FOTBAL  »  NATIONALA  »  COMENTARIU

Opinie Dan Udrea » "Incompetentul" Hagi şi "competenţii" de la FRF

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2016 00:00

Christoph Daum a anunţat ieri lista lărgită a jucătorilor convocaţi pentru meciul cu Polonia, din 11 noiembrie. Ştiţi cum arată topul din Liga 1 al echipelor care dau fotbalişti? Iată ierarhia:

  1.  Viitorul 4 jucători
  2. Steaua 3
  3. Astra 3
  4. Dinamo 2
  5. CSU Craiova 1

E tare, nu? Ca Hagi să dea cei mai mulţi jucători. Peste Steaua, Dinamo, Craiova, cluburi cu tradiţie, dar şi peste campioana en-titre, Astra, proaspăt victorioasă la Plzen, pe un stadion unde nu câştigase nici Roma. Un club, o Academie, de fapt, un proiect care a luat fiinţă cu numai 7 ani şi jumătate în urmă, exclusiv din pasiunea nebună pentru fotbal a celui mai mare fotbalist român all-time, a ajuns să însemne un minischelet pentru naţionala mare.

Poate că nu e surprinzător. Până la urmă Viitorul, alături de Craiova, produce cel mai bun fotbal din prima divizie, plus că are fotbaliști tineri, motivaţi, care deja fac faţă rigorilor unui nivel ridicat. Scriu aceste rânduri pentru a afla şi cititorii, cei care încă nu ştiu, că în Casa Fotbalului, Gică Hagi e văzut ca un incompetent.

O scriu negru pe alb fiindcă fix acestea au fost vorbele rostite de un înalt oficial al FRF, unul dintre primii 3 de acolo, cu putere executivă, într-o discuţie cu un prieten. E drep, discuţia nu a fost publică, nu reprezintă o declaraţie oficială, dar e mai puţin relevant.
E vorba despre cum gândesc oamenii care conduc acum Federaţia despre Hagi. "Sunteţi căzuţi în admiraţia jucătorului Hagi şi nu vedeţi că e complet incompetent ca manager, nu ar putea să conducă nimic la FRF!". Cam aşa sună argumentul celor din trupa lui Burleanu!

Şi, hop, vine chiar Daum, unul adus de ei, dar căruia nu i se poate transmite ce i s-a transmis lui Liţă Dumitru acum vreo doi ani pe holurile FRF, "ia mai terminaţi cu atâţia jucători luaţi de la Hagi, mai selecţionaţi şi din alte părţi!", şi le dă peste nas celor care îl cred incompetent pe Gică. Ia 4 jucători, cei mai mulţi de la un club de Liga 1, tocmai de la Viitorul.

Atât de incompetent e Hagi încât a reuşit, pe banii, pe filosofia şi pe munca lui, să creeze un club sănătos, dat exemplu în caietul de licenţiere, să producă şi profit, dar şi jucători pentru naţională. Toţi tineri. Asta în timp ce cei care se cred competenţi şi conduc Federaţia de doi ani şi jumătate n-au reuşit să nimerească niciun selecţioner la formațiile de juniori, chiar dacă au apelat la o metodă care în concepţia lor urma să revoluţioneze fotbalul românesc: depunerea de CV-uri, urmată de interviuri. :) De parcă urmau să angajeze secretare, nu antrenori!

Probabil că în Casa Fotbalului există o teamă teribilă că Gică va detrona "puterea" Burleanu. Andrei Vochin mi-a spus într-o emisiune la Dolce Sport că "mie nu mi-e frică de aşa ceva, dacă Hagi înseamnă ceva mai bun decât noi, atunci să vină, până la urmă, ăsta e scopul, să creăm împreună ceva bun. Eu n-am plecat de la Gazetă ca să vin să ţin de un scaun la Federaţie, am venit să fac ceva util".

Oare aşa gândesc toţi ceilalţi din FRF? Lăsaţi-mă să mă îndoiesc.
Ceea ce însă e cu adevărat şocant e că federalii îşi doresc să se aşeze la masă şi chiar i-au adresat o invitaţie lui Hagi. Păi, cum facem, domnilor, Hagi e incompetent, dar e bine să facem pace cu el ca să nu pierdem teren şi imagine fiindcă se apropie alegerile? Asta e gândire de politician traseist, care se pretează la orice doar pentru a-şi păstra puterea. "Nu doar că vom candida, dar vom şi câştiga", a declarat arogant Gabriel Bodescu acum câteva săptămâni în studio la TV sport ro.

E posibil să se întâmple asta, însă am şi eu o întrebare pentru actuala conducere a FRF. Ce legitimitate mai aveţi din moment ce aţi intrat în conflict şi încă sunteţi cu următorii:

  • Gică Hagi, cel mai mare fotbalist român all-time
  • aproape întreaga Generaţie de Aur
  • LPF, for care organizează Liga 1
  • clubul Steaua, cel mai potent, mai de tradiţie şi mai reprezentativ din România

În rest, totul e OK. Braşoveanu, Krenek, Cighir, Vornicu, Cioban şi Marius Burcă sunt bine. Ei reprezintă aliaţii lui Burleanu, nu Hagi, nu Popescu, nu Petrescu, nu Iorgulescu, nu Prunea.

Până la urmă, cine va ajunge să-şi pună vreodată întrebarea pe cine alege, nu neapărat la FRF, ci aşa, în general, pentru fotbal, dintre Burleanu şi Hagi, înseamnă că are nevoie de un bilet de trimitere la Obregia. Sau e pur şi simplu fan SNSPA. Nu fotbal!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
983732924972315
Soos Vilmos  •  24 Octombrie 2016, 13:19
Postat de Soos Vilmos pe 24 Octombrie 2016, 10:47

Voi mizgalitorii de la gsp ar trebui sa va hotariti ***

Limbajul nu a fost nici vulgar, nici jignitor, doar a aratat ceeace voi ascundeti cu mare grija, adica marea dragoste pentru... ( oare ce trebuie sa scriu ca sa poata fi publicat ?).

983732924972315
Soos Vilmos  •  24 Octombrie 2016, 10:47

Voi mizgalitorii de la gsp ar trebui sa va hotariti ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

696253093853906
Ghita Florin  •  24 Octombrie 2016, 09:59

Ma gandesc ca despre competenta ,,regelui''[?] nu s-a spus nimic dupa meciul pierdut cu CINCI LA UNU,NICI CA FAIMOASA ACADEMIE VINDE MAI MULT PE LA FINU MIORITIC,ca si la fcsb se poate spune ca este usor sa fii chior in tara orbilor

Vezi toate comentariile (7)
Comentează