FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

O situație întâlnită foarte rar în istoria naționalei » Nu s-a mai întâmplat de 7 ani şi 7 luni!

Articol de , , - Publicat sambata, 13 octombrie 2018 11:08

Atât au trecut de la precedentul meci disputat de naţionala României, 1-2 cu Bosnia în deplasare, în care pe parcursul celor 90 de minute n-a evoluat niciun fotbalist de la FCSB, aşa cum a fost joi, împotriva Lituaniei.

FCSB e formația de pe primul loc în Liga 1, dar n-a avut niciun jucător care să bifeze măcar un minut în ultima partidă a primei reprezentative, cel de joi, de la Vilnius, scor 2-1 pentru "tricolori". E o situaţie care se regăseşte rar şi foarte rar în istoria echipei naționale. De fapt, până la finalul anilor 2000 nu prea au fost cazuri.
Iar ultima dată când s-a întâmplat la fel a fost în urmă cu 7 ani şi 7 luni. Mai precis pe 26 martie 2011, în preliminariile Campionatului European. România juca atunci în deplasare, cu Bosnia, iar între cei 14 fotbalişti folosiţi nu s-a aflat niciunul care la vremea respectivă să fi fost legitimat la FCSB.

Totuşi, atunci, roș-albaștrii mergeau extrem de rău în campionat. Erau abia pe locul 6 în Liga 1, la nu mai puţin de 12 puncte în spatele liderului Oţelul! 

MARTIE 2011

Bosnia - România 2-1
România: Pantilimon - Râpă, D. Goian, Tamaş, Raţ - Alexa, Florescu (76 Ropotan) - Torje (71 Cociş), Mutu, C. Deac (87 Zicu) - Marica.
Antrenor: Răzvan Lucescu

tabel1

2 jucătoria avut FCSB pe bancă la acel meci din martie 2011: Tătăruşanu şi Gardoş

OCTOMBRIE 2018

Lituania - România 1-2
România: Tătăruşanu - Cr. Manea, Tamaş, Săpunaru, Bancu - P. Anton, R. Marin - Chipciu, N. Stanciu (87 D. Rotariu), Mitriţă (78 Maxim) - Ţucudean (71 Keşeru). Antrenor: Cosmin Contra

tabel2

2 jucătoria avut FCSB pe bancă la meciul cu Lituania, de joi: R. Benzar şi Fl. Tănase

Titularii sunt accidentaţi

A fost şi o conjuctură total nefavorabilă pentru FCSB în partida cu Lituania. Doi fotbalişti ar fi putut juca din primul minut, dar ei sunt indisponibili din cauza unor accidentări importante. E vorba despre Pintilii şi Bălaşa. Primul a fost titular cu Muntenegru, acum o lună, când s-a şi rupt, iar Bălaşa l-a înlocuit pe Chiricheş în minutul 30 la partida cu Muntenegru, după care a fost integralist împotriva Serbiei! 

Selecţionerii, cu trecut dinamovist

În cazul ambelor meciuri, cel de acum cu Lituania şi cel din martie 2011, pe banca naţionalei au stat tehnicieni care nu fac parte din şcoala Stelei. Atunci, selecţioner era Răzvan Lucescu, care a fost crescut de tatăl său în spiritul lui Dinamo, după care a evoluat şi a fost conducător şi antrenor la o altă mare rivală a roş-albaştrilor, Rapid. Cosmin Contra a jucat şi el pentru trupa din Ştefan cel Mare timp de 3 sezoane, 1996-1999, dar a şi pregătit-o pe Dinamo, între februarie şi septembrie anul trecut. 

7 jucătoride la Steaua au fost folosiţi pe parcursul meciului România - Danemarca 3-1, care ne-a calificat la Mondialul din '90: S. Lung, D. Petrescu, Iovan, I. Rotariu, Hagi, Lăcătuş, Balint

Primul 11 aliniat joi seara de Contra
08 cp romania liturania

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează