FOTBAL  »  NATIONALA  »  SFAT

Răzvan Lucescu îi dă un sfat lui Rădoi: „Mirel trebuie să înțeleagă un lucru”

Mirel Rădoi, selecționer România
Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 noiembrie 2020 20:33 / Actualizat duminica, 29 noiembrie 2020 21:02

Răzvan Lucescu (51 de ani), selecționer al reprezentativei României între 2009 și 2011, a analizat situația de la „naționala” lui Mirel Rădoi (39 de ani).

Răzvan, care tocmai a cucerit Cupa Arabiei Saudite alături de Al Hilal, spune că fotbalul nostru este la cel mai jos nivel și că o calificare la un turneu final ar fi un „miracol”, având în vedere bazinul de jucători pe care Mirel Rădoi îl are la dispoziție. Perspectivă îngrijorătoare pentru echipa națională, care se pregătește de preliminariile de calificare la Cupa Mondială din 2022.

Răzvan Lucescu: „Toată lumea are așteptări mai mari decât ar fi cazul”

„Nu e o situație ușoară pentru Mirel. Trebuie să acceptăm că fotbalul nostru este la nivelul cel mai jos. Ca să ai o echipă națională câștigătoare, ai nevoie de jucători cu valoare, cu experiența câștigării competițiilor și a meciurilor tari, cu forța de a se bate afară. Noi nu avem astfel de jucători, sau avem foarte puțini. Ar fi un miracol ca echipa noastră să se califice la un turneu final în momentul de față. Dacă stăm să ne gândim la performanțele echipei naționale, noi ne mândrim cu un sfert de finală. 

Mirel trebuie să înțeleagă că întotdeauna ca selecționer va fi supus unei presiuni imense, toată lumea are așteptări mult mai mari decât ar fi cazul. Trebuie să gestioneze acest aspect. El a fost pus aici datoriă filosofiei sale care i-a permis să aibă rezultate foarte bune cu echipa de tineret, a ajuns la un turneu final după foarte mult timp și a fost în primele patru. 

El a arătat că are ceva interesant, acum rămâne de văzut dacă va reuși să compenseze această lipsă de valoare cu motivația, determinarea și filosofia lui”, a declarat Lucescu la emisiunea „Fotbal Club”, de pe Digi Sport. 

Ceea ce ne lipsește cu adevărat este mentalitatea puternică. Aici avem de suferit, renunțăm ușor, nu suntem învățați să luptăm, imediat ne găsim alibiuri și ne ascundem. De aici pleacă marile noastre probleme - Răzvan Lucescu

Mirel Rădoi a avut parte de o perioadă dificilă la cârma echipei naționale. „Tricolorii” au ratat calificarea la EURO 2020 după ce au pierdut semifinala barajului de calificare cu Islanda, scor 0-2, și au terminat grupa de Liga Națiunilor pe locul 3, sub Austria și Norvegia. Totuși, Rădoi a decis să rămână în postura de selecționer și va încerca să califice România la Cupa Mondială din 2022. 

21 de meciuria jucat echipa națională sub comanda lui Răzvan Lucescu. Bilanț: 8 victorii, 5 egaluri și 8 înfrângeri, golaveraj 32:34

VIDEO. Mihai Stoichiță, sprijin total pentru Mirel Rădoi: „Să fie clar! Nu se pune problema demiterii!”

Citește mai multe știri din fotbalul românesc:

Culisele scandalului de la Hermannstadt » Ruben Albes a trădat-o pe Anamaria Prodan și s-a aliat cu „inamicul”

DINAMO. Don Pablo a ajuns subiect de ironii pentru spaniolii lui » Cum l-au „trollat” jucătorii

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează