FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV S-a stabilit cine transmite meciurile României din preliminariile Euro 2024 » Ce post TV va avea exclusiv dubla decisivă pentru locul 2!

Anul 2023 va însemna pentru naționala României încă o încercare de a reveni la un turneu final după o pauză foarte lungă. De această dată în joc e accesul la un Campionat European, cel care în 2024 va fi găzduit de Germania.
Anul 2023 va însemna pentru naționala României încă o încercare de a reveni la un turneu final după o pauză foarte lungă. De această dată în joc e accesul la un Campionat European, cel care în 2024 va fi găzduit de Germania.

Articol de - Publicat vineri, 30 decembrie 2022 16:41 / Actualizat vineri, 30 decembrie 2022 16:59

Anul 2023 va însemna pentru naționala României încă o încercare de a reveni la un turneu final după o pauză foarte lungă. De această dată în joc e accesul la un Campionat European, cel care în 2024 va fi găzduit de Germania. 

Tragerea la sorți, care a avut loc în această toamnă, la Frankfurt, ne-a adus adversari accesibili, iar șansele de a obține calificarea sunt parcă mai mari decât la precedentele campanii. România va face parte dintr-o grupă alături de Elveția, mare favorită, dar și Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Primele două clasate merg la Euro.

„Nenorocitule!” » Cornel Dinu descrie duelul încins cu Pelé de la Mondial: „Eram convins că o să-l curăț la glezne”
A MURIT PELE
„Nenorocitule!” » Cornel Dinu descrie duelul încins cu Pelé de la Mondial: „Eram convins că o să-l curăț la glezne”

Cine transmite meciurile României din preliminariile Euro 2024

Drepturile TV pentru aceste jocuri sunt deținute împreună de două posturi TV, Antena 1 și Prima TV, însă niciun meci nu va putea fi urmărit simultan pe cele două televiziuni. Cum în grupă vor fi 10 meciuri, cele două trusturi media și-au ales pe rând, conform contractului, câte un meci, astfel că fiecare va difuza 5 confruntări. 

Dacă dubla cu Elveția va fi împărțită, partida din deplasare va fi pe Prima TV, iar cea de acasă pe Antena 1, în schimb, ambele confruntări cu Israel, care măcar pe hârtie par să conteze decisiv în privința ocupantei locului secund, care asigură calificarea la Euro, vor fi în exclusivitate pe Prima TV.

Cine sunt experții care vor analiza meciurile României

Cele două posturi și-au împărțit meciurile echipei naționale și pe parcursul anului 2022, când „tricolorii” au disputat 6 jocuri oficiale, în grupa din Liga Națiunilor, în care s-au clasat pe ultimul loc. 

Echipa de comentatori de la Prima TV, pentru confruntările României, e formată din Costi Mocanu și Emil Grădinescu, în timp ce experții care vor comenta înainte și după finalul jocurilor sunt Gică Popescu și Florin Răducioiu, în vreme ce la Antena 1, comentatori vor fi Felix Drăghici și Andrei Rădulescu, iar expert e Adrian Mutu.

România n-a mai fost la un Campionat European din 2016, când turneul final a avut loc în Franța. Atunci ne-am calificat de pe locul 2, ocupat într-o grupă cu Irlanda de Nord, Grecia, Ungaria, Finlanda și Feroe. 

În schimb, la precedentul Euro am ratat accesul, după ce am terminat abia pe poziția a 4-a în grupă, după Spania, Suedia și Norvegia. Apoi, am mers în semifinalele barajului, grație clasării din Liga Națiunilor, dar am fost eliminați de Islanda, scor 1-2, într-un meci jucat în deplasare.

Campionatul European din 2024 va fi găzduit de Germania, între 14 iunie și 14 iulie, iar cele 51 de partide se vor disputa pe 10 stadioane, din 10 orașe. Turneul final va fi transmis în România de Pro TV.

Programul României în preliminariile CE 2024 și ce post TV va transmite în direct

DataMeciulCine transmite
25 martieAndorra - RomâniaAntena 1
28 martieRomânia - BelarusPrima TV
16 iunieKosovo - RomâniaAntena 1
19 iunieElveția - RomâniaPrima TV
9 septembrieRomânia - IsraelPrima TV
12 septembrieRomânia - KosovoAntena 1
12 octombrieBelarus - RomâniaAntena 1
15 octombrieRomânia - AndorraPrima TV
18 noiembrieIsrael - RomâniaPrima TV
21 noiembrieRomânia - ElvețiaAntena 1

VIDEO. Edi Iordănescu, analiză a grupei pentru calificarea la EURO: „Putem ataca primul loc”

Citește și:

13.000 de euro pentru Cupa Campionilor » După aproape 37 de ani de la cucerirea trofeului, Steaua are din nou Cupa Campionilor în posesie

Bătrânul „Dinamo”, ultimele săptămâni în mizerie » Stadionul din „Ștefan cel Mare” se degradează pe zi ce trece

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
ku.ba
ku.ba  •  31 Decembrie 2022, 11:49

Cu iedy polityco facem maxim 5 puncte și terminam pe locul 4.

cineva90
cineva90  •  31 Decembrie 2022, 03:52

Nu mai fiți asa cârcotași (ca tot vorbeam de prima tv) trebuie sa recunoașteți ca suntem cei mai buni din grupa asta.....după Elveția, Israel și Kosovo.....și suntem mult înaintea Andorrei. ....deci succes garantat ptr locul 2 DIN COADA ca locul 1 e mai greu.....

balotelli
balotelli  •  30 Decembrie 2022, 23:50
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 30 Decembrie 2022, 17:33

Frate cum nu se putea mai rau ....daca il pun astia pe Dragoș Borchină sa comenteze ...sa se uite ei cu familia lor !!! Nu credeam ca exista comentatori mai slabi decat Mironica si Angheluta .... A aparut asta cu glumele lui proaste ...in ziua de azi nu se mai comenteaza meciul ....SE BARFESTE SI SE FACE MISTO !!! iar noi trebuie sa ascultam pe toti parvenitii !!!

Frate,... Like și respect pentru comentariu. Perfect de acord cu tot ce ai zis. Da' n-am cum să nu te-ntreb: tocmai pe tine să te deranjeze că se face mișto? :-))) Pe bune? De câte ori deschid Gsp-ul te văd că faci mișto peste tot pe unde intri, indiferent de subiect,... mai ceva ca vecinu' tău Catalynn. Să nu mă-nțelegi greșit: te apreciez pentru asta. E unul dintre motivele pentru care accesez articolele despre FCSB. Dar să spui acum că te deranjează mișto'-ul,... cred că faci mișto de noi zicând asta, vere! :-))).

Vezi toate comentariile (17)
Comentează