FOTBAL  »  NATIONALA  »  REVENIRE

Obstacol pentru „tricolori” în drumul spre Euro 2024: „Diamantul, fabrica noastră de goluri, poate evolua din nou la națională”

Eran Zahavi, în duel cu Pique / FOTO: GettyImages
Eran Zahavi, în duel cu Pique / FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 22:12 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 22:12

Eran Zahavi (35 de ani), golgheterul all-time al naționalei israeliene, ar putea fi convins să joace în preliminariile Euro 2024 împotriva României. 

Pe 15 septembrie 2022, Eran Zahavi a luat o decizie surprinzătoare. S-a retras de la naționala Israelului, pentru că selecționerul Alon Hazan și directorul sportiv Yossi Benayoun nu i-au permis să doarmă singur în cameră în cantonament.

Eran Zahavi, cel mai prolific în campionat

Acum însă, noul președinte al federației (IFA), Moshe "Shino" Zoaretz, vrea să-l convingă pe golgheterul all-time al reprezentativei să revină la lot. Să joace în preliminariile Euro 2024 și contra României, pe 9 septembrie și 18 noiembrie (returul la Ierusalim).

Zoaretz a fost convins de prestațiile excelente ale lui Zahavi. Vârful în vârstă de 35 de ani, întors la Maccabi Tel Aviv vara trecută, tocmai a reușit o "dublă" luni, la 3-0 cu Maccabi Haifa, și e cel mai prolific jucător din campionatul israelian, cu 12 goluri, la fel ca Omer Atzili (Maccabi Haifa).

„Se rezolvă problema”

„Diamantul, fabrica noastră de goluri, poate evolua din nou la națională. Nu mă amestec la cine e convocat, e doar misiunea lui Hazan și Benayoun. Dar dacă ei cred că merită chemat, atunci se rezolvă problema", a declarat președintele IFA.

Zoaretz intenționează să lămurească totul într-o întâlnire la care să participe și el, alături de Zahavi, Hazan și Benayoun. Nici cei de la Maccabi Tel Aviv nu acceptă ca un fotbalist precum Zahavi să nu joace pentru Israel.

33 de goluria înscris Eran Zahavi, record la naționala Israelului, în 70 de selecții

Transferat la Salzburg

Oscar Gloukh, 18 ani, mijlocaș ofensiv, considerat marele talent al fotbalului israelian, două selecții, un gol pentru naționala de seniori a Israelului, tocmai s-a transferat. Va juca la RB Salzburg, care îi va plăti lui Maccabi Tel Aviv 6 milioane de euro și un procent din viitorul transfer. Și Gloukh va evolua probabil contra României, în campania pentru Euro. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Pep îi pune pe jar pe catalani: „Dacă m-ar suna Barcelona, m-aș duce”

Răzvan Lucescu e „nașul” lui Panathinaikos » Calificare fără emoții în semifinalele Cupei Greciei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
socal
socal  •  26 Ianuarie 2023, 22:58

Irelevant, noi ne batem cu Kosovo pentru locul 3.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează