FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARGENTINA 3-2

Rivaldo și Berbatov fac plecăciuni în fața lui Hagi, la 26 de ani de la România - Argentina 3-2: „Era ca Maradona! Brazilia - România ar fi fost o semifinală entuziasmantă”

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iulie 2020 11:33 / Actualizat vineri, 03 iulie 2020 12:59

Azi se împlinesc 26 de ani de la memorabilul meci România - Argentina 3-2, la Campionatul Mondial din 1994. Brazilianul Rivaldo și bulgarul Berbatov vorbesc despre acel joc fabulos. 

Pe 3 iulie 1994, la Pasadena, în fața a peste 90.000 de spectatori, „tricolorii” învingeau naționala lui Redondo, Batistuta, Simeone și Balbo cu un incredibil 3-2, după „dubla” lui Ilie Dumitrescu și golul lui Hagi .„Pumele” plecaseră în America să cîştige trofeul, însă visul li s-a spulberat în „optimi”, când Hagi şi Generaţia de Aur i-au învins cu 3-2.

Din păcate, drumul României către „careul de ași” al Acelui Mondial a fost stopat de înfrângerea dramatică suferită în „sfertul” cu Suedia. În cazul unui succes, „tricolorii” ar fi urmat s-o întâlnească în semifinale pe Brazilia, echipa care avea să câștige Mondialul american. În cealaltă semifinală, Italia a bătut Bulgaria lui Stoicikov cu 2-1. 

Rivaldo: „Sunt sigur că România ar fi oferit un joc mai interesant decât Suedia”

La 26 de ani distanță, brazilianul Rivaldo și bulgarul Dimitar Berbatov, doi foști mari atacanți, în prezent ambasadori Betfair, au vorbit pentru fanii lor din România despre forța de la acea vreme a „Generației de Aur”

„Sunt sigur că România ar fi oferit un joc mai deschis și mai interesant decât Suedia în semifinale, din cauză că era o echipă ofensivă. Probabil că Brazilia și-ar fi asumat rolul de favorită, în timp ce România ar fi jucat fără presiune și ar fi putut folosi acest lucru în avantajul ei pentru a produce o surpriză. 

Ar fi fost un meci entuziasmant, sunt sigur. Hagi era într-o formă grozavă, la fel ca restul echipei României și ar fi fost interesant să vedem un astfel de meci”. 

„Sigur că rivalitatea pe care o poartă Brazilia cu Argentina a dus la bucurie din partea noastră atunci când România a reușit să elimine Argentina din turneu. Brazilienii își doresc mereu să vadă Argentina eliminată, la fel cum și invers, argentinienii și-ar dori ca Brazilia să nu obțină rezultate bune. E normal că brazilienii au sărbătorit acea victorie a României în fața Argentinei”, a mai spus Rivaldo, potrivit Betfair. 

Berbatov: „Stângul lui Hagi era grzoav, iar ca statură semăna cu Maradona”

Dimitar Berbatov avea doar 13 ani în 1994, dar e convins că Bulgaria (învinsă atunci de Suedia cu 4-0 în finala mică), ar fi bătut România într-o potențială confruntare.

„Îmi aduc aminte cel mai mult de Hagi, care e un prieten bun al lui Stoichkov – amândoi stângaci. Stângul lui Hagi era incredibil, iar ca statură semăna cu Maradona. Amândoi reușeau, aveau aceeași viziune pe teren și semănau - prin marcarea golurilor, pasele decisive, felul în care improvizau pe teren și tot ce îți mai poți dori de la un jucător grozav de fotbal. Nu există dubiu că Hagi este cel mai bun jucător pe care l-a dat România.

Mereu mi-a plăcut să-l urmăresc jucând, pentru că mereu făcea lucruri neobișnuite pe care îmi plăcea să le văd într-un meci. Gheorghe Popescu era, de asemenea, un fundaș grozav și un alt prieten bun al lui Stoichkov. Știa cum să se apere și gândea mereu cu doi-trei pași înaintea celorlalți jucători”, a mărturisit Berbatov, conform sursei citate. 

Dacă Bulgaria întâlnea România în 1994, cred că am fi câștigat acel meci. Ar fi fost dificil, ambele echipe fiind extraordinare, însă cred că am fi câștigat lamustață. Cred că amândouă au surprins pe toată lumea, fiindcă erau două țări balcanice care au jucatun fotbal foarte bun și au demonstrat că au jucători grozavi. Bulgaria și România sunt țări care respiră fotbal, precum Croația, Serbia sau Macedonia. Mereu avem jucători talentați. Din păcate, campionatele noastre naționale nu sunt la nivelul din Anglia, Italia sau Germania, și din acest motiv mulți fotbaliști tineripleacă din țară pentru a demonstra cât de buni sunt” - Dimitar Berbatov

Citește și alte știri despre naționala României: 

VIDEO Ar fi apărat Bogdan Stelea penaltyuri cu Irlanda și Suedia? Jurământul neștiut care ar fi putut schimba destinul Generației de Aur: „Ce portar ești tu dacă nu scoți niciuna?!”

VIDEO. 30 de ani de la România - Argentina » Gică Hagi, pentru GSP: „Atunci am fost mai bun decât Maradona”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
belane
belane  •  03 Iulie 2020, 19:26
Postat de kamouniyak pe 03 Iulie 2020, 14:41

Rivaldo ce sa zica?? Vrei sa nu mai joace ilegitimul fiu la Academie??

:)) de ce este ilegitim ? din ce stiu, Rivaldinho este primul sau fiu din prima casatorie.

kamouniyak
kamouniyak  •  03 Iulie 2020, 14:41

Rivaldo ce sa zica?? Vrei sa nu mai joace ilegitimul fiu la Academie??

Vezi toate comentariile (2)
Comentează