FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mircea Sandu, despre cel mai potrivit nume pentru postul de selecționer: „El e cel mai nimerit antrenor pentru a reface naționala”

Mircea Sandu, despre cel mai potrivit nume pentru postul de selecționer: „El e cel mai nimerit antrenor pentru a reface naționala”
Mircea Sandu, despre cel mai potrivit nume pentru postul de selecționer: „El e cel mai nimerit antrenor pentru a reface naționala”

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 iunie 2022 20:08 / Actualizat vineri, 17 iunie 2022 20:22

Mircea Sandu, 69 de ani, fostul președinte FRF, a comentat situația de la echipa națională, considerând că Ladislau Boloni ar fi fost mai potrivit decât Edi Iordănescu în postura de selecționer.

„Cel mai nimerit antrenor pentru a reface naționala ar fi fost Boloni. Îmi pare rău de Edi, n-ar fi trebuit [pus], dar dacă așa au decis... poate trebuia să fie mai atent Puiu. Edi nu are nici un număr fix de jucători pe care să mizeze în alcătuirea unei echipe, a unui joc. 

Victor Pițurcă, interviu EXCLUSIV: „Simt și satisfacție pentru că naționala n-a mai avut rezultate după plecarea mea” » Analiză necruțătoare: „De ce vreți demisii acum?!”
ROMÂNIA
Victor Pițurcă, interviu EXCLUSIV: „Simt și satisfacție pentru că naționala n-a mai avut rezultate după plecarea mea” » Analiză necruțătoare: „De ce vreți demisii acum?!”

Când au fost compromise șansele cu Puiu Iordănescu, în Armenia, 1-1 (n.r. în 2004), ne-am despărțit în avion, fără probleme. 

E o serie de oameni din fotbal care, dacă ar fi lăsați sau propuși să conducă, precum Stelea, Marica, Lupescu, Popescu, Balint, nume imense, în câțiva ani fotbalul românesc ar avea altă componență tactică, de strategie, de jucători, de viitoare performanțe”, a spus Sandu la Orange Sport.

Ședință explozivă între Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu la Federație! Avem detaliile: „TAIE în carne vie și cu riscul de a rata încă o calificare!”

Edi Iordănescu (44 de ani) încă nu e hotărât să continue la conducerea naționalei. El a avut ieri o lungă discuție cu Răzvan Burleanu, în care președintele Federației i-a confirmat sprijinul său și al instituției pentru reformarea echipei.

Selecționerul și-a început ziua în care a împlinit 44 de ani cu un drum la „Casa Fotbalului” pentru o discuție cu Răzvan Burleanu. Întâlnirea a fost una de criză, nu una firească, programată cu multă vreme în urmă. 

Au provocat-o prestația și rezultatele pe care le-a înregistrat echipa națională în primele patru meciuri din Liga Națiunilor.

Echipa s-a comportat mai rău decât s-ar fi așteptat Iordănescu, motiv pentru care antrenorului nu-i mai este clar dacă ar fi bine să continue în funcția pe care a acceptat-o în ianuarie

Cel mai recent joc, contra Muntenegrului, a produs șocul cel mai mare: un eșec cu 0-3 în Giulești și România a ajuns să fie ultima în grupa în care mai evoluează Finlanda și Bosnia.

Mihai Costea, dat afară din casă de iubită: „Eu îl întrețineam, mai era și obraznic”
METROSPORT
Mihai Costea, dat afară din casă de iubită: „Eu îl întrețineam, mai era și obraznic”

Edi Iordănescu le-a transmis șefilor FRF: „Situația e cu mult mai gravă decât pare!”

Rezultatele l-au îngrijorat pe Edward, dar pe Burleanu nu l-au speriat atât de tare încât să schimbe selecționerul. Apropiați ai lui Iordănescu povestesc că tehnicianul a primit un mesaj clar din partea președintelui: 

„Ai sprijin total din partea Federației, inclusiv pentru niște decizii radicale! Poți să tai în carne vie, să schimbi lotul după cum îți dorești, chiar și cu riscul de a mai rata încă o calificare la un turneu final!”

Antrenorul a cerut un timp, câteva zile în care să se gândească la soluții pentru o reformă. El i-a explicat lui Burleanu că rezultatele dezamăgitoare ale naționalei constituie doar o imagine principală a dezastrului din fotbalul românesc, că nu e singura imagine de acest fel: 

„Fotbaliștii români ba joacă, ba nu joacă în campionatele din străinătate. Iar jucătorii din campionatul nostru fac parte din echipe care nu mai reușesc să ajungă în grupele cupelor europene, cad pe capete în preliminarii. 

În astfel de condiții e foarte greu ca aceiași fotbaliști care au probleme la cluburi să aibă succes la națională”.

„Doar cu o reformă amplă, reală în tot fotbalul am mai putea obține rezultate bune în mod constant”, i-a mai transmis Iordănescu. El i-a solicitat lui Burleanu un timp pentru a analiza în amănunt comportamentul și prestațiile pe care le-au avut jucătorii în meciurile recente.

Președintele Federației a publicat pe site-ul instituției, după discuția avută cu Edi, un comunicat în care a confirmat în mod oficial tot sprijinul pentru selecționer.

Edward Iordănescu are parte de toată încrederea noastră și are misiunea de a reclădi echipa națională. Îi vom oferi tot sprijinul. Am tot schimbat selecționerii, dar rezultatele nu au fost mai bune, dimpotrivă. De data aceasta nu vor mai exista schimbări la nivelul băncii tehnice.

- Mihai Stoichiță, director tehnic FRF

Ne-am așteptat și ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanțelor jucătorilor de U21 din 2019 și din 2021 sau să continuăm succesul calificării la Euro 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi și că suntem departe de ținta stabilită.

- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Mircea Rednic aruncă bomba! Ofertat să revină la Dinamo: „Le-am zis că vin, dar cu o condiție!”
Dinamo
Mircea Rednic aruncă bomba! Ofertat să revină la Dinamo: „Le-am zis că vin, dar cu o condiție!”

Răzvan Burleanu, după întâlnirea cu Edi Iordănescu: „Cei mai mulți dintre jucători doresc performanță”

Burleanu a transmis câteva declarații pe site-ul Federației, în care a lăsat de înțeles că unii dintre jucătorii convocați pentru meciurile recente nu ar fi fost îndeajuns de motivați: 

„Știm totodată că cei mai mulți dintre jucători își doresc să facă performanță în tricoul echipei naționale și să le aducă bucurii suporterilor noștri, alături de staff-ul tehnic”. Cei mai mulți dintre componenții lotului își doresc să aibă rezultate bune, dar nu toți. 

Președintele FRF a povestit și despre întâlnirea avută cu Edi: „Am discutat și am hotărât să continuăm colaborarea”. „Echipa națională parcurge un moment dintre cele mai dificile din ultimii zece ani”, recunoaște Burleanu, președinte al Federației în ultimii opt ani. 

Continuă Iordănescu și după septembrie?

Federația l-a confirmat pe Iordănescu în funcția de selecționer și e suficient ca și Edi să-și dorească pentru ca el să mai conducă echipa și în ultimele două partide din Liga Națiunilor, cu Bosnia acasă și în Finlanda. Meciurile acelea vor avea loc în septembrie. După acele jocuri, FRF l-ar putea demite pe Iordănescu fără să-i achite compensații. 

Conform contractului, selecționerul își păstrează postul dacă România încheie grupa pe unul dintre primele două locuri. Dacă naționala va fi a treia sau a patra în grupă, Federația îl poate da afară pe Edi simplu, fără să mai negocieze rezilierea. 

În declarațiile pe care le-a transmis recent, Iordănescu a arătat că ar fi interesat să beneficieze de un mandat mai lung, indiferent de rezultatele din Liga Națiunilor. Până să trieze Edi lotul, e posibil ca unii dintre jucători să renunțe să mai vină la echipa națională. 

Gazeta a scris recent că Maxim și Chiricheș se gândesc să se retragă din reprezentativa A.

26 de jucătoria folosit Iordănescu în cele 4 meciuri din Liga Naţiunilor. Niţă şi Chiricheş au fost singurii integralişti

Mai multe știri despre echipa națională: 

Rednic e furios: „De ce mergem tot cu Edi Iordănescu?” + Cei 3 „tricolori” pe care nu i-ar mai convoca

Gâlcă, ofertat să preia naționala. Răspunsul categoric al antrenorului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
johny2003
johny2003  •  18 Iunie 2022, 01:27

Demisia Burlanu!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează