FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA U21

Rădoi a spus tot! Detalii despre conflictul cu Ionuț Lupescu + cum a analizat mandatul lui Burleanu: "Toată lumea a văzut că a fost o greșeală"

FOTO: frf.ro
FOTO: frf.ro

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 martie 2018 17:10

Recent numit în funcția de director sportiv al naționalei U21, Mirel Rădoi a vorbit despre conflictul pe care l-a avut în trecut cu Ionuț Lupescu, principalul favorit să câștige alegerile pentru președinția FRF. 

"E mult spus că a fost o ceartă între mine și Ionuț Lupescu. Că a degenerat puțin, e adevărat. Recent, ne-am salutat la un meci demonstrativ la Craiova. Nu cred că el, dacă va câștiga alegerile, va lua decizia ca eu să plec.

Știu pentru ce am venit, să ajut jucătorii de la 17 ani să progreseze. Când va expira perioada de contract, voi vedea. În funcție de raportul pe care îl voi efectua periodic, cei din Comisia Tehnică vor lua o decizie.

În 2016 am mai avut o altă discuţie, pentru echipa de seniori, când era Daum selecţioner. I-am refuzat atunci, dar am acceptat acum. Sper să nu se supere Adi Mutu pe mine, dar poziţia de director de la prima reprezentativă o văd mai mult onorifică. E o muncă mult mai practică din postura de director la U21.

Vreau o comunicare mult mai bună cu echipele de club, nu vreau să ajungem în situaţia când cluburile refuză să dea jucători la naţională. Asta i-am spus şi lui Răzvan Burleanu. Vreau ca toată lumea să fie mulţumită. Eu lucrez doar pe partea tehnică, nu pe cea administrativă. Nu am simţit că mă folosesc pentru imagine în această campanie. Ei au fost de acord cu tot ce le-am cerut, aşa că nu-mi fac griji".

Rădoi a fost chestionat să analizeze mandatul lui Răzvan Burleanu la Federație, însă a refuzat să ofere un răspuns concludent.

"Nu sunt în măsură să judec ce a făcut Răzan Burleanu. Toată lumea a văzut că numirea lui Daum a fost o greșeală, dar au refăcut această greșeală prin numirea lui Contra, care e o soluție foarte bună.

Naționalele de U17 și U19 sunt calificate la turneele de elită, naționala U21 are șanse de calificare la European. Lucrurile au mers bine pe parte sportivă", a declarat Mirel Rădoi, la TV Telekom Sport. 

LUPESCU L-A SCOS pe rădoi DIN "NAȚIONALĂ"

În 2010, Ionuț Lupescu, care atunci era director general la FRF, l-a criticat pe Mirel Rădoi, spunând că trece printr-o formă slabă de când a plecat în țările arabe. Cearta dintre cei doi a dus la retragerea de la națională a lui Rădoi.

"A fost acea declaraţie pe care a dat-o Ionuţ Lupescu după înfrângerea din Franţa, că sunt în scădere de când joc în Arabia Saudită. M-a deranjat foarte tare! Păi, nu tot acolo eram şi când am făcut 1-1 la Paris? Atunci nu mai eram în scădere? E anormal să se discute în public astfel de probleme care ţin de intimitatea echipei. Era foarte simplu să vorbească faţă în faţă cu mine, să-mi spună deschis părerea lui, mai ales că eu sunt primul nemulţumit de evoluţiile mele de la naţională.", spunea Rădoi în 2010.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
2727188477313446
Catalin Nistorescu  •  09 Octombrie 2019, 06:44

Nu e normal ca un fost jucator care a refuzat sa mai joace la echipa nationala , din motive puerile , sa ajunga sa fie angajat la FRF . Daca se intampla la arabi (unde juca atunci) era pedepsit ...

ray51
ray51  •  18 Martie 2018, 09:43

Daca nu ar mai fi orgolii la nivelul oricarui for de conducere, lucrurile ar merge din ce in ce mai bine.

lukasoil17
lukasoil17  •  17 Martie 2018, 21:23
Postat de sala_dalles pe 17 Martie 2018, 19:40

La arabi nu e recunscut BAC-ul din Romania si oricum mai important e sa te ingroape in dolari decit sa faci foamea ca Liiceanu si sa dai cu trompeta !

n-am treaba cu arabii.....functia de director implica niste studii

Vezi toate comentariile (9)
Comentează