FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Când aflăm dacă pleacă Mirel Rădoi » Comitetul Executiv al FRF care va decide soarta selecționerului

Pe 30 noiembrie vom afla dacă Mirel Rădoi va rămâne pe banca naționalei
Pe 30 noiembrie vom afla dacă Mirel Rădoi va rămâne pe banca naționalei

Articol de , , - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 06:50 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 06:57

Comitetul Executiv al FRF a fost convocat pentru o ședință care va avea loc pe 30 noiembrie. Întâlnirea e importantă, fiindcă pe ordinea de zi se află și raportul pe care-l va prezenta selecționerul Mirel Rădoi, care a condiționat păstrarea funcției de concluziile care vor rezulta din ședința aceasta.

Rădoi a insistat că va hotărî dacă va continua la conducerea naționalei după o discuție cu conducerea Federației. „După meciurile din noiembrie vom avea o întâlnire și o să auzim atunci și opiniile FRF", a spus selecționerul înaintea partidelor cu Belarus, cu Norvegia și cu Irlanda de Nord. Jocul cu Norvegia nu a mai fost disputat, nordicii nu au putut călători până la București fiindcă aveau un caz de coronavirus în lot și Ministerul Sănătății din Oslo a interzis deplasarea. A rezultat o victorie a României cu 3-0 la „masa verde", grație căreia „tricolorii" au urcat în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial.

Craiova încă îl așteaptă

Cât va conta faptul că naționala va fi a doua cotată din grupa ei preliminară? Vom afla decizia lui Rădoi luni, după ședința Comitetului Executiv. Federația a convocat întâlnirea și a fixat pe ordinea de zi raportul de activitate pe care-l va prezenta selecționerul.

Mirel a sugerat, în declarațiile publice, că ar fi tentat să continue, însă ar avea nevoie de o confirmare din partea FRF. Angajatorul să reafirme încrederea în el, să-i mai transmită o dată că e mulțumit și că-l susține.

Rezultatele au fost slabe: 0-4 în Norvegia, egaluri acasă și în deplasare cu Irlanda de Nord, o victorie în Austria și un succes în amicalul cu Belarus, unul în care ex-sovieticii au evoluat cu mai puțin de o jumătate dintre titularii obișnuiți. Incertitudinea a fost alimentată și de interesul pe care Universitatea Craiova l-a manifestat față de Rădoi. Din momentul în care a demisionat Bergodi, Mihai Rotaru a tot încercat să-l convingă pe Mirel să-l înlocuiască pe italian. Deocamdată l-a învestit ca „principal" pe Corneliu Papură, un interimar "etern", așa că nu i-ar fi greu lui Rotaru să-i facă loc fostului fundaș de la FCSB, dacă el va hotărî să renunțe la contractul cu Federația, unul valabil încă doi ani.

Vrea iar cu Islanda

Până să fie audiat în Comitetul Executiv, Rădoi a studiat urnele pentru tragerea la sorți a preliminariilor CM și a ales configurația pe care o consideră ideală. La Digi Sport, el a indicat adversarele pe care le-a considerat convenabile: Danemarca, Islanda, Luxemburg, Andorra. La Mondial se califică direct numai prima clasată, iar locul al doilea participă la un dublu baraj pentru ultimele trei bilete de CM dintre cele 13 rezervate Europei.

VIDEO Mihai Stoichiță, despre oamenii care l-au numit pe Mirel Rădoi: „Fotbalul nu e matematică”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Adrian Mutu a recunoscut pentru cine ar lăsa naționala U21: „Nu am cum să refuz asemenea ofertă”

FRF a prezentat echipamentele speciale pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! Detaliul care iese în evidență

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează