FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD

Echipă inedită pentru România cu Macedonia de Nord » 6 decizii surprinzătoare luate de Mirel Rădoi

Mirel Rădoi, selecționer România
Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2021 21:11 / Actualizat joi, 25 martie 2021 21:34

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a surprins total prin formula de start pe care a ales-o pentru meciul cu Macedonia de Nord, primul din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022.

Primul „11” trimis pe teren de Rădoi curpinde 8 fotbaliști care au trecut pe la FCSB, în timp ce jucători aflați în mare formă sunt lăsați pe banca de rezerve.

1. Florin Niță în locul lui Ionuț Radu

În poartă, Mirel Rădoi a decis să meargă pe mâna lui Florin Niță, goalkeeper cu evoluții impresionante la Sparta Praga în acest sezon. Asta deși în lot se află și Ionuț Radu, fostul său portar de la U21 și unul dintre favoriții săi. Faptul că Radu nu mai joacă de mai bine de un an a cântărit însă decisiv în alegerea selecționerului.

2. Ovidiu Popescu, titular în banda dreaptă

O decizie cu adevărat surprinzătoare este titularizarea lui Ovidiu Popescu pe postul de fundaș dreapta. Jucătorul lui FCSB se află, astfel, la debutul pentru echipa mare a României! Pe bancă a fost lăsat Vasile Mogoș, apărătorul dreapta a lui Chievo, integralist mai mereu în Serie B în acest sezon.

3. Ionuț Nedelcearu, lăsat pe banca de rezerve

Partenerul căpitanului Vlad Chiricheș în centrul apărării este Andrei Burcă, stoperul lui CFR Cluj, nu Ionuț Nedelcearu, fundașul lui AEK Atena, cu 36 de meciuri jucate în acest sezon.

4. Florin Tănase, titular în spatele atacantului

Deși Florin Tănase este golgeterul Ligii 1 și unul dintre cei mai în formă fotbaliști ai campionatului intern, prezența sa în formula de start poate fi surprinzătoare, în condițiile în care pe postul de mijlocaș ofensiv ar fi putut evolua și Alexandru Maxim, Ianis Hagi și Alexandru Cicâldău.

5. Ieșit din formă, Florinel Coman este titular

Cea mai mare surpriză este titularizarea lui Florinel Coman în fața lui Valentin Mihăilă, care trece printr-o perioadă foarte bună la Parma. Situația lui Coman este una diametral opusă. Extrema stânga de la FCSB a înscris un singur gol în acest sezon de Liga 1, în 19 meciuri, și parcurge o perioadă tulbure și în plan personal, fiind prins conducând fără un permis de conducere valid.

6. Claudiu Keșeru, ales în detrimentul lui George Pușcaș

În atac, Mirel Rădoi l-a ales pe Claudiu Keșeru, vârful lui Ludogorets. Keșeru are 14 goluri în acest sezon de campionat, în doar 18 meciuri, dar Pușcaș este unul dintre preferații lui Rădoi, atacantul alături de care a scris istorie la Campionatul European U21 din 2019, când România a ajuns în semifinale.

România - Macedonia de Nord, echipe de start

ROMÂNIA: Niță - Ov. Popescu, Chiricheș, Burcă, Bancu - Marin, Stanciu - Man, Fl. Tănase, Coman - Keșeru 
REZERVE: Lazar, Radu, Mogoș, Toșca, Nedelcearu, Cicâldău, Pușcaș, Maxim, Hagi, Bicfalvi, Mihăilă, Camora 
SELECȚIONER: Mirel Rădoi (40 de ani)

MACEDONIA DE NORD: Dimitrievski - Bejtulai, Musliu, Ristevski - Ristovski, Nikolov, Bardhi, Alioski - Elmas - Pandev, Nestorovski 
REZERVE: Bogatinov, Siskovski, Askovski, Ademi, Radeski, Trajkovski, Hasani, Ibraimi, Avramovski, Stojanovski, Velkoski, Spirovski 
SELECȚIONER: Igor Angelovski (44 de ani)

Mai multe știri despre România - Macedonia de Nord:

VIDEO Mirel Rădoi, pe bancă! Jucătorii n-au știut nimic + a trecut direct la discurs: „Nu aveam cum să ratez victoria asta!”

Revine după 3 ani în poarta echipei naționale » Mirel Rădoi și-a „trădat” favoritul

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
5640124639346680
Monica Anette  •  25 Martie 2021, 22:41

Noroc cu Nicolae Stanciu, Razvan Marin si Vlad Chiriches, adevarati profesionisti, care incearca sa contrabalanseze 'PREFERINTA EVIDENTA A ASA-ZISULUI ANTRENOR- ANGAJAT LA STAT !!!"

5640124639346680
Monica Anette  •  25 Martie 2021, 22:40

Aceleasi alegeri partinitoare, ca de obicei ! Echipa este facuta cu acceptul si sub coordonarea, conducerea inteleapta a INTERESULUI ! Ridicarea valorii de piata a "anumitor jucatori" in scopul vanzarii lor ! Pacat ca INTERESUL PERSONAL PRIMEAZA IN FATA CALITATII SI A ADEVARATEI VALORI !!! Nimic nou, interesant, principial !!! Razbunari, selectii subiective, utilizarea functiei in scop personal si falsa impresie ca este pe 'MOSIA LUI " !!! Dezamagitor !

3180267268734327
Bebeto Iacobescu  •  25 Martie 2021, 22:11

Echipa e facuta de Nea Gigi

Vezi toate comentariile (5)
Comentează