FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA 1-0

VIDEO „Trebuie să perfecționeze aspectul ăsta” » Fostul șef din fotbalul românesc acordă calificative mixte pentru Bancu după România - Finlanda

Nicușor Bancu // foto: GSP +38   FOTO
Nicușor Bancu // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 iunie 2022 07:45 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 09:59

Dumitru Dragomir (76 de ani), fost președinte al LPF, a lăudat contribuția ofensivă a lui Nicușor Bancu (29) în România - Finlanda 1-0, dar spune că apărătorul lateral mai are de lucrat pe faza defensivă. 

  • România mai are un singur meci de jucat în iunie, marți, pe 14, cu Muntenegru (ora 21:45, stadion Giulești, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaTV)

Nicușor Bancu, autorul unicului gol în victoria României cu Finlanda, a primit un mesaj la scurt timp după finalul meciului din Giulești, din partea lui Dumitru Dragomir.

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal i-a transmis olteanului „să își perfecționeze faza de apărare”. Și a amintit de cea mai mare ocazie a Finlandei, din minutul 51, când Florin Niță a salvat spectaculos. O minge lungă a depășit apărarea României, inclusiv pe Bancu, la respectiva acțiune.

Ce noroc! Rezultat perfect pentru România în Muntenegru - Bosnia » Ungaria obține un nou rezultat uriaș!
LIGA NAȚIUNILOR
Ce noroc! Rezultat perfect pentru România în Muntenegru - Bosnia » Ungaria obține un nou rezultat uriaș!

Dumitru Dragomir, calificative mixte pentru Bancu după Finlanda - România

„I-aș da nota 10 lui Bancu pentru faza de atac și nota 6 pentru faza de apărare. Sigur va vedea asta, că voi scrieți. Să facă de așa natură încât să își perfecționeze și faza de apărare. Dar nu a fost numai vina lui, cât și vina fundașului central, care n-a dublat pasa lungă, venită pe partea lui.

Aș mai vrea să-l remarc pe Marius Marin, a jucat cred că cel mai bine. A scos nemaipomenit, a avut capacitate de efort ieșită din comun. A jucat bine, bine. Echipa națională a vrut, a alergat nemaipomenit. 

Nici Pușcaș nu a jucat rău, a alergat, a dislocat apărarea adversă. Iar în poartă este de felicitat acest portar care de 1-2 ani apără senzațional. E de felicitat, deși echipa adversă a fost destul de modestă. Olaru a fost printre cei mai buni”, a afirmat Dragomir la GSP Live.

Bancu a încheiat partida cu 3 respingeri, o intercepție și două tackling-uri. A câștigat 4 dueluri din 7 la nivelul gazonului și a pierdut singurul duel aerian pe care l-a disputat. Fotbalistul Craiovei a comis un fault.

Clasamentul actualizat în grupa României de Nations League

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia3:25
2. Finlanda3:24
3. Muntenegru3:34
4. România1:33

Toate formațiile au câte 3 meciuri disputate

Ce urmează pentru România în Nations League: 

  • 14 iunie: România - Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Mai multe știri despre România - Finlanda: 

Cel mai slab conform cifrelor, Octavian Popescu e adulat de Dumitru Dragomir: „Absolut excepțional la nivel tactic. După ce l-au scos, a fost haos!”

Cătălin Țepelin, după victoria la limită cu Finlanda: „Hai să nu devastăm rafturile cu șampanie, că nu s-a câștigat mare lucru”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează