FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Ionuț Lupescu, verdict în disputa Rădoi - FRF: „Pentru mine e clar”

Ionuț Lupescu, 52 de ani, component al Generației de Aur, e de părere că atât selecționerul Mirel Rădoi, cât și Federația sunt de vină pentru situația actuală a naționalei României.
Ionuț Lupescu, 52 de ani, component al Generației de Aur, e de părere că atât selecționerul Mirel Rădoi, cât și Federația sunt de vină pentru situația actuală a naționalei României.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 20:15 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 20:17

Ionuț Lupescu, 52 de ani, component al Generației de Aur, e de părere că atât selecționerul Mirel Rădoi, cât și Federația sunt de vină pentru situația actuală a naționalei României.

E o problemă între Federație și Rădoi, e clar. Antrenorul a profitat că acum suntem pe doi, deși nu e o garanție că și terminăm acolo. Dau dovadă de imaturitate ambele părți. FRF trebuia să se comporte altfel. Contractul trebuia să fie prelungit automat dacă prindeam barajul.

E puțin copilăresc, imatur, din partea ambelor părți. Va fi o mare presiune de-acum. Jucătorii își vor dori să termine pe doi și să ajungă la baraj. Dar cred că e o tensiune în plus față de ceea ce era înainte. Mai cred că Federația nu a avut încredere în Rădoi, pentru că nu i-a propus o prelungire până acum”, a declarat Lupescu în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Mandat cu bune și cu rele » Radiografia parcursului României cu Mirel Rădoi pe bancă

Mirel Rădoi se află în cel mai bun moment al perioadei petrecute ca selecționer. În cele 13 luni, el a ratat calificarea la EURO 2020, iar în această toamnă a reușit să redreseze naționala și să o aducă în pragul barajului pentru CM 2022.

Mirel Rădoi a fost numit selecționer pe 27 noiembrie 2019, în locul lui Cosmin Contra, care și-a dat demisia după ce naționala a fost învinsă de Spania, la Madrid, 0-5, în preliminariile EURO 2020.

Din cauza pandemiei, Rădoi și-a început mandatul abia în septembrie 2020. În cele 13 luni de când a început să dispute meciuri în calitate de antrenor principal al primei reprezentative, Rădoi a susținut 18 partide, dintre care doar trei au fost amicale. Bilanțul său este 7 victorii, 3 egaluri și 8 înfrângeri. Golaveraj 26-25.

În toată această perioadă, Mirel a convocat un număr uluitor de mare de fotbaliști: 63.

Bile negre pentru Mirel Rădoi pe banca României

  • A ratat barajul pentru CE, după ce a pierdut în semifinale, 1-2 cu Islanda, în deplasare 
  • A ratat obiectivul din Liga Națiunilor, terminând pe locul 3 într-o grupă cu Austria, Norvegia și Irlanda de Nord 
  • Are 4 meciuri pierdute la rând: 0-1 Germania, 2-3 Armenia, 1-2 Georgia, 0-1 Anglia, ultimele două amicale. Cea mai neagră serie de rezultate din ultimii 37 de ani
  •  Până în această toamnă, a schimbat aproape de la meci la meci nu doar echipa, ci și sistemul în care a evoluat echipa

Bilele albe pentru selecționerul Mirel Rădoi

  • A reușit să redreseze în această toamnă soarta calificării în barajul pentru CM 2022, ce părea compromisă după startul campaniei, doar 3 puncte după primele 3 meciuri, în care ne-a învins până și Armenia (2-3). În septembrie și octombrie, a câștigat 10 puncte din 5 meciuri
  • A ales tactica potrivită și a făcut un meci foarte bun cu Germania, la Hamburg. "Tricolorii" au condus cu 1-0 la pauză, dar au pierdut în final din cauza unei mari erori de marcaj comisă de Andrei Ivan
  • A promovat mai mulți jucători de la naționala de tineret, pe care a condus-o până în semifinale la EURO 2019 U21

Nu consider că las o muncă neterminată, pentru că și eu, la rândul meu, am luat o muncă ce nu era terminată. Am luat echipa de pe locul 2, la un baraj la EURO, trebuie să o las un pic mai sus, la un baraj de Mondial
Mirel Rădoi, selecționer România

VIDEO. Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

Citește și: 

EXCLUSIV „Boloni și Olăroiu pot fi accesați. Și Mutu ar fi o soluție” » Anunț dinspre FRF, în cazul în care Rădoi își menține decizia de a părăsi naționala

Gabi Balint se ia de Mirel Rădoi: „E doar în capul lui că ne-a plătit polițe! Ne demonstrează altceva”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
485809194904413
Costel Tudor  •  14 Octombrie 2021, 18:34

Dlor. GSP-isti , oare cum la-ți găsit tocmai pe acest GENIU al fotbalului românesc , sa-și dea cu părerea despre antrenorul echipei naționale și despre conducerea federatiei ? Îmi puteți spune o singura realizare a acestui individ in antrenorat și nu numai ?

je__
je__  •  14 Octombrie 2021, 02:39
Postat de maistorkokir pe 13 Octombrie 2021, 22:31

pai Radoi vroia prelungire pana la Euro 2024?

Nu! Cred ca vroia contract pe viata. Asta cu nu consider ca las o munca neterminata, pentru ca si eu, la randul meu, am luat o munca ce nu era terminata, e de noaptea mintii.

maistorkokir
maistorkokir  •  13 Octombrie 2021, 22:31

pai Radoi vroia prelungire pana la Euro 2024?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează