FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mircea Lucescu, deranjat de decizia lui Rădoi: „Lipsă de experiență. Îi sugerez să citească felul în care eram masacrat în presă”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 17:17 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 17:41

Mircea Lucescu (76 de ani), fost selecționer, a comentat decizia lui Mirel Rădoi de a nu continua la echipa națională după ultimele meciuri din preliminariile Campionatului Mondial.

Lucescu consideră că actualul selecționer a greșit când a anunțat că nu mai dorește să-și prelungească contractul, în eventualitatea calificării României la barajul pentru Mondial, dar speră ca Mirel să-și schimbe decizia și să continue pe banca „tricolorilor”.

„Nu era momentul să facă aceste declarații și acest pas înapoi. Ar fi trebuit să aştepte finalul campaniei. Pentru jucători era foarte important. Nimeni nu-ţi garantează, de exemplu, că mai iei trei puncte cu Islanda, ca să te duci spre baraj. Nu ştiu relaţiile lui cu FRF, cu fotbaliştii, dar e o hotărâre venită din lipsa de experienţă. 

Sigur, poate şi federaţia a greşit că nu i-a propus din timp extinderea contractului pentru play-off. Echipa merge mai bine, iar asta se vede din joc, din rezultate, din organizare. Sunt lucruri pe care le-a reglat față de anumite erori făcute la începutul mandatului, când, de exemplu, opera anumite schimbări care nu se justificau. 

A crescut însă odată cu grupul, iar acum e clar că-și justifică prezența pe banca reprezentativei. În meseria asta trebuie să ai un echilibru, să știi când să iei sau nu o anumită decizie, să lași deoparte orgoliul, pentru că treci prin momente faste sau mai puțin fericite. Să se gândească mai bine cu plecarea!”, a spus Mircea Lucescu, potrivit playsport.

Mircea Lucescu: „Să se uite cum am fost masacrat eu în presă”

Actualul antrenor de la Dinamo Kiev îl sfătuiește pe Mirel să treacă repede peste criticile presei, ca orice fost selecționer.

„Trebuie să ai pielea tăbăcită ca selecționer. Îi sugerez să citească felul în care eram masacrat în presă de Păunescu, de Fănuș Neagu, de Băieșu sau Dan Claudiu Tănăsescu. 

Până și când câștigam spuneau doar că am avut noroc, fiindcă am făcut în scăldătoare la botez! Aduceți-vă aminte și ce atacuri a suferit Răzvan în finalul mandatului său, când conducătorii de cluburi erau nemulțumiți că nu convoca ce jucători ar fi dorit ei. Asta-i viața de selecționer! Toți am trecut prin asta. 

Iar la Rădoi mi se pare că au fost, totuși, critici rostite civilizat, nu agresive sau la persoană, cum am pățit și eu, și Răzvan”, a mai adăugat Mircea Lucescu.

Terminați, măi, copii, cu astea! Am mai spus-o că nici nu se pune problema. Să nu înțeleagă cineva că mă interesează acum postul de selecționer al României. Am spus toate aceste lucruri doar din postura unui om cu experiență, cu speranța că Mirel se va răzgândi, totuși, pentru că a făcut o muncă bună la lot
- Mircea Lucescu, despre o eventuală preluare a echipei naționale

Citește alte știri despre echipa națională:

Cornel Dinu, cel mai dur atac la adresa lui Mirel Rădoi: „Este vorba de o răzbunare de fraier sau o formă de șantaj”

Cum au decurs negocierile secrete dintre Olăroiu și FRF: „Am renunțat la contractul din Qatar ca să vin antrenorul echipei naționale”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
dragan
dragan  •  14 Octombrie 2021, 11:13

sinteti cum sinteti, gesepistilor! nici eu n-am folosit, NICIODATA, cuvintul asta DIN LIMBA ROMANA, in sensul lui peiorativ! si, spre deosebire de voi, nu jignesc pe nimeni! vorba domnului Toma: culti ati ramas doar voi, tristilor!

dragan
dragan  •  14 Octombrie 2021, 11:06

cum va spuneam, domnule Mircea Lucescu- se pare ca aveti o faima negociabila! si faceti niste confuzii de neacceptat- bunaoara, il puneti pe scriitorul Fanus Neagu pe acelasi palier (editorial) cu versificatorul paunescu: acea, celebra, BABA UTA CU CHILOTI DE TABLA nu e o insulta ci un infiorator alint! definitoriu si nemuritor! in rest, mintiti cu nonsalanta: Fanus Neagu n-a folosit, niciodata, cuvintul *** in sensul lui peiorativ- asa cum nici domnul Ion Budai-Deleanu n-a facut-o! ramin la parerea ca actualul si ofensatorul RROM e o dubla insulta si ca scriitorii romani de ieri n-au nicio legatura cu disputa dintre tristul iosif, aproape-tristul gsp si d-voastra! va urez o faima pe masura!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rilu
rilu  •  13 Octombrie 2021, 20:38

Cand erai tu la nationala nu te-a masacrat nimeni poate doar guvernul ceausist de atunci.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează