FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MALTA 1-0

ROMÂNIA - MALTA 1-0 // Busquets de România: cine a fost cel mai efervescent „tricolor” în victoria chinuită cu Malta

Articol de - Publicat marti, 10 septembrie 2019 10:14

ROMÂNIA - MALTA 1-0 // În afara confirmării dinspre George Pușcaș și Ciprian Tătărușanu, iarăși oamenii providențiali ai României, partida cu Malta a adus pe tapet o revelație: Mihai Bordeianu. 

Debutant la echipa națională la 27 de ani, mijlocașul lui CFR Cluj a fost peste tot pe teren, a apărut pe majoritatea traseelor balonului, a încercat să se facă permanent util și a avut o fantastică disponibilitate la efort. 

ROMÂNIA - MALTA 1-0 // Busquets de România: cine a fost cel mai efervescent „tricolor” în victoria chinuită cu Malta

Datele lui sunt remarcabile și ridică semne de întrebare de ce Contra a trebuit să-l amâne până acum pentru a-l introduce în circuit, deși ex-botoșăneanul are de luni bune evoluții consistente și la club. Așadar: 

- cele mai multe acțiuni totale și reușite de pe teren (106/90) 
- cele mai multe acțiuni de atac reușite (78) 
- a câștigat cele mai multe dueluri (12 din 21) 
- e number one la recuperări/în jumătatea adversă (12/10) 
- cele mai numeroase participări la faza ofensivă (42) 
- al doilea ca prezență la contraatacuri (6, după Pușcaș – 8) 
- cel mai bun procentaj de reușită a paselor (92%, 56 din 61) 
- al doilea cel mai căutat jucător la pase primite (48, după Chiricheș – 56). 
Iar desenul mișcării lui pe teren, indicat în raportul InStat, arată o acoperire totală a suprafeței de joc, aproape o versiune copy-paste a ceea ce a "pictat", de exemplu, Busquets cu Spania la București. E drept, el a greșit pasa la ocazia monumentală a lui Corbalan din prima repriză, când doar intervenția lui Tătărușanu ne-a salvat de un 0-1 dramatic. 

Vezi și: 

EXCLUSIV Cum a comentat Prunea ipoteza schimbării majore de la națională, lansată de Costin Ștucan

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mosvasile
mosvasile  •  10 Septembrie 2019, 11:27

Daca e asa,e explicabila harababura din jocul cu Malta!Daca unul"de alergatura"-fara un rol de constructie-a fost cel mai bun!Ideal ar fi fost ca Ianis Hagi-de la care se asteapta sa fie dispecer-sa fi fost cel mai bun!Si atunci,nici gazetarii-asmutiti de Becali-nu ar mai fi putut inventa "jocul fricos"al lui Contra!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează