FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV Cum au decurs negocierile secrete dintre Olăroiu și FRF: „Am renunțat la contractul din Qatar ca să vin antrenorul echipei naționale”

Cosmin Olăroiu / Sursă foto: GSP
Cosmin Olăroiu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 15:02 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 15:23

Cosmin Olăroiu (52 de ani), antrenorul pe care multe voci din fotbal îl consideră înlocuitorul perfect pentru Mirel Rădoi, a mai negociat și în trecut cu oamenii din FRF.

Prima oară, în timpul mandatului lui Răzan Lucescu. Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Cosmin Olăroiu a dezvăluit că a fost extrem de aproape să devină selecționer în perioada administrației Mircea Sandu. Totuși, Oli a dat până la urmă curs unei alte oferte, iar venirea la națională nu s-a mai materializat. 

Cosmin Olăroiu, dezvăluiri pentru GSP: „Am renunțat la contractul din Qatar ca să vin antrenorul echipei naționale a României”

„M-a tentat echipa națională! Am renunțat la contractul din Qatar ca să vin antrenorul echipei naționale a României când era Răzvan Lucescu. Comitetul Executiv a decis să-l mai lase un meci. Între timp am primit o ofertă, i-am spus președintelui de atunci, Mircea Sandu, că nu mai am cum să aștept. 

Răzvan dacă ar fi câștigat ar fi avut șanse în continuare și-atunci nu era fair-play să fie înlocuit. Le-am spus că voi accepta oferta pe care am primit-o, Răzvan a câștigat acel meci și a demisionat. Atunci am fost aproape, mi-aș fi dorit foarte mult”, a declarat Olăroiu în ianuarie, în exclusivitate pentru GSP.ro

Olăroiu, negocieri și cu Burleanu

„Când a venit președinte domnul Burleanu au venit și la Dubai. Nu mă feresc să spun. Andrei Vochin a fost la Dubai și a vorbit cu mine. Aveam contract. După ce-a plecat Daum, m-au sunat, am discutat cu ei.

Am mers la conducerea clubului și le-am spus că mai am contract cu ei cinci luni, să accepte să mă lase la echipa națională în paralel cu Al Ahli. Aveam două acțiuni în noiembrie și martie, după care terminam contractul și puteam să vin la echipa națională. N-au vrut! Apoi am mers în China”. 

Boloni și Olăroiu pot fi accesați atâta timp cât sunt liberi de contract. Dacă sunt însă sub angajamente, e imposibil ca ei să plece de la 3 milioane de euro și să vină la 300.000 de euro. Nimeni nu face asta.

Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică a FRF, pentru GSP.ro

Acum, Olăroiu are cale liberă spre națională

La momentul respectiv, în luna ianuarie a acestui an, Olăroiu refuza vehement varianta de a reveni la națională, în contextul în care postul îi aparținea lui Mirel Rădoi, de care e unit printr-o legătură de rudenie. 

„În momentul ăsta nici nu mă pot gândi! Știți foarte bine de ce! N-am cum să mă gândesc! Dar pentru mine ar fi o onoare să antrenez echipa națională a României”. 

Totuși, lucrurile s-au schimbat după anunțul făcut recent de Rădoi. Inclusiv actualul selecționer a lăsat de înțeles că și-ar dori ca locul său să fie luat de Olăroiu. Rădoi a mărturisit, mai în glumă, mai în serios, că omul potrivit pentru națională este Cosmin Olăroiu, liber de contract în acest moment.

„Nu aș putea recomanda pe cineva în locul meu, dar cred că în afara de Olăroiu nu poate fi altcineva. Trebuie să îl întrebați pe el dacă vine. Glumesc”. 

2 trofeede cel mai bun antrenor al anului a câștigat Olăroiu în Ancheta Gazetei Sporturilor: 2006 și 2020

Îmi place să-mi găsesc o provocare adevărată, mereu mi-am impus așa ceva. Am nevoie de un challenge care să mă motiveze, care să mă ducă la alt nivel. Îmi doresc să găsesc ceva care să mă pună în competiție cu mine, să-mi arunc practic mie mănușa, să-mi depășesc limitele. Asta îmi doresc, dar nu depinde doar de mine. 

- Cosmin Olăroiu, interviu în GSP în decembrie 2020

Olăroiu, carieră fabuloasă în Asia

În vara lui 2007, Olăroiu a decis să dea curs unei oferte imense de Al Hilal. De atunci a antrenat eclusiv în Asia și a reușit o performanță remarcabilă: să câștige măcar un trofeu cu fiecare dintre cele 5 cluburi la care a lucrat.

  • Al Hilal (Arabia Saudită): un titlu și două Cupe ale Prințului
  • Al Sadd (Qatar): o Cupă a Qatarului
  • Al Ain (Emirate): două titluri și o Supercupă
  • Al Ahli (Emirate): două titluri, două Cupe, două Cupe ale Ligii Președintelui și o finală de Champions League Asia
  • Jiangsu Suning: titlul

20 de aniau trecut de când Olăroiu a debutat ca antrenor principal, a fost instalat la FC Național de Gino Iorgulescu, care era președintele clubului

Cosmin Olăroiu, avere fabuloasă din fotbal 

„Eu m-am îmbogățit în străinătate. Recunosc lucrul ăsta! Dar am căpătat o experiență fantastică în acești ani, am avut posibilitatea să interacționez cu diferite culturi, cu diferiți oameni și asta m-a ajutat să mă dezvolt ca om, să cresc, să înțeleg anumite lucruri pe care nu aveam posibilitatea să le pătrund dacă aș fi stat aici. Și asta cred că e cea mai mare bogăție”, spunea Cosmin Olăroiu, la „Prietenii lui Ovidiu”.

VIDEO Pe cine recomandă Mirel Rădoi pentru preluarea primei reprezentative: „Doar el ar putea”

Citește și alte știri despre naționala României:

Mandat cu bune și cu rele » Radiografia parcursului României cu Mirel Rădoi pe bancă

Dacă azi ar fi tragerea la sorți a barajului, am putea întâlni Spania sau Portugalia! În deplasare!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
2087606034590002
Mitelia Constantin  •  14 Octombrie 2021, 09:10

olaroiu a antrenat toata viata camile si chinezi unde se stie ca doar bani sunt,dar niciodata in Europa ex .Turcia sa nu vorbesc in vest, singurul care poate ridica natinala este HAGI stie sa lucreze cu tinerii care oricum aproape pe toti i a format,plus stie toata lumea cine a fost GICA HAGI si ce a facut si ce realizari are

leu.mr
leu.mr  •  13 Octombrie 2021, 18:36

Amintiri din trecut !

azalkmar
azalkmar  •  13 Octombrie 2021, 18:22

Astea sant povesti made în Gsp,omul asta așteaptă mălai greu din China.Cum sa vine el antrenor la nationala pe câteva sute de mii de euro?Putina decenta nu ar strica acestui ziar.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează