia în cap! Știu deja ce aș face acolo”
PROIECT
Dan Petrescu are planul făcut pentru echipa națională: „Am strategia în cap! Știu deja ce aș face acolo”

Geambașu și Stoichiță, dialog pe tema selecționerului

Stoichiță: Edi Iordănescu a fost confirmat cu unanimitate de voturi.
Geambașu: Asta e și mai rău...
Stoichiță: Cine a spus asta? De ce spuneți asta?
Geambașu: Dacă în situația asta jenantă există unanimitate, nu mi se pare în regulă. Unanimitate este și un pic mai la Est, unde s-au anexat teritorii. 
Stoichiță: Cristi, problema se pune altfel. E vorba și de contextul în care suntem la ora actuala. Le-am spus celor din Comitet: „Domnilor, dacă aveți alte idei de selecționer, spuneți-le!”. Ei zic că Edi a scos ce putea mai bun.
Geambașu: Probabil că a adus ce avea mai bun. Dar că a scos ce era mai bun de la ei... 
Stoichiță: Eu nu mă transform în avocatul lui Edi, ci în avocatul logicii. El nu a putut să își pună în aplicare ideile cu Grecia și Israel, din cauza Covid-19. În acel comunicat există un cuvânt: continuitate. Ce continuitate ar fi dacă noi i-am acordat încredere și după un mandat eșuat, dar i-am spune că îl dăm afară după două meciuri?
Geambașu: Dacă șansele de calificare la Euro 2024 ar fi compromise, s-ar continua tot cu Edi? Dacă se declară că reconstruim și nu mai contează nimic, acceptăm ideea.
Stoichiță: Ai spus ceva de reconstrucție. Nu poate fi o reconstrucție continuă. Nu poți să reconstruiești mereu naționala, am trecut de faza asta. Deja avem certitudini. Avem jucători tineri pe care i-am văzut în ultimele meciuri. Cu ce să reconstruiești acum? Cu juniori? Contractul lui Edi va fi doar pentru această campanie. Va avea un contract clar pentru această campanie. Ce va fi, vom vedea.

Rezultatele lui Edi Iordănescu pe banca României:

Edi Iordănescu a obținut doar două victorii în primele 8 meciuri disputate pe banca naționalei României. „Tricolorii” au încheiat pe ultimul loc grupa de Nations League cu Bosnia, Muntenegru și Finlanda și au retrogradat în Liga C, al treilea eșalon valoric. Se vor afla abia în urna a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2026. Până la startul calificărilor urmează două meciuri amicale, cu Slovenia (17 noiembrie) și cu Moldova (20 noiembrie).

  • România - Grecia 0-1 (amical);
  • Israel - România 2-2 (amical);
  • Muntenegru - România 2-0 (Nations League);
  • Bosnia - România 1-0 (Nations League);
  • România - Finlanda 1-0 (Nations League);
  • România - Muntenegru 0-3 (Nations League);
  • Finlanda - România 1-1 (Nations League);
  • România - Bosnia 4-1 (Nations League).

Mihai Stoichiță recunoaște: „Nu mă pot abține!”

În cadrul aceleiași intervenții, Mihai Stoichiță a recunoscut că obișnuiește să dea indicații în timpul meciurilor echipelor naționale, lucru semnalat și de Dan Udrea în editorialul „Gigi de la FRF”. 

„Când văd că un jucător nu face ce trebuie, mă mai ridic din tribună și strig. Nu mă pot abține, recunosc. Trăiesc meciul. Ce îmi reproșați? Că am strigat să fim mai agresivi în meciul cu Islanda, când mai erau 6 minute? 

Erau lucruri generale, chestii de atitudine. La 0-0 cu Islanda, noi trebuia să câștigăm. Îmi pare rău că n-am strigat să vină și în apărare. Cred că am și eu dreptul să strig din tribune, ca orice suporter. Se exagerează cu treaba asta”, a spus Stoichiță. 

VIDEO Răzvan Burleanu îl susține pe Edi Iordănescu: „El este propunerea mea”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Ce salariu uriaș ar avea Burleanu: „E cel mai bine plătit om din fotbalul românesc” » Fotbaliștii din Liga 1 au de ce să-l invidieze

Antrenorul din Liga 1 revoltat de naționala României: „E rușinos ce s-a întâmplat”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
Hcm27
Hcm27  •  01 Octombrie 2022, 11:19

Ce a uitat Geambașu sa va întrebe,Domnule Stoichiță,la sfărșit,dacă nu ne calificăm,tot în unanimitate vă asumați și demisionati?

dobrin
dobrin  •  01 Octombrie 2022, 01:13
Postat de 10Klaudiu pe 30 Septembrie 2022, 23:05

Am o mare temere. Cu acest instructor sportiv, reconfirmat in UNANIMITATE in functia de selectioner ,................ sa nu ajungem in ultima urna valorica. Taaaare teama imi este.

Partea buna e ca nu mai trebuie sa mai pierdem vremea uitandu-ne la meciurile Nationalei, stim cum se va termina.

10Klaudiu
10Klaudiu  •  30 Septembrie 2022, 23:05

Am o mare temere. Cu acest instructor sportiv, reconfirmat in UNANIMITATE in functia de selectioner ,................ sa nu ajungem in ultima urna valorica. Taaaare teama imi este.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează