FOTBAL  »  NATIONALA  »  JOCURILE OLIMPICE

FRF, prima reacție după tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice! Detalii despre negocierile pentru convocări

FOTO: Raed Krishan/GSP
FOTO: Raed Krishan/GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 11:36 / Actualizat miercuri, 21 aprilie 2021 14:55

Naționala României și-a aflat adversarele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în intervalul 22 iulie-7 august.

Reprezentativa României va face parte din Grupa B , alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras. „Tricolorii” au picat într-o grupă cu adversare accesibile și au șanse la calificarea în semifinale. 

Mihai Stoichiță, directorul Tehnic al FRF, a vorbit despre tragerea la sorți, spunând că naționala Hondurasului ar putea pune pune probleme „tricolorilor”. În plus, oficialul Federației a vorbit și despre dificultățile în ceea ce privește stabilirea lotului pentru Tokyo.

„Spui că grupa e bună după ce te califici. La prima vedere, e o grupă mai accesibilă decât oricare alta. Honduras poate fi o echipă puternică, care să pună probleme. Am fost de multe ori acolo, cunosc echipa. Honduras are jucători buni.

Acum depindem foarte mult de ce jucători ducem noi în Japonia. Nu putem face previziuni până când nu știm ce acorduri vom avea din partea cluburilor, într-o perioadă care nu în calendarul FIFA.. Nu știm clasamentul final din campionate. E devreme să ne pronunțăm. Asta e situația.  

Vom negocia cu cluburile și să vedem ce putem lua pentru a face o națională care poate să profite de acest moment, care pare favorabil. E mai simplu sa negociezi cu cei din România decât cu cei din străinătate. Sunt multe lucruri care trebuie gândite, strategia va fi făcută în săptămânile următoare”, a spus Mihai Stoichiță la Pro X.

Program România la Jocurile Olimpice

  • 22 iulie: Noua Zeelanda - Coreea de Sud, Honduras - România (ora 14:00, ora României)
  • 25 iulie: Noua Zeelanda - Honduras, România - Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)
  • 28 iulie;  România - Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud - Honduras

Mirel Rădoi va putea duce în Japonia jucători născuți după 1 ianuarie 1997, plus alți trei în afara criteriului de eligibilitate. Va fi un lot de 23 de fotbaliști, e deja anunțată o listă preliminară de 61 de oameni, din care se va alege grupul final. Nu lipsesc vedetele I. Radu, Pașcanu, Manea, Man, I. Hagi, Coman, Mihăilă, Cicâldău, Moruțan, Olaru sau A. Ciobanu.

Cum ar arăta cel mai bun „11” al României: I. Radu - Cr. Manea, Nedelcearu*, Pașcanu, Bancu - R. Marin* (Cicâldău), N. Stanciu* - Man, I. Hagi, Mihăilă - Fl. Coman (A. Ivan)

VIDEO Ioan Sdrobiș despre Mirel Rădoi: „Din minutul 80, dacă conduci, trebuie să conservi rezultatul”

Citește mai multe știri despre naționala României: 

România și-a aflat adversarele la turneul olimpic de fotbal! Cum arată grupele de la Jocurile Olimpice

Gigi Becali negociază pentru un mijlocaș de „națională” » Vrea să-l reprofileze în fundaș la FCSB!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează