FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Planul-șoc al Federației: Mutu în locul lui Rădoi + Cristi Chivu la U21!

Cu Mutu la timonă, reprezentativa de tineret a remizat cu Olanda (1-1) și cu Germania (0-0) și a învins Ungaria (2-1) FOTO Raed Krishan +24   FOTO
Cu Mutu la timonă, reprezentativa de tineret a remizat cu Olanda (1-1) și cu Germania (0-0) și a învins Ungaria (2-1) FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 01 aprilie 2021 23:05 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 00:04

Teoretic, în cazul plecării lui Mirel Rădoi de la naționala României, FRF poate alege dintre Olăroiu, Petrescu sau Hagi, liberi în acest moment. Practic, bariera financiară ridică probleme majore în negocierile cu oricare dintre ei. Așa că în ecuație poate apărea Adrian Mutu!

Pentru Mirel Rădoi, drumul de la „Nu voi lovi niciodată în jucători" până la „Nu înțeleg de ce nu au reacționat exact când era nevoie mai mare să-și arate personalitatea" a durat doar câteva luni. Eșecul de la Erevan l-a pus în postura de a admite că se gândește să renunțe la națională după primele 3 meciuri din actuala campanie.

Cine ar putea fi însă succesorul? Pentru FRF, e un moment nesperat de a alege un nume consacrat, pentru că Olăroiu, Petrescu și Hagi sunt acum liberi și abordabili. Lucescu jr. și Șumudică au punctat deseori că nu-i interesează postul.

Federația are însă o problemă majoră, fiindcă nu e dispusă să achite un salariu mare selecționerului. Bugetul de la Casa Fotbalului e secătuit de lipsa performanțelor, căci calificările la CM sau CE ar fi atras milioane de euro de la UEFA și FIFA, plus bonusuri consistente de la sponsori.

Greu cu Cosmin Olăroiu și Dan Petrescu

Olăroiu a explicat în repetate rânduri că, pe vremea lui Mircea Sandu, a existat o fereastră de oportunitate de a-i prelua pe „tricolori", dar momentul a fost ratat din cauza unor reacții întârziate de la FRF. Iar recent a subliniat că nu poate veni chiar în locul lui Mirel, copilul său de suflet, cu care a lucrat și la Steaua, și în zona arabă. În plus, cota financiară a lui Oli e amețitoare.

Petrescu a intrat și el la negocieri federale înainte ca Federația să-l numească pe Contra. Discuțiile au căzut atunci pentru că "Bursucul" era sub contract cu CFR, de unde nu s-a putut elibera. Ar fi trebuit să achite clauze de reziliere, pe care n-a dorit să și le asume, nici FRF n-a marșat la un asemenea scenariu.

 Ca și Olăroiu, Petrescu e recunoscut drept un tip nemaleabil la capitolul bani, așa că inclusiv pentru fostul internațional tratativele ar fi anevoioase. „Fără 600-700 de mii de euro, Petrescu e greu de angajat, chiar dacă ar putea intra în discuție eventuale bonusuri consistente de calificare", punctează un apropiat al tehnicianului.

Dezbaterea zilei, 1 aprilie » Cine e de vină pentru situația jalnică în care se află naționala?
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 1 aprilie » Cine e de vină pentru situația jalnică în care se află naționala?

Ar rămâne Hagi, o soluție care ar surâde Federației din mai multe perspective: „Regele" a lucrat cu mulți dintre actualii „tricolori" și o venire a lui alături de Burleanu ar echivala cu lovitura de imagine decisivă față de opoziția aflată oricum într-o stare de sedare. Nici Hagi nu e însă ieftin, „fără 500.000 de euro n-ai cum să-l convingi", spun surse GSP, dar pare, în acest moment, pista cea mai abordabilă la modul realist.

Riscant cu Adrian Mutu la națională, în locul lui Mirel Rădoi

Oricum, ceea ce plănuiește însă discret Federația este, de fapt, urcarea lui Adrian Mutu în fruntea primei reprezentative. Ar însemna o mișcare periculoasă, căci, după eșecul lui Rădoi, a aduce un selecționer din același film, foarte tânăr, încă neșcolit, cu rezultate nici măcar la nivelul lui Mirel la U21. Ar fi o carte extrem de riscantă.

Mutu are totuși avantajul net că e în curtea FRF, ar accepta, probabil, un salariu la nivelul de avarie asigurat și pentru Rădoi, adică 250.000 de euro. Și, la fel ca Mirel în 2019, vine după un European de tineret finalizat cu destule plusuri, chiar dacă Vlad și compania n-au trecut de grupă. 

Radu Paraschivescu, definiție genială pentru jocul României lui Rădoi: „Un cuțit fără lamă, căruia îi lipsește mânerul”
Armenia - România 3-2
Radu Paraschivescu, definiție genială pentru jocul României lui Rădoi: „Un cuțit fără lamă, căruia îi lipsește mânerul”

Surpriza Chivu la România U21

Planul-șoc al Federației: Mutu în locul lui Rădoi + Cristi Chivu la U21!
Cristi Chivu, favorit pentru România U21

Una dintre mutările la care visează șefii de la Casa Fotbalului e cooptarea lui Cristi Chivu la lotul U21. Fostul căpitan al „tricolorilor" conduce în prezent trupa U18 a lui Inter Milano, după ce a trecut și pe la grupele U14 și U17, iar aducerea lui la tineretul României ar face parte din același plan de imagine ca în cazul lui Hagi. 

Chivu s-a numărat printre susținătorii principali ai lui Lupescu la alegerile federale anterioare, a ieșit complet din spațiul public românesc după ce „Kaiserul" a pierdut scrutinul în fața lui Burleanu, iar șansele ca el să facă acum pasul spre FRF sunt foarte reduse. 

Trebuie să vorbim de schimbări majore la FRF, atât administrativ, cât şi la nivel sportiv. E o umilinţă mult prea mare să ne bată şi Armenia
Justin Ștefan, secretar general LPF

VIDEO Rădoi: „Mi-e greu să fac promisiuni pe care nu le pot îndeplini”

INTERVIU EXCLUSIV Cum facem socoteala după Euro: „Să nu fim disperați! Important e să nu dispară jucătorii, cum s-a mai întâmplat”

Susținere din Liga 1 pentru Mirel Rădoi: „Nu înțeleg de ce trebuie să îl crucificăm”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (113)
calinescu_
calinescu_  •  02 Aprilie 2021, 19:02

MUTU A FOST PESTE TOTI SI CA FOBALIST ...!!!! EL A FOST VEDETA SI IN ITALIA SI IN ANGLIA ....!!!! HAGI DOAR LA GALATASARAI ....!!!! CA ANTRENORARE CEL PUTIN 10 CLASE PESTE RADOI. SIGUR ISI VA INDEPLINI VISUL SI VA ANTRENA LA FLORENTA ...!!!

sibelius
sibelius  •  02 Aprilie 2021, 18:57
Postat de Florin Romeo Stoica pe 02 Aprilie 2021, 17:41

Cu Mutu chiar ca ar fi o mare, mare teapa! Nu are veleitati de antrenor de nationala! A beneficiat de un lot cu foarte multe talente si nu a stiut , nu a avut capacitatea sa le disciplineze si aseze in teren, sa le determine sa munceasca, sa alerge, sa fie primii in a lovi balonul!

Doar fraza cu "gradinita Maicii Domnului" lipseste.

400132913988647
Florin Romeo Stoica  •  02 Aprilie 2021, 17:41

Cu Mutu chiar ca ar fi o mare, mare teapa! Nu are veleitati de antrenor de nationala! A beneficiat de un lot cu foarte multe talente si nu a stiut , nu a avut capacitatea sa le disciplineze si aseze in teren, sa le determine sa munceasca, sa alerge, sa fie primii in a lovi balonul!

Vezi toate comentariile (113)
Comentează