FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

EXCLUSIV Edi Iordănescu s-a supărat pe un stranier aflat pe lista preliminară și nu l-a mai convocat » Ce l-a deranjat pe selecționer

Alex Dobre // FOTO: Imago
Alex Dobre // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 24 mai 2022 12:25 / Actualizat marti, 24 mai 2022 14:56

Azi a fost anunțat lotul României pentru meciurile pe care le va juca în iunie în Liga Națiunilor. Deși se afla pe lista preliminară, Alexandru Dobre nu a fost convocat de Edi Iordănescu.

  • Între 4 și 14 iunie, România va juca 4 partide în grupa din Liga Națiunilor: Muntenegru (d), Bosnia (d), Finlanda (a), Muntenegru (a)

Selecționerul a decis să nu mizeze pe extrema de 23 de ani de la Djion, din Liga a 2-a din Franța.

Edi Iordănescu a anunțat lotul complet pentru meciurile din Liga Națiunilor » 3 jucători convocați în premieră
LIGA NAȚIUNILOR
Edi Iordănescu a anunțat lotul complet pentru meciurile din Liga Națiunilor » 3 jucători convocați în premieră

Iordănescu, deranjat de Alexandru Dobre 

Din informațiile Gazetei, Edward Iordănescu a fost foarte deranjat de atitudinea lui Dobre și, chiar dacă era pe lista scurtă, nu l-a convocat, pentru că aștepta o altă atitudine față de echipa națională.

Iordănescu le-a transmis clar celor din staff că „la mine nu funcționează poziția de forță și presiunea”, astfel că nu a dorit să mizeze pe jucătorul din Ligue 2.

 Totuși, asta nu înseamnă ca pe viitor în funcție de evoluțiile lui să nu fie chemat la echipa națională. Mai mult, surse din FRF au dezvăluit că între cei doi va avea loc o discuție față-n față. 

 În acest sezon, Dobre are 31 de partide jucate. A marcat 9 goluri și a dat 4 pase de gol. 

1.000.000 de euroe cota lui Alexandru Dobre, potrivit transfermarkt

Dobre, serie de declarații dure

 De-a lungul ultimelor luni, Dobre a declarat de mai multe ori că este nemulțumit de faptul că nu este luat în calcul pentru echipa națională.

  • „Nu mai sunt interesat de echipa națională a României. Cei de acolo mă fac să mă simt inexistent, invizibil. Nu mi-au respectat munca” 
  • „În ciuda performanțelor mele foarte bune, jucând meci de meci, nu înțeleg de ce nu sunt chemat la echipa națională, dar nu sunt eu în măsură să iau această decizie. Nu știu dacă cineva mă urmărește cu adevărat pentru că, din ceea ce observ la fiecare convocare, indiferent de selecționer, se pare că pe mine nu mă vede nimeni”
  •  „Nu am avut nicio discuție, nu m-a sunat absolut nimeni. În vara trecută nu prea jucam, dar am revenit, a venit un antrenor nou, am început să dau randament meci de meci, goluri, pase de gol, am ieșit și jucătorul lunii și am fost inclus în echipa săptămânii, dar se pare că lucrurile astea nu trezesc interesul nimănui”
  •  „Nu înțeleg ce ar trebui să fac, mai ales că Ligue 2 este un campionat foarte puternic, sunt extrem de mulți jucători, este o piață foarte mare. Este foarte greu să joci în Ligue 1 și Ligue 2 deoarece toate academiile scot jucători pe bandă rulantă. Cred că e cea mai mare piață din momentul de față, chiar și peste Anglia. Nu la calitate, dar la scos jucători cred că Franța este pe primul loc” 
  • „Eu nu știu dacă sunt urmărit, în primul rând. Dacă aș fi urmărit, nu înțeleg care ar fi motivul pentru care n-aș putea fi chemat. Ce ar putea fi? Că nu joc? Joc. Că nu marchez? La o echipă din a doua jumătate a clasamentului, cum suntem în momentul de față, marchez cât este posibil”
  • „Pase de gol? Am dat.  Dar pe lângă goluri și pase de gol, ce aduc jocului? Cât fac faza de atac, cât fac faza defensivă? Eu cred că naționala are nevoie de lucrurile astea - ce aduc jocului, cum creez ocazii și așa mai departe, dar, așa cum am mai spus, se pare că nimeni nu le vede sau nu vrea să le vad Mă face și pe mine să mă gândesc dacă să mai accept să vin vreodată”
  • „Probabil dacă mi-aș lua cetățenia franceză sau engleză aș fi chemat mult mai repede, mai ales dacă aș ajunge la un club mai mare, așa cum îmi doresc.”
  • „Nu mă miră decizia lui Ștefan Radu, de exemplu. Acum înțeleg și eu mult mai bine de ce nu a acceptat atunci și de ce probabil nu acceptă nici acum”

Programul naționalei în Liga Națiunilor

  • 4 iunie: Muntenegru 0 România, ora 21:45, Podgorica (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina - România, ora 21:45, Zenica (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România - Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45 (Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  •  26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45 (Prima TV, liveTEXT pe GSP.ro)

VIDEO Adrian Mihalcea îi ține partea lui Edward Iordănescu: „Problema națioalei nu este selecționerul”

Citește și: 

Alegerile LPF : Gino Iorgulescu, ales în unanimitate pentru al treilea mandat de președinte

EXCLUSIV FC Dinamo moare, trăiască CS Dinamo! Iată planul pregătit în „Ștefan cel Mare”, în cazul în care echipa din prima ligă retrogradează!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
MaxiP
MaxiP  •  25 Mai 2022, 12:06

Hanca?! Cu asta ai zis tot, dacă asta nu are loc de Hanca...

mattteo
mattteo  •  24 Mai 2022, 17:32
Postat de leu.mr pe 24 Mai 2022, 16:00

Eject !

Edi sau Alex Dobre? Eject lui Edi zic eu

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  24 Mai 2022, 17:16

Unii cu comentatul, alții cu răspunderea....

Vezi toate comentariile (15)
Comentează